Torpedo Theater Agenda

 • KATHRYN CLAIRE TRIO : harmonische indie-folk

  zaterdag 26 oktober 2019
  20:30
  € 12,50

  Kathryn

  Kathryn Claire groeide op tussen de bergen, bossen en rivieren van de Amerikaanse westkust. Maar haar roots liggen in Nederland. Bijna 80 jaar geleden stapte haar opa Jan Muller op de boot naar Amerika, met zijn viool en een koffer vol kleren. Kathryn leerde muziek maken op haar opa's Nederlandse viool en schreef al gauw haar eigen liedjes, eerst op de viool, later ook op akoestische gitaar. Die viool staat tegenwoordig nog steeds centraal in haar muziek, samen met haar glasheldere stem. 

  Kathryn Claire combineert invloeden uit haar klassieke achtergrond en haar rijke ervaring in traditionele folkmuziek en heeft zo een heel eigen geluid ontwikkeld: harmonische indie-folk. Eerlijke, poëtische teksten en bevlogen vioolpartijen waar de muzikaliteit vanaf spat. Samen met bassist Allen Hunter en violist Sid Ditson speelt Kathryn geweldige eigen nummers en vioolcomposities. 

  Bassist Allen Hunter speelt al 20 jaar met songwriters en bands uit de omgeving van zijn woonplaats Portland. De laatste 10 jaar tourt hij internationaal met de rockband Eels waarmee hij onder meer op Rock Werchter en in Paradiso stond.

  Sid Ditson is een violist die graag verschillende stijlen onderzoekt en mixt. De verscheidenheid die Sid op het podium en in de studio brengt, is uniek. Van klassiek, indie, bluegrass tot Keltisch, Sid brengt het met diepte en expressie. Muziekmaken zit Sid zo in het bloed dat het speelplezier er van alle kanten af straalt.

  Het trio van Kathryn Claire, Allen Hunter en Sid Ditson brengt een heel eigen stijl van poëtische teksten en gepassioneerde vioolpartijen waarbij genres naadloos in elkaar overgaan.

  *** 

  With her violin and voice at the center of her music, Kathryn Claire weaves together stories and melodies rooted in her classical and traditional musical background while infusing each song and composition with an energy and electricity that is palpable. Her musicality and joy on stage is infectious. Honest and poetic writing, crystalline vocals, impassioned violin compositions, and an ability to move seamlessly across genres, are the hallmark of Kathryn Claire's original and diverse sound. Utilizing the immense talent of her trio featuring Allen Hunter on bass, and Sid Ditson on violin, Kathryn Claire delivers her own unique brand of harmonic indie-folk music.

  Allen Hunter has been playing live and recording with Portland area songwriters and bands for the past 20 years and has been touring internationally for the past 10 years with LA-based band, Eels. He has also recorded with the Eels on Vagrant Records, Michael Dean Damron & Thee Loyal Bastards on Rosa Records, Black Angel, James Low, Alan Charing, The Vibrasonics, Jim Mesi to name a few.  

  Sid Ditson has been playing violin since childhood.  Sid loves to explore the sometimes irreverent blend of fiddle and violin styles, and brings to the stage and studio a versatility with the instrument that is truly unique. Classical, indie, bluegrass, Celtic and improv are all a part of Sid’s pallet, along with an exquisite tone and depth of expression.  Sid is often caught grinning while playing, finding it impossible to hide the immense joy that music brings.  

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam Story

  zondag 27 oktober 2019
  15:00
  € 16,00

  Jaap

  (Fotographer: Remco Mastenbroek)

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  Buy your tickets here (Eventbrite)

  or

  reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993
  (or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

  Wonderful, fun, informative show and a unique experience in the heart of Amsterdam! Highly recommend! Kate from the United States

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • De Mus op woensdag 30 oktober

  woensdag 30 oktober 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

  Meer informatie over deze aflevering volgt maar reserveren kan alvast...

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Theater gereserveerd

  zondag 3 november 2019
  14:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • De Mus op woensdag 6 november

  woensdag 6 november 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

  Meer informatie over deze aflevering volgt maar reserveren kan alvast...

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Van Huilenbroecks Pretpaleis: een avond met Jan Boerstoel

  dinsdag 12 november 2019
  20:30
  € 11,00

  Jan Boerstoel

  Vanavond is tekstschrijver JAN BOERSTOEL te gast, want we hebben wat te vieren. Vorige week werd hij 75 jaar en precies 50 jaar geleden schreef hij zijn eerste tekst. Daarom verscheen begin november een nieuwe verzameling liedteksten – Tussentijd - met daarin bekend repertoire en nog nooit gepubliceerd werk. 

  Natuurlijk is er weer veel fraai beeldmateriaal en wordt er live gezongen. Zangeres/actrice INE KUHR, al jarenlang bewonderaar van het werk van Boerstoel, brengt een aantal liedjes van de meester ten gehore en wordt daarbij begeleid door pianist NICO VAN DER LINDEN.

  Meer informatie volgt, maar reserveren kan alvast!

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • De Mus op woensdag 13 november

  woensdag 13 november 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

  Meer informatie over deze aflevering volgt maar reserveren kan alvast...

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis