Torpedo Theater Agenda

 • Rottenberg&Witteman met BARBARA BROEKMAN - UITVERKOCHT

  donderdag 5 september 2019
  20:00
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang elke maand in het Torpedo Theater.

  Rottenberg en Witteman

  Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenberg voor hun maandelijkse talkshow in het Torpedo Theater. Op hun eigen prettige wijze ontvangen zij inspirerende schrijvers en kunstenaars en halen verborgen verhalen oper is muziek, zang, dichtkunst en opinie.

  Na 35 jaar kunstenaarschap is het voor Barbara Broekman tijd voor het opmaken van de balans. Binnenkort presenteert zij tijdens Art on Paper in Amsterdam (26 t/m 29 september, Westergasfabriek) haar nieuwste werk Tegendraads, een reflectie op haar oeuvre waarin ze haar inspiratiebronnen, tekeningen, studies, aanwijzingen voor tapijtknopers, mozaïektegels en zelfs stukken beton verwerkt. Opgeleid als textielkunstenaar past zij het principe van schering en inslag toe op alle mogelijke materialen: van textiel tot straatstenen.

  De kunst van Barbara Broekman komt voort uit een groot engagement: beeldvorming van vrouwen en meisjes, zieken, conflicten, recht en onrecht, arm en rijk. Zij integreert onze kijk op de kunstgeschiedenis met de actualiteit. Zij verweeft letterlijk inhoud en vorm. Zo maakte zij voor het AvL-ziekenhuis een handgeborduurd werk gebaseerd op Antonie van Leeuwenhoeks tekeningen van cellen en bestaat het werk dat ze in opdracht van de Rechtenfaculteit van de UvA maakte uit honderden fragmenten uit de Westerse Kunstgeschiedenis.  Broekman wil graag dat haar werk toegankelijk is en verbindt. Haar werk Mijn Stad: een feest van verscheidenheid toont alle in Amsterdam woonachtige culturen door middel van een textielmotief. Al deze 179 motieven vormen samen een lange, kleurrijke loper die dagelijks is te bewonderen in het Amsterdam Museum. 

  Met Pieter Klop aan de piano en live optreden van cabaretière Maria Kraaijkamp. Haar hilarische liedjes helpen haar (en ons) bij het overwinnen van angsten, het bezweren van neuroses en het draaglijk maken van de dagelijkse sleur onder het motto: ‘Zakken met die lat’.

 • Theater gereserveerd

  donderdag 5 september 2019
  09:00
  € 0,00

  9-13 uur workshop Gijs Weenink. Geen openbare verkoop. 

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam Story

  vrijdag 6 september 2019
  20:30
  € 16,00

  When Anne Frank met Rembrandtas

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  Buy your tickets here (Eventbrite)

  or

  Reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

  Wonderful, fun, informative show and a unique experience in the heart of Amsterdam! Highly recommend! Kate from the United States

 • FADOpelos2

  zaterdag 7 september 2019
  20:30
  € 10,00

  Fadopelos2

  FADOpelos2 is een duo dat bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar).

  Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fado-muziek. Zelfs zonder de taal te begrijpen raakte deze muziek haar zo, dat ze besloot zelf fado te gaan zingen. 
  Tiago is geboren in Portugal en wilde graag samen met haar de fado ter gehore brengen in Nederland. 
  Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat.
  Laat u meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij het spel tussen zang en gitaar.

 • VAN HUILENBROECKS PRETPALEIS: Een leven lang mooie dingen maken, met Tony Dirne

  dinsdag 10 september 2019
  20:30
  € 11,00

  Tony en Vic


  Hij werkte jarenlang samen met zowat alle grootheden uit de muziek- en amusementswereld. Hij nam de ‘Kronkels’ op van Carmiggelt, produceerde de eerste theatershow van vader en zoon Kraaykamp, maakte radioprogramma’s met Hannie Lips, dook met Kees van Kooten en Wim de Bie de studio in voor de opname van hun eerste lp, werkte als talentscout van Phonogram, schreef voor 1/3e mee aan de carnavalskraker ‘Jelle zal wel zien’ van Wim Kan, en ontwikkelde een nieuwe stijl in de wereld van de nasynchronisatie. 

  Dirne had jarenlang zijn eigen studio in zijn geboorteplaats Breda. Tijdens de jazzfestivals in ‘Het Turfschip in Breda’ maakte hij ’s nachts plaatopnamen met de Amerikaanse orkesten die daar optraden.  
  Swing is the thing. Nooit op de tel. Hij heeft een grenzeloze bewondering voor Herman Schoonderwalt. En een ‘klankideaal’. 

  Het werd tijd alle herinneringen en anekdotes eens op te tekenen. Dus verschenen er vorig jaar zomer 52 feuilletons in BN DeStem, die lazen als een’ papieren roadmovie’, een ‘kleurrijk tijdsbeeld’, zo ervaarden de enthousiaste lezers. Na een ontmoeting met stadsgenoot Vic van de Reijt (foto rechts) raakte het plan er een boek van te maken in een stroomversnelling. Over zijn markante jeugdjaren in Breda en hoe hij furore maakte in de muziek- en filmindustrie, als theaterproducent, televisiemaker: Achteruitkijkspiegelen.

  Op dinsdag 10 september ontvangt presentator Stef Lokin producent TONY DIRNE (1935), die terugblikt op zijn veelbewogen leven. Natuurlijk is er weer mooi beeldmateriaal en livemuziek. 

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN

 • Boxin' The Vox - UITVERKOCHT

  vrijdag 13 september 2019
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Boxin' the Vox

  Het Nederlandse folkduo Boxin' The Vox bestaat uit David Plasmeijer (zang, luit, banjo) en Anne-Lotte Paymans (zang, gitaar). Hun muziek is geïnspireerd op Ierse folkhelden als Luka Bloom, Christy Moore, Mary Black en Sinéad O'Connor; jaren ’60-‘70 artiesten als Melanie Safka en Simon & Garfunkel en hedendaagse Keltische muziek van oa The Cranberries. Het duo speelde eerder op festivals in Ierland, Denemarken en Nederland. 

  In 2017 bracht Boxin' The Vox het debuutalbum 'Take me home' uit. De cd bestaat uit 12 tracks waarin de Ierse invloeden goed hoorbaar zijn. Het meest opvallende lied is de Ierse vertaling van de Vondeling van Ameland van Boudewijn de Groot en Freek de Jonge. David en Anne-Lotte hebben met ‘Infant of Inishmore’ een eigen interpretatie van dit nummer gemaakt. Inishmore is een eiland aan de westkust van Ierland. Inmiddels werkt het duo aan een nieuw album met eigen werk dat zij deze avond in het Torpedo Theater ten gehore zullen brengen.

   

  http://boxinthevox.com/
  https://www.facebook.com/BoxinTheVox/
  https://www.youtube.com/channel/UC0drdGCfmp-c1TBGatI5epg

 • Open Monumentendag- VRIJE INLOOP

  zaterdag 14 september 2019
  10:00
  € 0,00

  Torpedo

  Foto: Remco Mastenbroek

  Hee, wat leuk! Het Torpedo Theater doet op zaterdag 14 en zondag 15 september mee aan de Open Monumentendagen, dus kom voor de korste rondleiding van je leven naar het kleinste maar (volgens Het Parool) misschien wel charmantste theatertje van de stad. Sint Pieterpoortsteeg 33, tussen de Nes en de Oudezijds Voorburgwal - daar kun je ons vinden tussen 's morgens tien en 's avonds vijf uur. Gratis entree & live muziek! 

  Come to the smallest theatre in town for the shortest tour of your life. It won't get better! Free entrance and live music.