Torpedo Theater Agenda

 • De Mus op woensdag 17 oktober

  woensdag 17 oktober 2018
  20:15
  € 6,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. 

  wo 17 oktober 

  20.00 uur • 6 euro

   

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

 • Music Night: Marcel Harteveld

  vrijdag 19 oktober 2018
  20:30
  € 10,00

  Marcel Harteveld

  Marcel Harteveld is een Haagse zanger en cabaretier, wonende in Amsterdam. In 2010 studeert hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

  Al sinds zijn opleiding maakt Marcel samen met Johan Fretz cabaret onder de naam “De Gebroeders Harteveld & Fretz”. Hun afstudeervoorstelling Onderweg, over een generatie die massaal gaat backpacken op zoek naar innerlijke revolutie, is een mix van pop, cabaret, stand-up en rock. Via Paul de Munnik wordt impresariaat Mojo Theater uitgenodigd de voorstelling te bekijken. Zij zijn zo enthousiast dat ze De Gebroeders direct onder hun vleugels nemen.

  Ook solo timmert Marcel aardig aan de weg. In het tweede seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland doet hij mee met het nummer Ik Kom Eraan dat inmiddels ruim 150.000 keer bekeken is op YouTube. In september 2015 verschijnt zijn eerste album, getiteld Haat/Liefde. Op deze intieme, akoestische plaat, probeert hij in één keer, en in 14 liedjes, af te rekenen met alles wat hij over de liefde te zeggen heeft. Eind 2017 gaat Marcel solo het theater in met zijn kerstvoorstelling De Sneeuwengel, een mooi eigentijds kerstverhaal, vol conferences en Nederlandse vertalingen van bekende kerstklassiekers. Daarnaast vertolkte hij de afgelopen anderhalf jaar ook nog een van de hoofdrollen in de succesmusical Soldaat van Oranje.

  Vanavond in Torpedo's Music Night zal Marcel een combinatie spelen van zijn eigen repertoire, aangevuld met zelfvertaalde, bekende klassieke popliedjes. De kans is groot dat hij wat nieuw materiaal uit zal proberen en ook verzoekjes zijn niet uitgesloten..

   

  Foto: Rudy Hellewegen

 • De Warme Winkel speelt ergens in het centrum van Amsterdam MOSKOU OP STERK WATER

  zondag 21 oktober 2018
  19:00
  € 30,00

  DWW

  Foto Sofie Knijff

  'In een hypnotiserende, schier eindeloze voordracht leiden ze de toeschouwer onverbiddelijk naar een nieuw soort concentratie: een rustige, donkere plek in je brein, waar het volstaat om in stilte te luisteren.' de Volkskrant
  'Deze boekbewerking is een ijkpunt.' – NRC Handelsblad
  'Een literaire avond from hell' - Het Parool 

   

  Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave. Op het programma staat Moskou op sterk water. Dit boekje van Venedikt Jerofejev behandelt een fictieve vrijdag in het leven van de schrijver waarin hij per trein een al dan niet fictieve geliefde wil opzoeken in Petoesjki, zo’n 125 kilometer en 2.16 uur vanaf het Koerskstation in Moskou. Het is een goed boek, misschien wel belangwekkend.

  Voor rond de €30 ben je erbij.  Beperkt aantal plaatsen.
  11, 12, 13, 16, 20 en 21 oktober.
  3, 5, 8, 10, 16, 17 november. 
  Aanvang 19 uur. Duur 4,5 uur inclusief pauzes.

  pagina 19: 'Nou ja, best. Ik pakte een kwartlitertje en ging naar het balkon. Zo. Mijn geest heeft vier en half uur achter elkaar opgesloten gezeten en naar vrijheid gesmacht. Nu laat ik hem los…'
   

  Een voorstelling van Vincent RIETVELD en Ward WEEMHOFF. Speciale gast: Carel HELDER.

  HOE EN WAT IS HEEL GEHEIMZINNIG. VOOR KAARTEN IN ELK GEVAL KUN JE BELLEN MET 06-51568450.

 • MAURITS FONDSE - DON'T MARRY A MUSICIAN

  zondag 21 oktober 2018
  14:00
  € 15,00

  Maurits

  Als pianist van o.a. Freek de Jonge stond hij al op vele podia en maakte hij al vele albums. Nu heeft hij zijn eerste solo album uitgebracht, getiteld ‘Don’t Marry a Musician'. Een album met aanstekelijke, energieke én sfeervolle piano-popsongs van eigen hand. 

  Maurits Fondse is pianist, zanger en songwriter. In de afgelopen jaren werkte hij veelal als pianist van Freek de Jonge, maar hij heeft ook een aantal musical Award nominaties op zak, voor de muziek die hij schreef voor verschillende voorstellingen. Hij drukt een ieder die een degelijk gezinsleven wil op het hart, niet te trouwen met een muzikant. Zijn album “Don’t marry a musician” bevat 10 piano popliedjes die hij uit zijn mouw heeft geschud. Het album is in januari dit jaar tot ‘Album van de Week’ verkozen bij Radio 5.

  Maurits FONDSE - piano, vocals
  Hermine DEURLOO - mondharmonica
  Reyer ZWART - bas, vocals
  Martijn BOSMAN - drums, vocals

  'Onweerstaanbaar'...Heaven Magazine
  'IJzersterk'... Platomania

  www.mauritsfondse.nl
  www.facebook.com/mauritsfondse

 • Het Schrijfkabinet met ARITA BAAIJENS en JACO BENCKHUIJSEN - UITVERKOCHT

  dinsdag 23 oktober 2018
  20:30
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Arita & Jaco

  Schrijfkabinet, de avonturenspecial! Met Arita BAAIJENS en Jaco BENCKHUIJSEN.

  Ontdekkingsreizigster Arita trok drie maanden te paard door het Atlajgebergte in Centraal Azië, muzikant en avonturier Jaco kanode solo langs de Aleoeten en Papoea-Nieuw-Guinea. Arita schreef het boek Zoektocht naar het paradijs, in september kwam haar boek Paradijs in de polder uit. Jaco's boek staat voor begin 2019 in de planning, en hij zet zijn belevenissen op muziek want piano spelen kan hij ook (hij was tien jaar de pianist van Alex Roeka en won met hem een Edison). We gaan het met Arita en Jaco hebben over hun schrijfproces. Want waar laat je je aantekeningenblokken als je op een paard zit of in je kano, hoe interview je een Aleoet of een Kazachstaan, welke belevenissen neem je wel en niet op in je boek? En: moet je eigenlijk ver weg om ontdekkingen te doen?

  Als altijd leest een debutant van de Schrijversvakschool voor (dit keer Dominique VAN VARSSEVELD), belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver, luistert Pieter KLOP de avond op vanachter de piano, en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige en warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

  Het Schrijfkabinet is een programma over de kunst en de raadselen van het schrijven. Elke maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. Voor iedereen die van lezen, schrijven of schrijvers houdt. 

 • De Mus op woensdag 24 oktober

  woensdag 24 oktober 2018
  20:15
  € 6,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  wo 24 oktober

  20.00 uur • 6 euro


  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

 • Het Muziek Collectief - UITVERKOCHT

  donderdag 25 oktober 2018
  20:30
  € 10,00

  SORRY, SOLD OUT!

  An amp, a mic, some guitars and a cajon. That’s all there was to create an amazing jam on the fourth floor of an apartment in Amsterdam West. Soon more and more musicians and music lovers came together on the carpet for some improv, leading to two successful Kinky Acoustics rooftop sessions. What started of as a group of enthusiastic people jamming and sharing their own music, recently became a collective of beautiful souls connecting and inspiring each other through music.

  Het Muziek Collectief is a collection of musicians based in Amsterdam. Styles go in all directions, from singer songwriter, to jazz and Brazilian vibes. Improvising and adding new layers to what is already there. 
  Facebook

   

  R.A.E.
  Charmaine Rae Charles is a Zimbabwean singer songwriter and talented artist, who brings a combination of soulful vocals, bouncy reggae vibrations and provoking spoken word. Good times await. 
  Facebook

  *

  JARA
  JARA writes beautiful, imaginative songs with heartbreaking lyrics. Raised on the music of folk and pop heroes from the '60-ies and '70-ies, she weaves alternate tunings, twisting chord changes and melodies reminiscent of Joni Mitchell and CSNY into her own, very personal songs of farewell. Traveling up and down to Berlin she recorded her debut album with musician and producer Aaron  Ahrends (Say Yes Dog, Fil Bo Riva) that is expected to come out in 2018. 
  Facebook
  VIDEO LOST YOUR NUMBER (Sofar - acoustic session)
  VIDEO MOVING ME (official  video)

  Muziekcollectief