Torpedo Theater voorstelling

Van Huilenbroecks Pretpaleis over WILLEM WILMINK - UITVERKOCHT

dinsdag 12 februari 2019
20:30
€ 11,00

DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

Wilmink

Dichter, schrijver, liedjesmaker WILLEM WILMINK werd in 1936 geboren in de Javastraat in Enschede en is daar in 2003 overleden. Na een aantal omzwervingen keerde hij in 1991 terug naar de straat waar hij zijn kindertijd beleefde. De trouw aan het kind dat in iedere volwassene leeft, speelt een grote rol in zijn werk.  Zijn werk is doortrokken van heimwee naar een veilige kinderwereld, die echter nooit heeft bestaan.

Wilmink schreef liedjes voor volwassenen en kinderen, verhalen, cabaretteksten, beschouwingen over poëzie, (her)vertalingen o.a. van middeleeuwse literatuur, Engelse literatuur en een kinderopera. Bekend bij het grote publiek werd hij door zijn deelname aan ‘Het schrijverscollectief’ dat liedjes schreef voor legendarische tv-programma’s als De Stratemakeropzeesshow, J.J. de Bom, de Film van Ome Willem en Het Klokhuis.

Vandaag ontvangt presentator Stef Lokin journaliste, literair criticus en schrijfster ELSBETH ETTY om te praten over haar in januari 2019 bij uitgeverij Nijgh en Van Ditmar verschenen biografie over Wilmink: In de man zit nog een jongen.

Zanger, gitarist en liedschrijver KAREL BOSMAN haalt persoonlijke herinneringen op aan Wilmink. Zij waren jarenlang bevriend; hij was Wilminks vaste begeleider in verschillende theaterproducties en muzikale bloemlezingen.

Natuurlijk is er weer fraai beeldmateriaal en wordt er live gezongen.

Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH, Harrie JANSSEN en Sylvester HOOGMOED.