Torpedo Theater voorstelling

Het Schrijfkabinet met ARITA BAAIJENS en JACO BENCKHUIJSEN - UITVERKOCHT

dinsdag 23 oktober 2018
20:30
€ 8,00

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

Arita & Jaco

Schrijfkabinet, de avonturenspecial! Met Arita BAAIJENS en Jaco BENCKHUIJSEN.

Ontdekkingsreizigster Arita trok drie maanden te paard door het Atlajgebergte in Centraal Azië, muzikant en avonturier Jaco kanode solo langs de Aleoeten en Papoea-Nieuw-Guinea. Arita schreef het boek Zoektocht naar het paradijs, in september kwam haar boek Paradijs in de polder uit. Jaco's boek staat voor begin 2019 in de planning, en hij zet zijn belevenissen op muziek want piano spelen kan hij ook (hij was tien jaar de pianist van Alex Roeka en won met hem een Edison). We gaan het met Arita en Jaco hebben over hun schrijfproces. Want waar laat je je aantekeningenblokken als je op een paard zit of in je kano, hoe interview je een Aleoet of een Kazachstaan, welke belevenissen neem je wel en niet op in je boek? En: moet je eigenlijk ver weg om ontdekkingen te doen?

Als altijd leest een debutant van de Schrijversvakschool voor (dit keer Dominique VAN VARSSEVELD), belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver, luistert Pieter KLOP de avond op vanachter de piano, en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige en warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

Het Schrijfkabinet is een programma over de kunst en de raadselen van het schrijven. Elke maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. Voor iedereen die van lezen, schrijven of schrijvers houdt.