Torpedo Theater voorstelling

Van Huilenbroecks Pretpaleis: : DE WONDERLIJKE WERELD VAN RAMSES SHAFFY - UITVERKOCHT

dinsdag 14 november 2017
20:30
€ 8,00

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

Ramses

‘Romantiseren hoeft niet, de kale feiten zijn al exotisch genoeg’, stond in het NRC Handelsblad te lezen over de biografie van Ramses Shaffy die in 2011 verscheen. En dit jaar verscheen het intrigerende vervolg, waarin wordt ingegaan op de ingewikkelde verhouding die Ramses had met de vrouw die hem op 29 augustus 1933 ter wereld bracht: zijn moeder, gravin Alexandra Thérèse de Wysocka. Na een bizarre, maar gelukkige jeugd stuurde zij hem -kleuter van zes- vlak voor de Tweede Wereldoorlog naar familie in Nederland. In een van zijn mooiste nummers bezingt hij het treurige afscheid van zijn moeder op een station in Zuid-Frankrijk: 'Ze stond onbeweeglijk /in tranen op het perron/ toen ik klein was/ in de trein naar het Noorden.'

Op dinsdag 14 november spreekt presentator STEF LOKIN met politicoloog, schrijver en journalist SYLVESTER HOOGMOED, auteur van beide boeken. Ook te gast zijn pianist/arrangeur NICO V.D. LINDEN, die jarenlang met Shaffy werkte en zangeres INE KUHR. Want natuurlijk is er live muziek te horen uit het rijke repertoire van onze grootste troubadour!

Maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN.