Torpedo Theater voorstelling

Van Huilenbroecks Pretpaleis: een avond met Louis Davids - UITVERKOCHT

dinsdag 12 juni 2018
20:30
€ 8,00

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

Louis Davids

Van Huilenbroecks Pretpaleis sluit het seizoen af met een eerbetoon aan een van de grootste namen van de Nederlandse kleinkunst, de grote kleine man: Louis Davids (Rotterdam, 1883 - Amsterdam, 1939). Stef LOKIN praat over hem met NRC-recensent en schrijver HENK VAN GELDER.
Van Gelder schreef veelgeprezen biografieën over o.a. Jacques van Tol, Leen Jongewaard en Joop van den Ende. Recent verscheen ‘Uit het rijke leven van Adèle Bloemendaal’. Van zijn hand is ook het eerste naslagwerk waarin zestig jaar vaderlandse filmproductie (1934-1994) is samengevat.

Het repertoire van Louis Davids behoort tot het Nederlands erfgoed, dus natuurlijk wordt er in deze editie veel gezongen. Een aantal van onze vaste performers maakt hun opwachting en zingt een aantal lievelingsliedjes uit het Davids-repertoire: Nien BESSELINK, Sjoerd BROUWER, Bas GREVELINK, Sander VOLDERS en special guest Benno BERLIN. Meezingen mag!

Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN.