Torpedo Theater voorstelling

Het Schrijfkabinet met Elke GEURTS en Arjen VAN VEELEN - UITVERKOCHT

dinsdag 17 april 2018
20:30
€ 8,00

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. JE KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

Elke en Arjen

"Aan een roman beginnen is alsof je aan een relatie begint.A.M. Homes, schrijfster.

Voor iedereen die van lezen, schrijven of schrijvers houdt presenteert het Torpedo Theater het Schrijfkabinet, een maandelijks programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. Want hoe romantisch is dat eigenlijk, een boek schrijven? Hoe beginnen schrijvers aan een verhaal? Welke schrijfgewoontes hebben ze? Waar halen ze hun inspiratie vandaan? En: gaan ze houden van hun personages? 

Deze maand vragen we het Arjen VAN VEELEN en Elke GEURTS. Arjen werd met zijn debuut Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken genomineerd voor o.a. de ANV Debutantenprijs en staat op de shortlist van de Libris literatuurprijs. Van Elke verscheen onlangs Ik nog wel van jou, haar tweede roman. Beiden verwerken in hun laatste boek een verlies – Arjen dat van zijn overleden hartsvriend Thomas Blondeau, Elke dat van haar huwelijk nadat dat tegen haar wil eindigde. We vragen hen dus zeker ook: kan schrijven therapeutisch werken?

Daarnaast leest debutante Femke Baljet voor, belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver, luistert Pieter KLOP de avond op vanachter de piano, en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige en warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

Tot 17 april! Reserveren is handig.