Torpedo Theater voorstelling

Van Huilenbroecks Pretpaleis: Een avond met WIETEKE VAN DORT - UITVERKOCHT

dinsdag 8 januari 2019
20:30
€ 11,00

Deze voorstelling is uitverkocht. U kunt nog reserveren voor de wachtlijst.

Wieteke

In de ‘Stratemakersopzeeshow’ deed ze een typetje van een Indisch dametje dat het zo koud heeft in Nederland. Na de uitzending werd ze gebeld door een Indische gezelligheidsvereniging.  Of ze kon komen optreden. ’Ik zei natuurlijk dat ik helemaal geen repertoire had, maar die meneer drong aan: 'Ach, niet erg mevrouw, als u maar een half uur zo praat. Zó leuk'.' Zo werd tante Lien geboren.

Maar op dinsdag 8 januari 2019 ontvangt presentator Stef Lokin in zijn maandelijkse talkshow actrice, cabaretière, schrijfster en beeldend kunstenares WIETEKE VAN DORT (Soerabaja, 1943) als zichzelf.  Ook journalist HANS VISSER schuift aan.

Ze praten over haar omvangrijke carrière en over de ‘Indische gekruide biografie’ Wieteke van Dort – Kind van twee culturen - Schetsen van een Nederlands-Indische familie.

30 jaar geleden interviewde kunstredacteur Hans Visser voor het Noordhollands Dagblad Wieteke van Dort, naar aanleiding van een tentoonstelling van haar schilderijen. Hij raakte gefascineerd door haar bijzondere familiegeschiedenis. Afgelopen najaar verscheen het boek. 
Natuurlijk is er weer mooi beeldmateriaal en livemuziek.

Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH, Harrie JANSSEN en Sylvester HOOGMOED.