Torpedo Theater voorstelling

Rottenberg&Witteman met LIEVE JORIS - UITVERKOCHT

donderdag 6 december 2018
20:00
€ 8,00

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

R&W

Marciel De kleine Witteman in het maaiveld bundelt de krachten en levenslust met Anchorwoman Sandra Rottenberg voor de maandelijkse talkshow:

Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang.

Op hun eigen prettige wijze ontvangen zij inspirerende schrijvers en kunstenaars en halen verborgen verhalen op; er is muziek, zang, dichtkunst en opinie.

Van je familie moet je het hebben!
Op 6 december aanstaande spreken Rottenberg&Witteman met schrijfster LIEVE JORIS over haar nieuwe boek Terug naar Neerpelt. Na haar reizen door het Midden-Oosten, Afrika, Oost-Europa en Azië keert Lieve Joris terug naar het Vlaanderen van haar jeugd, naar het huis aan het kanaal in Neerpelt, waar zij opgroeide als middelste van een woelig gezin van negen waarin haar artistiek begaafde oudste broer de wind van vrijheid over het gazon laat waaien en haar de weg het dorp uitwijst, al zal hij daar zelf achterblijven en gaandeweg ontsporen. Met vallen en opstaan zoekt Lieve Joris haar weg in de wereld. Aan de personen in het huis aan het kanaal kan zij niet ontsnappen. Haar geboortedorp was een plek om vandaan te gaan, maar haar terugkeer was even onvermijdelijk. Uit deze familiegeschiedenis stijgt behalve een tijdsbeeld ook het verhaal op van een dorpsmeisje dat, dwars tegen haar lotsbestemming in, haar weg vindt naar het schrijverschap. 

Met optredens van podiumdichter Bert Schoonhoven, columnist Don Duyns en live muziek.

Reserveren aanbevolen i.v.m. beperkt aantal plaatsen.