Torpedo Theater Agenda

 • Music Night: Jefferson Hamer & The Lasses - UITVERKOCHT

  maandag 3 december 2018
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Jefferson Hamer

   

  Jefferson Hamer (Brooklyn, NY) is vooral bekend van de prachtige plaat 'Child Ballads' die hij maakte met Anaïs Mitchell en waarvoor ze de prestigieuze BBC-Folk Award wonnen. Met andere formaties als Session Americana en The Murphy Beds toert hij al jaren de hele wereld over (zo stond hij ook in Paradiso en Tivoli). Dit jaar is hij voor slechts één show in Amsterdam: op 3 december in het Torpedo Theater, met als speciale gasten het Amsterdamse duo The Lasses. 

  Jeffersons vurige, gevoelige stem en virtuoze gitaarspel tonen duidelijk de invloed van jarenlang zingen en spelen op Ierse en Americana-sessies. Die traditie proef je ook in zijn eigen liedjes, die met melodieuze gitaarlijnen en geëngageerde teksten doen denken aan grootheden als Richard Thompson of Gram Parsons. Luister maar eens naar Moving Day.

  In het intieme Torpedo Theater kan er onversterkt worden gespeeld: zo gaat de muziek recht naar je hart. Verwacht mooie verhalen en prachtige liedjes in het bijzonderste theater van Amsterdam. 


 • Torpedo's Podcast Comedy

  dinsdag 4 december 2018
  20:30
  € 5,00

  Poscastcomedy december

  Na de eerste geslaagde avond op 2 oktober staan er vanavond weer 6 comedians en een MC in het Torpedo Theater om nieuwe grappen af te vuren. Na afloop volgt er een podcast waarbij de comedians een inkijkje geven in hun schrijfproces. Weer een top line up met Bart MELIEF, Jim SPEELMANS, Ronald SMINK, Paul SCHOOLDERMAN en 2 talents.

 • De Mus op 5 december

  woensdag 5 december 2018
  20:15
  € 6,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. 

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

 • Rottenberg&Witteman met LIEVE JORIS - UITVERKOCHT

  donderdag 6 december 2018
  20:00
  € 8,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  R&W

  Marciel De kleine Witteman in het maaiveld bundelt de krachten en levenslust met Anchorwoman Sandra Rottenberg voor de maandelijkse talkshow:

  Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang.

  Op hun eigen prettige wijze ontvangen zij inspirerende schrijvers en kunstenaars en halen verborgen verhalen op; er is muziek, zang, dichtkunst en opinie.

  Van je familie moet je het hebben!
  Op 6 december aanstaande spreken Rottenberg&Witteman met schrijfster LIEVE JORIS over haar nieuwe boek Terug naar Neerpelt. Na haar reizen door het Midden-Oosten, Afrika, Oost-Europa en Azië keert Lieve Joris terug naar het Vlaanderen van haar jeugd, naar het huis aan het kanaal in Neerpelt, waar zij opgroeide als middelste van een woelig gezin van negen waarin haar artistiek begaafde oudste broer de wind van vrijheid over het gazon laat waaien en haar de weg het dorp uitwijst, al zal hij daar zelf achterblijven en gaandeweg ontsporen. Met vallen en opstaan zoekt Lieve Joris haar weg in de wereld. Aan de personen in het huis aan het kanaal kan zij niet ontsnappen. Haar geboortedorp was een plek om vandaan te gaan, maar haar terugkeer was even onvermijdelijk. Uit deze familiegeschiedenis stijgt behalve een tijdsbeeld ook het verhaal op van een dorpsmeisje dat, dwars tegen haar lotsbestemming in, haar weg vindt naar het schrijverschap. 

  Met optredens van podiumdichter Bert Schoonhoven, columnist Don Duyns en live muziek.

  Reserveren aanbevolen i.v.m. beperkt aantal plaatsen.

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam Story

  vrijdag 7 december 2018
  20:30
  € 15,00

  When Anne Frank met Rembrandt

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  Buy your tickets here (eventbrite)

  or

  reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993
  (or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

 • Theater gereserveerd

  zaterdag 8 december 2018
  19:00
  € ??,??

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Naomi Antonius & Judit Odijk: Zonder Oordeel 1

  zondag 9 december 2018
  20:00
  € 10,00

  Naomi