Torpedo Theater voorstelling

Ronald Hünneman - DE FLUTFILOSOOF

dinsdag 29 mei 2018
20:30
€ 7,50

De flutfilosoof

Filosoof en theatermaker Ronald Hünneman is weer eens vrijgezel en begint op Tinder een zoektocht naar een aantrekkelijke vrouw met gevoel voor ironie. Dag-in-dag-uit glijden honderden foto’s onder zijn vingers door. Om het keuzeproces te vergemakkelijken gaat hij tot zijn eigen verbazing de vrouwen opdelen in categorieën. Dit type vrouwen voldoet zeker niet. Dit type zeker wel. En bij deze hangt het er vanaf.

Erg succesvol is zijn aanpak echter niet. De enkele contacten die hij krijgt stranden tijdens de eerste chatsessies. Maar juist als hij het op wil geven, geeft een stewardess van de KLM een gouden tip die hem een eerste date én een dansles met een prachtige vrouw oplevert.
Maar dan het vervolg. Het eerste serieuze gesprek. Ze zal hem onvermijdelijk gaan bestoken met een spervuur van vragen: Hoe sta jij in het leven? Wat ben jij eigenlijk voor persoon? Welke voorkeursdenkstijl heb jij: rood, blauw, geel of groen? Wat doet er voor jou werkelijk toe? En vooral, waar komen je voorouders oorspronkelijk vandaan?
Bij Ronald slaat de twijfel toe. Hij vreest dat hij het gesprek zal verpesten door zijn sterke afkeer van die nadrukkelijke interesse in zijn persoonlijkheid, karakter, culturele achtergrond en identiteit. Maar ja, het is een prachtige vrouw, en tot nu toe de enige die wat in hem lijkt te zien.
Om de avond tot een goed einde te brengen smeedt hij daarom een ingenieus plan. Hij zal zijn familiegeschiedenis gebruiken om haar de filosofische onzinnigheid van haar ondervraging in te laten zien.
Maar is haar gevoel voor ironie sterk genoeg om dit plan te laten slagen?

Waarom een voorstelling door een filosoof?

Filosofie hoort niet in dikke of onleesbare boeken. Filosofie hoort niet in stoffige cafés waar geleerde dames en heren zich peinzend buigen over abstracte vraagstukken. Filosofie hoort middenin de samenleving. Filosofie is theater. En in het theater hoort een filosoof vastgeroeste en dierbare ideeën van het publiek uit te dagen en te ondermijnen, met ironie, humor en filosofisch venijn.

Ronald Hünneman is filosoof, schrijver en theatermaker. Hij studeerde filosofie in Groningen, was dertien jaar leraar in het speciaal onderwijs (Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen) en doceerde op de Rijksuniversiteit Groningen, Erasmus Universiteit en Universiteit van Leiden. Meer dan tienduizend mensen woonden zijn performance lecture “Pijnlijke Contacten” bij.

www.deflutfilosoof.nl en www.ronaldhunneman.com