Torpedo Theater Agenda

 • Open Monumentendag - VRIJE INLOOP

  zondag 15 september 2019
  10:00
  € 8,00


  Torpedo

  Foto: Remco Mastenbroek

  Hee, wat leuk! Het Torpedo Theater doet op zaterdag 14 en zondag 15 september mee aan de Open Monumentendagen, dus kom voor de korste rondleiding van je leven naar het kleinste maar (volgens Het Parool) misschien wel charmantste theatertje van de stad. Sint Pieterpoortsteeg 33, tussen de Nes en de Oudezijds Voorburgwal - daar kun je ons vinden tussen 's morgens tien en 's avonds vijf uur. Gratis entree & live muziek! 

  Come to the smallest theatre in town for the shortest tour of your life. It won't get better! Free entrance and live music.  

 • KIJKCLUB #19 - KIJKCLUB #19 - ARJAN DE JAGER, EERSTE HULP BIJ DATA - UITVERKOCHT

  donderdag 19 september 2019
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST. 

  Maandelijkse avond in het Torpedo Theater voor liefhebbers van ontdekkingen

  Tellen en meten, wie heeft er geen hekel aan? Wie ziet geen managers voor zich, die achter spreadsheets het laatste restje toewijding de nek omdraaien? Het is net als met een mes, het is maar net hoe je het gebruikt. Wat je meet, wat je telt en met welk doel, daar gaat het om.

  ‘Het gaat niet om Big Data. Ik zie veel meer in Small Data.'

  Ganzenbord

  Extra teamlid: ganzenbordspel voor hulpverleners in de jeugdzorg.

  ARJAN DE JAGER is een digitale pionier die probeert uit te vinden hoe ICT het leven kan openzetten, niet afknijpen.

  ‘Kijk uit voor gemiddelden en wees voorzichtig met je privacy.’

  Hij stond aan de wieg van een prijswinnend ganzenbordspel dat hulpverleners helpt uithuisplaatsing van jongeren zoveel mogelijk te voorkomen. Dat spel gaan we vanavond spelen. Data zet Arjan niet in een visuele vorm, een infographic, om iets aan te tonen. Hij doet het om iets te ontdekken. Hij gaat ons daarvan revolutionaire voorbeelden laten zien.

  En passant leren we hoe in een handomdraai ondeugdelijke statistische onderzoeken door te prikken. Zijn er heel veel van.

  ‘De bezoekers van Kijkclub #19 zullen opgelucht naar huis gaan. Nooit meer zullen ze sprakeloos de cijferaars hoeven aan te horen.’

  De Kijkclub is: Hans Aarsman, Yvonne Grootenboer, Carel Helder en Claudia Sola.

 • Salon des Chansons: Dadaïsme en chansons

  maandag 23 september 2019
  20:00
  € 10,00

  Prévert

  Maandelijks chansonprogramma, gepresenteerd door Christophe CHAPLET. Voor de pauze: chansons à la carte met Christophe. Na de pauze: Dadaïsme en chansons. Woordspelige liedjes van Charles TRENET, Bobby LAPOINTE en Jacques PRÉVERT. 

  Zang en gitaar: Christophe CHAPLET. Raoul van der WEIDE: contrabas. Het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN.

 • Theater gereserveerd

  dinsdag 24 september 2019
  19:00
  € 0,00

  Geen openbare kaartverkoop.

 • De Mus op woensdag 25 september - UITVERKOCHT

  woensdag 25 september 2019
  20:00
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  The Making of A Ruin • Suni Satoinong
  Film • Het eerste betonnen graf op het eiland Siberut (Indonesië) laat twee geesten contempleren over hun bestaan, de dood en tijd.

  Isa Ox
  Mede-Mus • verhaal voorlezen

  Archie's Grand Adventure
  Indiefolk band • vier man sterk
  twee keer bas • gitaar • mandoline

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

 • DE DUO's - JP Den Tex en Jim de Groot

  donderdag 26 september 2019
  20:00
  € 10,00

  De Duo's met Jim de Groot

  De Duo’s is een maandelijks terugkerend muzikaal interviewprogramma (elke vierde donderdag van de maand), waarin JP Den Tex één van zijn favoriete artiesten ‘uithoort’ en zijn/haar carrière tegen het licht houdt. In het kader van de broodnodige gelijkheid mag de gast JP natuurlijk ook vragen stellen J Een nieuw format waarin - bijna en passant - mooie muziek wordt gemaakt! Zowel verzoeknummers van JP (door de gast zelf), als spannende, onverwachte duetten. Het beloven inspirerende avonden te worden.

  Vanavond is acteur/zanger/liedjesschrijver/enfant terrible - en bovenal begenadigd entertainer - Jim de Groot te gast. Jim speelde in tal van musicals: Hair, Fame, de Blues Brothers en Rent, just to name a few. Verder deed hij mee aan de Australië-versie van Wie Is De Mol (2005) en speelde hij Jezus in The Passion (2015). Ook was hij  regelmatig te zien in DWDD. Zijn laatste theaterproductie heet 'Een Tip van de Sluier, een succesvolle ode aan de teksten van Lennaert Nijgh (2018). Ooit maakten JP den Tex en Jim - samen met legendarische DJ Ad Visser - het kleinschalig Americana theaterprogramma Songhunters (2014). Daarin liet De Groot zijn snedige-en-toch-gevoelige - en vooralsnog ondergewaardeerde - eigen liedjes horen. Vanavond komen ze gelukkig uitgebreid aan bod!

   

  De volgende gast van de Duo’s (op donderdag 24 oktober) zal singer-songwriter/boekenschrijver, Beatlefan en universalist Klaas ten Holt zijn. Bekend van de band  Emma Peel en zijn - onlangs uitgekomen - debuutroman Hotel Alfabet. Op 28 november gevolgd door een ontmoeting met zangeres, muziekdocent en Joni Mitchell-fanaat Vera van der Poel. Binnenkort gaat zij de theaters in met een show rond haar idool.     

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam Story

  vrijdag 27 september 2019
  20:30
  € 16,00

  Jaap

  (Fotographer: Remco Mastenbroek)

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  Buy your tickets here (Eventbrite)

  or

  reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993
  (or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

  Wonderful, fun, informative show and a unique experience in the heart of Amsterdam! Highly recommend! Kate from the United States