Torpedo Theater voorstelling

Café De Sport op 17 december, Wieleravond

dinsdag 17 december 2013
20:15
€ 9,00

NOS-verslaggever Kees Jongkind (1969) volgde tijdens de afgelopen Tour de France het Belkin Pro Cycling Team een maand lang 24/7. In en rond de koers, maar vooral op plekken en momenten waar een cameraploeg normaal gesproken niet wordt toegelaten: in het hotel, in de bus, in de ploegleiderswagen en 's ochtends vroeg bij een onaangekondigde dopingcontrole.

Uit 300 uur beeldmateriaal distilleerde Jongkind een uniek document van 85 minuten: de Tour van Bauke.

In Café de Sport komt Kees Jongkind praten over het tot stond komen van de documentaire, de film zelf en er worden scènes vertoond die de film niet gehaald hebben.

Fotograaf Chris de Bode (1965) bezocht de afgelopen jaren wielerrondes in Qatar, Colombia, Senegal, Cuba, Eritrea en China. De winnaar van onder meer de World Press Photo Award (met deze foto) fotografeert met een voortreffelijk oog voor de sociale aspecten van de koersen, die vaak sterk contrasteren met de omgeving waarin ze plaatsvinden. In Café de Sport vertelt De Bode over die koersen en zijn wielerfoto's, vastgelegd in het boek Tour du Monde.

Plus: live muziek (info volgt) en quiz met mooie prijzen.

Gastheer van de avond is Wiep Idzenga (1968), auteur van de serie Every Picture tells a Story in wielertijdschrift De Muur.