Torpedo Theater voorstelling

Music Night: Samuel Lee / Olivia Rudeen

vrijdag 11 mei 2018
20:30
€ 10,00

Torpedo goes Nashville! Vandaag in Torpedo's Music Night maar liefst twee Amerikaanse singer-songwriters uit het mekka van de countrywereld: Samuel Lee & Olivia Rudeen!

Samuel Lee

Samuel Lee komt oorspronkelijk uit Denver maar woont alweer geruime tijd in Nashville. Zijn muziek is een mengeling van klassieke roots, rock, rhythm & blues en soul. Hij is een geboren verhalenverteller, zijn teksten zijn persoonlijk, rauw en herkenbaar en met zijn unieke stemgeluid weet hij op het podium een intieme sfeer te creëren.

Samuel deelde het podium onder andere met Allen Stone, 3 Doors Down, Dia Frampton en The Wild Feathers. In 2013 kwam zijn album 'Raise Your Flag' uit, dat in diverse Amerikaanse hitlijsten de top 20 haalde en zijn laatste project is getiteld ‘Mirrors, Vol. 1’.

Olivia Rudeen

Ook Olivia Rudeen komt uit Denver, maar verhuisde in 2013 naar Nashville, waar ze sindsdien regelmatig optreedt in het wereldberoemde Bluebird Cafe. Samen met Jake Etheridge (van de Common Linnets) bracht ze vorig jaar de EP ‘Olive James’ uit en  schreef ze het nummer 'As The Crow Flies' dat onlangs vertolkt werd in de populaire Amerikaanse tv-serie Nashville. Olivia speelt meer dan 80 shows per jaar door heel Amerika en heeft inmiddels het podium gedeeld met Courtyard Hounds, DeVotchKa, Ashely McBryde, Air Dubai, Charlie Mars en vele anderen.

Olivia's meest recente solo EP is getiteld ‘The Colorado Sessions’ en werd geproduceerd door Joel Van Horne (Covenhoven).

---------------------------------------

Samuel en Olivia staan garant voor een onvervalst avondje Nashville waarbij ze zowel eigen nummers als covers ten gehore brengen. Na vele optredens in de Verenigde Staten maken ze nu hun eerste uitstapje naar het buitenland en wij zijn er dan ook zeer trots op om deze twee topartiesten in het Torpedo Theater te mogen verwelkomen!!

 

www.samuelleemusic.com

www.oliviarudeen.com