Torpedo Theater voorstelling

De Kijkclub met Rienhart Wolf - UITVERKOCHT

donderdag 25 januari 2018
20:30
€ 8,00

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST. 

Kijkclub met Rienhart Wolf

 

Meer hoef je niet te weten om een röntgenfoto te kunnen lezen: ‘Wat doorzichtig is wordt zwart en wat ondoorzichtig is wordt wit. En alle gradaties daartussen.’

Maar dan begint het. Een slagader die van links naar rechts door het beeld loopt, hoe ziet dat eruit op een röntgenfoto? Wat gebeurt er als die slagader een bocht neemt naar ons toe?

Rienhart WOLF is radioloog. Hij geeft de Kijkclub een snelcursus röntgendiagnostiek, inclusief de valkuilen waar een radioloog in kan trappen, soms met desastreuze gevolgen.

Na twee duizelingwekkende uren zul je beseffen dat reguliere fotografie net als röntgenfotografie een aanname is. We zien de werkelijkheid niet, we kijken naar een model van de werkelijkheid. Je wist het wel, maar nu voel je het ook.

Medische- en niet-medische beelden zullen de revue passeren maar ook foto’s waarvoor de politie Rienhart’s hulp heeft ingeroepen.

De Kijkclub is: Hans AARSMAN, Maartje den BREEJEN, Carel HELDER en Claudia SOLA. Een maandelijks avond voor de liefhebbers van ontdekkingen.