Torpedo Theater voorstelling

DE DUO's - JP den Tex en Klaas ten Holt

donderdag 24 oktober 2019
20:00
€ 10,00

JP en Klaas

De Duo’s is een maandelijks terugkerend muzikaal interviewprogramma (elke vierde donderdag van de maand), waarin JP den Tex één van zijn favoriete artiesten ‘uithoort’ en zijn/haar carrière tegen het licht houdt.  Een nieuw format waarin bijna ‘en passant’ mooie muziek wordt gemaakt. Zowel verzoeknummers van JP (voor de gast) als spannende, onverwachte duetten. De eerste aflevering – met als gast acteur/zanger Jim de Groot - werd door het publiek warm onthaald.

Op donderdag 24 oktober is componist/auteur/singer-songwriter en gitarist Klaas ten Holt als tweede aan de beurt. Als schrijver werd hij bekend door zijn columns in Het Parool, die hij in 2012 overnam van zijn door alvleesklierkanker getroffen echtgenote Bibian Harmsen. In zijn boek “De complete weduwnaar” (uitgeverij Podium) deed hij later op aangrijpende wijze verslag van de voortijdige dood van zijn vrouw en de gevolgen daarvan voor hem en hun kinderen. Met Bibian maakte Klaas ook popmuziek. Zij speelde basgitaar en hij gitaar, samen zongen en speelden ze in de indie-band “Emma Peel”. Hun verfijnde en oorspronkelijke popliedjes zullen op 24 oktober zeker aan de orde komen.

Daarnaast is Klaas ook componist van ‘serieuze’ muziek, zo schreef hij de opera “Where The Cross Is Made” en de liedcyclus “De Ballade van de Gasfitter” - geïnspireerd op de intrigerende sonnetten van de dichter Gerrit Achterberg. Als filmcomponist was hij o.a. verantwoordelijk voor de score van de dramaserie “Zwarte Sneeuw” en de bioscoopfilm “De Passievrucht”. In zijn debuutroman “Hotel Alfabet” (Podium, 2018) is het hoofdpersonage - ene Adriaan Hoorndrager - ook een componist die het alleen moet zien te rooien. Maar deze keer is het een man die is verlaten door zijn vriendin. Ten Holt laat Hoorndrager vastlopen in de sneeuw in de Transsylvanische Alpen in Roemenië, waar ze nog weten wat winter is…

Kortom, een heerlijk veelzijdige gast om de herfst mee in te zetten. Het belooft weer een mooie intense avond te worden!