Torpedo Theater voorstelling

VAN HUILENBROECKS PRETPALEIS - EEN AVOND MET NICO KNAPPER - UITVERKOCHT

dinsdag 9 januari 2018
20:30
€ 8,00

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

Nico Knapper

'Met de assistente van dokter Van der Ploeg.’ Vraag een willekeurige Nederlander naar de herkomst van dat zinnetje en vrijwel iedereen zal meteen roepen: Zeg ’ns AAA. Als toonaangevende regisseur en/of producer stond NICO KNAPPER niet alleen aan de basis van deze populaire sitcom, hij was ook verbonden aan de Rudi Carrell-shows, Top of Flop, programma’s met Gerard Cox, Ramses Shaffy en Jasperina de Jong. Zijn liefde voor het Nederlandse lied uitte hij ook in De Werkwinkel, springplank voor talenten als Herman van Veen en Lenny Kuhr.

Aanvankelijk leek de loopbaan van de meervoudige winnaar van de Televizier Ring een andere richting uit te gaan: na het gymnasium vertolkte hij Franse chansons in de show van Wim Sonneveld, werkte hij in het gezelschap van Toon Hermans en regisseerde hij programma’s van Wim Kan. De liefde voor het chanson is gebleven. Met z’n echtgenote trad hij als Janine et Nico op in Frankrijk en de Verenigde Staten. Nog altijd is hij een gepassioneerde chanson-zanger.

Vandaag ontvangen presentator Stef LOKIN en chanson-kenner en journalist Sylvester HOOGMOED televisielegende en zanger Nico Knapper.

Maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN. Meer informatie over deze aflevering volgt.