Torpedo Theater voorstelling

Performance Night - Frans Lasès & Oma Hondje - BIJNA UITVERKOCHT

maandag 10 juli 2017
20:30
€ 7,50

SPECIALE GAST: WIM T. SCHIPPERS.

Oma Hondje

Oma Hondje is de liefste oma van de hele televisie. Alleen haar hoofd en armen zijn van vlees en bloed, de rest van haar lichaam en het decor zijn getekend (niet verder vertellen). Haar naam dankt zij aan haar – bij vlagen eigenwijze – hondje. Wekelijks ontvangt zij wakkere kleuters en serveert zij de leukste verrassingen bij de thee. Zo worden de kijkers getrakteerd op de avonturen van Tijger en Temmer, Die man met die olifant, Aart Appel en Krieltje of Honnie en Ponnie. Zij kunnen meezingen met Liedjes van Gisteren, zich laten inspireren door Podiumkunstjes, Verre Gezichten, Kriebels en Krabbels of Het Kunstdiner. Ze maken kennis met maffe types in Fijne Familie, dromen weg bij Pyjamarama en spelen mee met Wie Woont Waar en Wat is anders. Er zijn modeclips te zien, er worden verhaaltjes over kleuterdieren voorgelezen, en er is meer. In elke aflevering zingt Oma Hondje weer een ander, speciaal voor het programma geschreven, liedje.

Oma Hondje is een VPRO kleutermagazine van onze gast Frans Lasès die alle onderdelen bedacht, schreef en regisseerde. Het vormde van 2001 t/m 2003 het vlaggenschip van Villa Achterwerk op de zondagochtend. Naast Kitty Courbois, die de rol van Oma Hondje speelde, werkten o.a. mee: Herman Brood, Jan Wolkers, Wim T. Schippers, Kamagurka, Bart Chabot, René Groothof, Annet Malherbe, Rob van de Meeberg, Frank Houtappels, Harry Slinger, Frits Lambrechts, Gummbah e.v.a.                                                                                                                   
Ook ouders hebben dierbare herinneringen aan het programma. Liggend in bed met het hele gezin Oma Hondje kijken vormde voor velen een vast ritueel op de zondagochtend. Of zij lieten de kinderen zelfstandig kijken, waardoor paps en mams even een moment voor zichzelf hadden…

INTERVIEWS: KLAAS KNOOIHUIZEN.