Torpedo Theater Agenda

 • Rottenberg&Witteman met Asis Aynan

  dinsdag 2 april 2019
  20:00
  € 10,00

  Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang elke maand in het Torpedo Theater.

  Rottenberg en Witteman

  Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenberg voor hun maandelijkse talkshow in het Torpedo Theater. 
  Op hun eigen prettige wijze ontvangen zij inspirerende schrijvers en kunstenaars en halen verborgen verhalen oper is muziek, zang, dichtkunst en opinie.

  Vallende Tijd 

  Asis Aynan (Haarlem, 1980) is schrijver, columnist en docent aan de HvA. Hij is daarnaast de initiatiefnemer -samen met vertaalster Hester Tollenaar- van De Berberbibliotheek, een reeks waarin werk van grote schrijvers uit Berberlanden is verschenen.

  ‘Elke generatie onderzoekt wat er in haar identiteitsvat zit. Het vat van het tweede generatiekind is – op religie na – vrijwel leeg. Het gevolg daarvan is dat het ons ontbreekt aan cultuurbesef en historisch bewustzijn.’

  Als kind van Berberse ‘gastarbeiders’ uit de Rif in Marokko, vraagt Asis Aynan zich af wat er gebeurt met je identiteit als de cultuur van je ouders verdwijnt onder een verstikkende deken van eenvormige ideologie. Hoe geef je daar zelf een invulling aan? En is eigenlijk niet iedereen het product van twee culturen?

  Aynan debuteerde in 2007 met het autobiografische Veldslag en andere herinneringen. In 2010 volgde Ik, Driss, over een liefdesrelatie tussen een Marokkaanse gastarbeider en een Nederlandse, dat tot hoorspel en musical is bewerkt en dat hij samen schreef met Hassan Bahara; in 2014 verscheen de verhalenbundel Gebed zonder eind.

  In februari 2019 sloot de dichtbundel Vallende Tijd, De Berberbibliotheek-reeks af: een selectie van werk van de vier grootste dichters uit de Rif. Mohammed Chacha, Ahmed Ziani, Fadma el Ouariachi en Mimoun el Walid hebben met gevaar voor verstoting en verbanning, hun leven gewijd aan de poëzie. In de gedichten wordt de liefde bezongen, de migratie verfoeid en om emancipatie geschreeuwd.

  Actrice Betty Schuurman leest haar column en er is live muziek van Stadspiraat én van pianist Bobby Duintjer.

 • De Mus op woensdag 3 april

  woensdag 3 april 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link

 • Theater gereserveerd

  donderdag 4 april 2019
  10:00
  € ??,??

  Opnames BNN/VARA 10:00 - 18:00. Geen kaarten beschikbaar.

 • Le chêne et le roseau - De fabels van La Fontaine

  donderdag 4 april 2019
  20:00
  € 15,00

  Fabels  

  Achttien fabels, geïllustreerd, voorgedragen en gespeeld door Christophe CHAPLET en Thierry LOUYAT. Jean de la Fontaine is een parel van de Franse literatuur - een voorstelling waarin je de geestige, wrede danwel filosofische fabels van een van de beste observatoren van mens en dier (her)ontdekt.

  Dix huit fables montrées, dites et jouées par Christophe CHAPLET et Thierry Louyat . La Fontaine est l'auteur d'un des trésors de la littérature et c'est aussi merveille que de le dire et de l’ouïr... Un spectacle pour redécouvrir ces fables philosophiques, ravissantes ou cruelles d'un observateur inégalé de la nature humaine et du monde animal.

 • Kop of Munt

  vrijdag 5 april 2019
  20:30
  € 16,00

  Twintig jaar verslaafd, nu tien jaar clean. Arjan brengt zijn levensverhaal in het theater.

  Kop of Munt

  Na tien jaar vergeving vragen en sorry zeggen, is het tijd om uit te reiken naar anderen.  Om hen de spiegel voor te houden.  Hoe een leven met twee gezichten ook twee waarheden kan bevatten.  Om dit te begrijpen moeten we het eerst willen zien.

  Hij vergokte geld van anderen, tonnen in totaal. Schokkend, zeker als je een prominent politicus bent, met ook nog vooraanstaande rollen binnen kerk en andere stichtingen. Arjan van Essen heeft er binnen zijn godshuis schuldbelijdenis voor gedaan en onderwierp zich daarbuiten aan vijf jaar schuldsanering. En nu is het tijd voor ‘Kop of Munt’ een theaterproductie over zijn aangrijpende levensverhaal: de gokverslaafde die zichzelf speelt. Samen met Maretty van den Mosselaar brengt hij dit verhaal op de planken. De prèmiere van 'Kop of Munt' was in zijn woonplaats Gouda  binnen drie dagen uitverkocht. Ook voor de tweede voorstelling in december vlogen de kaarten de deur uit. Vandaag komt Kop of Munt naar het Torpedo Theater.

 • Theater gereserveerd

  zondag 7 april 2019
  16:00
  € ??,??

  16-20 uur. Geen kaarten beschikbaar.

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis: 100 JAAR RADIO MET VINCENT BIJLO EN GER JOCHEMS

  dinsdag 9 april 2019
  20:30
  € 11,00

  100 jaar radio

  Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de eerste radio-uitzending ter wereld werd uitgezonden: onder leiding van Philips-ingenieur Hanso Idzerda ging ‘Radio Soiree-musicale’ de ether in, vanuit een woonhuis in Den Haag. Het was echter niet Den Haag, maar tuin- en weversdorp Hilversum dat veranderde in dé mediastad van Nederland.

  Herrinnert u zich deze nog? Tijd voor teenagers, Paul Vlaanderen, Candlelight, Adres Onbekend, De familie Doorsnee, Ronflonflon, Negen heit de klok, De bonte dinsdagavondtrein het KRO-dansorkest, Kleutertje Luister, Moeders wil is wet, Kinderkoor Jacob Hamel, Paulus de Boskabouter…

  De Arbeidsvitaminen zijn nog steeds te beluisteren, het hoorspel is weer terug van weggeweest, het Metropole Orkest speelt nog steeds de sterren van de hemel, zij het onder andere omstandigheden.

  NPO Radio 1 deed in 2018 de aftrap voor het honderdjarig jubileum van de radio met de podcastserie ‘Hallo Hier Hilversum’. Cabaretier, schrijver, columnist Vincent BIJLO en journalist en VPRO-programmamaker Ger JOCHEMS  zijn hartstochtelijke radioluisteraars. 

  Vandaag praat presentator Stef Lokin met hen over 100 jaar legendarische programma’s en stemmen uit de geschiedenis van de Nederlandse radio. In deze editie extra veel beeld- en geluidfragmenten uit onze rijke radiohistorie. Natuurlijk is er weer livemuziek: Bas GREVELINK zingt memorabele liedjes die via de radio tot ons kwamen en deel uit gingen maken van ons collectieve geheugen.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH, Harrie JANSSEN en Sylvester HOOGMOED.