Torpedo Theater voorstelling

Van Huilenbroecks Pretpaleis: Wim Sonneveld - UITVERKOCHT

dinsdag 13 juni 2017
20:30
€ 7,50

DIT PROGRAMMA IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST EN VOOR DE EXTRA VOORSTELLING OP 29 JUNI.

Wim Sonneveld

In juni is het 100 jaar geleden dat WIM SONNEVELD (Utrecht, 28 juni 1917- Amsterdam, 8 maart 1974) werd geboren. Nog steeds is hij een van de allergrootste artiesten van Nederland. Zijn liedjes  – denk aan ‘Tearoom Tango’, Het dorp’ en ‘Nikkelen Nelis’-  en conferences –  denk aan ‘Allemaal mee-eten’ en ‘Dat moet je een ander laten doen’ - zijn nog altijd geliefd.

Vandaag ontvangt presentator Stef Lokin journalist FRANK JOCHEMSEN. Hij praat met hem over zijn nieuwe boek Niemand dan wij, over de onlangs gevonden briefwisseling tussen Sonneveld en zijn vriend Friso Wiegersma. Het boek geeft een ongekend intiem inkijkje in hun intense liefdes- en werkrelatie. 
Ook te gast is pianist, bassist en componist JAN HUYDTS (1937) orkestleider-pianist/arrangeur van de befaamde tweede one-man-show van Wim Sonneveld, ‘De Wim en Ina-show’ (1967-1970) met Ina van Faassen. Huydts componeerde veel bekende liedjes van Sonneveld, waaronder ‘Sinds donderdag de tiende’, ‘Deze vrouw’ en ‘Josefien’. 

We halen herinneringen op, maar doen ook een doekje open over deze onvergetelijke cabaretier. Natuurlijk is er weer bekend en ook onbekend beeld- en geluidmateriaal en vertolken BAS GREVELINK en NIEN BESSELINK op hun geheel eigen wijze Sonneveld-repertoire.

Jochemsen werkte als radiomaker en muziekproducer, onder meer voor de VPRO-radio en het Nederlands Jazz Archief. Als Sonneveld-kenner was hij bij twee eerdere boekuitgaven betrokken. In 2015 stelde hij de veertien cd’s tellende box ‘Wim Sonneveld op de plaat’ samen, die geldt als de definitieve uitgave van het oeuvre van Wim Sonneveld. Op 13 deze avond kunt u deze box voor een speciale Pretpaleisprijs kopen.

Huydts behoort tot de bekendste jazz(rock)musici. Tevens speelde en arrangeerde hij bij Sonneveld, Toon Hermans en Jasperina de Jong. Vanaf 1980 was hij verbonden aan het Hilversums Conservatorium.

Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Maarten EILANDER, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN.