Torpedo Theater voorstelling

Van Huilenbroecks Pretpaleis met Bert Haanstra's FANFARE

dinsdag 9 oktober 2018
20:30
€ 10,00

Huilenbroeck

Op dinsdag 9 oktober brengen we een eerbetoon aan de eerste kaskraker (2,6 miljoen bezoekers) in de Nederlandse bioscopen: ‘Fanfare’. Het is deze maand 60 jaar geleden dat dat deze filmklassieker – het speelfilmdebuut van regisseur Bert Haanstra – werd uitgebracht.

Stef Lokin ontvangt NRC-film- en televisierecensent Hans Beerekamp. Aan ‘Fanfare’ bewaart hij dierbare herinneringen, het was de eerste film die hij als vijfjarig jongetje zag.

Ook aan tafel: Haanstra-kenner Ronald van de Vate, van wie op 23 oktober het boek De zomerse Fanfare van 1958 verschijnt. Vanavond krijgt u vast een voorproefje, met onbekende anekdotes en niet eerder gepubliceerd beeldmateriaal, waaronder een schitterend tijdsbeeld van het waterdorp Giethoorn, het decor van de film.

Wie ‘Fanfare’ zegt, hoort natuurlijk direct de onvergetelijke filmmuziek – als dubbelmars uitgegeven onder de naam Fanfare in Es - van Jan Mul, uitgevoerd door het Concertgebouworkest. Ian Borthwick, voorzitter van de Jan Mul Stichting, vertelt meer over deze componist, die trouwens vaker met Haanstra samenwerkte. En natuurlijk is er ook weer livemuziek.

Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG en Sylvester HOOGMOED. Productie en publiciteit: Anita GUNDLACH. Techniek: Harrie JANSSEN.