Torpedo Theater voorstelling

Van Huilenbroecks Pretpaleis: Rijk de Gooyer - UITVERKOCHT

dinsdag 12 september 2017
20:30
€ 8,00

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

Rijk

Op zondag twee keer naar de kerk en op de radio luister je alleen naar de NCRV. Toneel was in het gereformeerde gezin waarin hij opgroeide uit den boze, maar voordagen mocht wel. Tijdens de jaarlijkse feestavond van de knapenvereniging ‘Ora et Labora’ droeg hij daarom ‘Kees het Diakenhuismannetje’ voor van Nicolaas Beets. Hij werd bekend bij een groter publiek door zijn radiotypetje Bartels en zijn televisieshows met Johnny Kraaykamp sr. Maar ook zijn televisiespotjes voor Paturain en Reaal staan in het collectieve geheugen gegrift. En zijn schitterende filmrollen. Want De Gooyer was een groot acteur.

 Van Huilenbroecks Pretpaleis opent het nieuwe seizoen met een programma over acteur, komiek en zanger RIJK DE GOOYER (Utrecht, 1925- Amsterdam 2011). Presentator Stef Lokin en sidekick Sjaak Roodenburg ontvangen GERARD VAN LENNEP, die jarenlang zijn manager was, schrijver en acteur MAARTEN SPANJER, die veel met hem heeft samengewerkt en RIJK DE GOOIJER jr. Natuurlijk is er weer mooi beeld- en geluidsmateriaal en wordt er in het ‘Uteregs’ gezongen door bariton EVERT JAN NAGTEGAAL, want het oeuvre van De Gooyer telt (zonder en mét Johnny Kraaijkamp sr.) ook vele muzikale hoogtepunten.

Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN.