Torpedo Theater voorstelling

Bart Hoevenaars: Vuist Boven de Grond

donderdag 21 februari 2019
20:30
€ 15,00

Bart Hoevenaars

Op de vooravond van de release van het album 'Vuist Boven de Grond' speelt Bart HOEVENAARS de liedjes op basis van gedichten van Leo VROMAN. Bijgestaan door Jos HOEVENAARS op contrabas en Frank JONAS op gitaar. 

Bart Hoevenaars is al een kleine 20 jaar actief in de Nederlandse indiescene. Met MONO maakte hij in de vroege jaren 2000 emo/postpunk, MONO bracht twee albums uit. Het laatste, ‘Populism’, had al wat meer popinvloeden. De jaren daarna maakte hij onder de naam Sir Ian als singer/songwriter twee solo albums. Het compleet zelf ingespeelde bandalbum 'Apathology', en de soberder songwriterplaat ‘II’.

De afgelopen jaren was hij ook als muzikant in andermans projecten en als componist voor film en theater actief. Als gitarist bij Roald van Oosten, Orkater, El Pino & The Volunteers, Fuck The Writer en Snowapple en een kort avontuur als toetsenist bij Amber Arcades. 

In de tussentijd werkte hij aan het op muziek zetten van Leo Vroman’s poëzie. Na het zien van de documentaire Soms Is Liefde Eeuwig, dacht hij, “zo wil ik ook wel oud worden”. Dat heeft geresulteerd in een elftal onverschrokken gedichten over thema’s als natuur, menselijk onvermogen, de dood, liefde en het verglijden van de tijd gevangen in uitgekiende, melancholieke popcomposities à la Elliott Smith en Villagers tot aan J.J. Cale en Lou Reed. Met Frank Jonas (gitaar), Caroline Kamp (contrabas), Jos Hoevenaars (basgitaar) en Jeroen Kleijn (drums) en Janna Lagerström (backing vocals) nam hij de liedjes op.

Kijk hier de videoclip van 'Drie Stenen'