Torpedo Theater voorstelling

Het Schrijfkabinet met Laura VAN DER HAAR en Jean Pierre RAWIE

dinsdag 19 juni 2018
20:30
€ 8,00

Laura en Jean Pierre

Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. Elke derde dinsdag van de maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. Zo weten we inmiddels dat Marjolijn van Heemstra haar gedichtenbundel Meer hoef dan voet schreef in een nagebouwde spaceshuttle op een tentoonstelling over de ruimte(vaart), dat Walter van den Berg zijn boeken voor de TV schrijft, en dat Tommy Wieringa het liefst in een boom ging zitten toen zijn boek Joe Speedboot uitkwam. Van Arjen van Veelen kwam de gouden tip om altijd schoenen aan te trekken voordat je begint met schrijven.

Dinsdag 19 juni zijn Jean Pierre RAWIE en Laura VAN DER HAAR te gast. Jean Pierre Rawie is een van Nederlands meest geliefde en succesvolste dichters. In 2008 won hij de Charlotte Köhler Prijs voor zijn gehele oeuvre. Proza schrijft hij ook, daarmee debuteerde hij in 2013 met Vroeger was alles beter, behalve de tandarts. Laura van der Haar is archeologe. In 2012 stuurde ze op de bonnefooi een gedicht in naar het NK Poetry Slam en won deze promt. Haar alom geprezen dichtbundel Bodemdrang volgde in 2014, in het voorjaar van 2018 kwam haar debuutroman Het Wolfgetal uit. Twee schrijvers, kortom, die vooraleerst dichter zijn. Hoe komen zij tot hun pennenvruchten? We gaan het ze vragen.

Als altijd is er daarnaast De Debutant (geleverd door de Schrijversvakschool, deze keer is het Renske VAN DEN BROEK) belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver, speelt Pieter KLOP piano, en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige maar warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.