Torpedo Theater voorstelling

Music Night: Tip Jar

vrijdag 6 april 2018
20:30
€ 12,50

Tip Jar 1

Tip Jar, de band van Bart de Win en Arianne Knegt, timmert alweer een aantal jaren aan de weg met hun Songs about love and life in het folk- en americanagenre, met invloeden uit pop en jazz. Bart was gedurende 15 jaar Vaste Man bij Gerard van Maasakkers, speelde met Birds of Chicago, Walt Wilkins, JW Roy en in Matthews Southern Comfort, maar concentreert zich de laatste jaren vooral op Tip Jar.

Bart en Arianne nemen het publiek aan de hand van hun originele liedjes en de nodige anekdotes mee over de plattelandswegen door het zuiden van de Verenigde Staten. Hun zojuist verschenen derde album Gemstone Road werd opgenomen in Austin, Texas en geproduceerd door Walt Wilkins. Het buitenlandse avontuur zorgde voor een andere sound. Donker en kleurrijk.

Het plan om Nederland en Amerika muzikaal te laten samensmelten kwam soepel van de grond met bijdragen van vaste Tip Jar-muzikant Harry Hendriks op gitaar, ukulele en banjo, BJ Baartmans op mandoline en Joost van Es op viool.

De recensies liegen er niet om. En weer verder gaat de carrousel.

Tourband:
Bart de Win: toetsen, gitaar, zang
Arianne Knegt: zang
Harry Hendriks: gitaar, banjo, ukelele, zang

Oor:
"
Americana voor gevorderden. Toverachtige stemmen. Het album overmeestert je dusdanig dat je bij ieder nummer de urgentie voelt om het aan iemand te laten horen. Twaalf americanajuweeltjes. Je gaat geheid om."

Tip Jar 2

Foto's: Wil Crooymans.
Artwork: Leon Lenders, Das Buro.