Torpedo Theater Info

Sinds 2001 wordt het Torpedo Theater (tot 2012 Parooltheater) geprogrammeerd met kleine toneelvoorstellingen, performances, talkshows, salon- en thema-avonden, boek- en filmpresentaties, muziekuitvoeringen enz. De akoestiek is uitzonderlijk goed.

Paroooltheater

Wim Kerkhove, de laatste poppenspeler van de Dam, heeft het theater gebouwd met zijn vriend Bart van den Bos. Net als Oscar Carré met Theater Carré voor zijn circus, realiseerde Kerkhove een winterresidentie voor zijn poppenkast. Het grootste theater en het kleinste theater van de stad dienden het zelfde doel: een beschutte plek in koude tijden.

Het oorspronkelijke ontwerp – een decor in de vorm van een theater – wordt met zorg gehandhaafd. Kenmerkend is de verticale toneellijst, waarin de traditionele poppenkast goed tot zijn recht kwam. Wim Kerkhove is nog altijd actief als poppenspeler. Zie ook: www.pantijn.nl.

Het Torpedo Theater krijgt geen subsidie. De kosten worden gedekt door kaartverkoop, baromzet, donaties, sponsoring en verhuur. De opbrengst van goed bezochte activiteiten komt ten goede aan voorstellingen met minder bezoekers, zodat ook beginnende talenten een kans krijgen. Het theater wordt beheerd door de Stichting Torpedo Theater.

Mocht u een financiële bijdrage aan de instandhouding van dit theatertje willen leveren, dan wordt dit toegejuicht. Het rekeningnummer is 

NL 78 INGB 0663537592
t.n.v.
Stichting Torpedo Theater

 

Sint Pieterspoortsteeg 33
1012 HM Amsterdam
KvK-nummer: 343551030000

Telefoon: 00 31 20 428 4993
E-mail: info@torpedotheater.nl

Parkeren voor een tientje per avond kan hier.