Torpedo Theater voorstelling

Spetterende Letteren - Literair Muziektheater

maandag 2 september 2019
20:30
€ 0,00

Geen openbare verkoop. Besloten voorstelling voor pers en genodigden

Hoofdrolspeler Chris Bernhart & Spetterende Letterenband treedt op tijdens het Boekenbal. Het jaarlijkse, prestigieuze glamour gebeuren in Amsterdam. Zien en gezien worden.

Er zoemt echter iets geheimzinnigs rond. Bij de pisbakken vangt hij iets op: de schrijversbijeenkomst in Gasselteboerveen. Juist geen pers. Geen glamour. Onder elkaar, zonder opsmuk. Even op adem komen. Wanneer en waar precies is net niet helemaal duidelijk.

Gasselte wat? Gasselteboerveensetweedenijemond

Chris

Tommy Wieringa
Wat volgt is een spannende speurtocht naar ‘Roots’. Wat is leuker: de Uitmarkt in Amsterdam of een kampvuur met je vrienden op het platteland?

Met zijspan motor tuft hij naar de geheimzinnige bijeenkomst. Onderweg komt hij schrijvers tegen.

Paulien Cornelisse
Op het beeldscherm: Tommy Wieringa, Kader Abdolah, Ronald Giphart, Suzanna Jansen, Paulien Cornelisse, Jetta Klijnsma.

Chris groeide op in Drenthe, om de hoek bij de dorpssmid. En woont in Amsterdam. De helft van de hoofdstedelijke inwoners is import, uit ‘de provincie’. Wat doet herkomst met je? Een actueel thema, nu onze samenleving steeds meer uit elkaar dreigt te vallen. Oost versus West. Stad versus platteland. Dynamiek versus ‘Zen’. Politici versus ‘volk’.

Op het podium: Charly Zastrau (Piano). Jaap van der Panne (Gitaren/ Zang). Pieter Ubbels (Saxofoons). Axel Schappert (Ketels/Tuba). Chris Bernhart (Contrabas, Zang).

Chris Bernhart
Belangrijk onderdeel is lied. Verhalende juweeltjes, verwerkt tot roadmovie. Pers over Chris Bernhart: Dagblad De Stem “.. de Nederlandse versie van Tom Waits..” DvhN... balancerend tussen chaos en charisma..’: Parool: (’ t IJ, optreden in een uitverkocht Carré) ... een lied, zo sterk dat het woord Amsterdam niet eens nodig is...tikkeltje van Roozendaal, maar vooral zichzelf.

Regie advies: Dick Hauser. Eindregie: Kasper Kapteijn.

Chris 2

www.spetterendeletteren.nl