Torpedo Theater voorstelling

Music Night: JP den Tex

donderdag 20 september 2018
20:30
€ 12,50

JP den Tex

Old, New, Borrowed & Blue

Singer-songwriter JP den Tex tapt een avond lang uit zijn rijke voorraad muzikantenverhalen… En zingt en speelt een aantal ‘publiekslievelingen’ uit vorige shows.

JP (JP staat voor Jan-Pieter) waagde zich in de vroege zeventiger jaren als één der eersten aan een originele Nederlandse adaptatie van Amerikaanse countryrock. Wat ze tegenwoordig “Americana” noemen, zat hem blijkbaar in het bloed. Geïnspireerd door o.a. Neil Young, Traffic en The Band verscheen in 1971 het veel geprezen album “Little Heroes” van de Bergense groep Tortilla, waarvan ook zijn zingende broer Emile deel uitmaakte.

Via deelname aan allerlei bands - waarvan Vitesse de bekendste was - belandde JP aan het begin van de jaren tachtig bij de platenmaatschappij van Radio Luxemburg. Daar begon zijn carrière als singer/songwriter. De laatste jaren ontwikkelde JP zich - onder meer door succesvolle uitstapjes in het theater, waaronder de theatertoer “Op Weg Naar Huis” met Kees Prins en Paul de Munnik (2007) - op het podium tot een boeiend verhalenverteller. Waardoor tegenwoordig óók de bij de verhalen horende liedjes nog aan kracht gewonnen lijken te hebben.

www.jp-den-tex.com