Torpedo Theater voorstelling

Van Huilenbroecks Pretpaleis: Een avond over JULES DE CORTE - UITVERKOCHT

dinsdag 13 november 2018
20:30
€ 10,00

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST. 

Ernst de Corte

Hij was de uitvinder van de Cortefoon, paste als eerste de techniek van het indubben toe en introduceerde het begrip luisterlied. Tussen 1946 en 1983 schreef hij drieduizend poëtische, filosofische en maatschappijkritische liedjes, waaronder ‘Ik zou wel eens willen weten’, ‘Hallo Koning Onbenul’ en ‘Als je overmorgen oud bent’. Zanger-componist- pianist Jules de Corte (1924-1996) wilde een betere wereld. ‘Het leven is bezig onleefbaar te worden’. Toch was hij allesbehalve een sombere man.

Op 13 november ontvangt presentator Stef Lokin o.a. zanger en gitarist Ernst de Corte en pianist/componist Guus Westdorp, die volle zalen trokken met het programma Het lied van mijn vader, waarin zowel muzikale als persoonlijke herinneringen worden opgehaald aan een van de grootste tekstdichters van Nederland. En aan een vader.

Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG en Sylvester HOOGMOED. Productie en publiciteit: Anita GUNDLACH. Techniek: Harrie JANSSEN.

Op de foto: Ernst de Corte.