Torpedo Theater Agenda

 • De Mus op woensdag 1 mei

  woensdag 1 mei 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link

   

  woensdag 1 mei • Finale Powerpoint Karaoke

  20.00 uur • 6,50 euro
   

  Finale Powerpoint Karaoke: Wie improviseert zich het beste door de slides heen? • met Oscar Smit, Oscar Haude, Lennart Persoon en Eva Steenhuizen
   

  Woezels: Muzikale omlijsting door onze favoriete band aller tijde
   

  Tim Kuis: huismus-ikant • piano • speeltje warm • want er is pas een fuif als Tim Kuis is 


 • Les Polissons de la chanson

  donderdag 2 mei 2019
  20:30
  € 12,00

  Polissons

  Een gitaar, stemmen, een contrabas. Les Polissons de la chanson spelen en zingen altijd liefdesliedjes, vaak grappige liedjes en mooie en sensuele liedjes de rest van de tijd.
  Maak een reisje met ze naar de cafés en cabarets van Saint-Germain-des-Prés en ontmoet Boris Vian, Barbara, Georges Brassens, Léo Ferré, Serge Gainsbourg...  

  Une guitare, des voix, une contrebasse! Les de la chanson jouent et chantent des chansons d’amour toujours, des chansons d’humour souvent, des chansons belles et sensuelles le reste du temps.
  Embarquez avec eux pour une échappée dans les caves de Saint-Germain-des-Prés et dans les cabarets parisiens, à la rencontre de Boris Vian, Barbara, Georges Brassens, Léo Ferré, Serge Gainsbourg… 

  Les artistes :
  Luigi Venbetto : Chant, guitare
  Lola Bebop : Chant
  Rozza di Caprio : Percussions, chœurs
  Désiré Corderède : Contrebasse

 • Music Night: DANNY GUINAN - UITVERKOCHT

  vrijdag 3 mei 2019
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG REERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Danny Guinan

  DANNY GUINAN is geboren en getogen in Ierland en was bekend als frontman van de succesvolle band Speranza. Tegenwoordig woont hij in Haarlem. Hij nam zeven soloalbums met eigen songs op en toerde door onder meer Europa, de VS en China. Guinan was voorprogramma voor Luka Bloom en Pogues- frontman Shane McGowan, en speelde in Nederland en België honderden keren op pop- en folkpodia, in theaters en op festivals. Hoogtepunten tot nu toe waren optredens in Paradiso en een legendarisch concert in het Concertgebouw in Amsterdam. 

  Tot nu toe, want meer dan ooit kiest Danny nu voor de kwaliteit ten opzichte van de kwantiteit. ‘Het aantal optredens op een toerlijst en de grootte van de zaal zegt me niet zoveel meer. De sfeer die we creëren en het samensmelten van onszelf, de muziek en het publiek staat voorop. Ik heb ook de band flink uitgedund. Ik speel nu vaak alleen met Ed Veltrop op piano en toetsen en dat zorgt ervoor dat ik de zeggingskracht van mijn songs nog beter kan overbrengen.’ En waar kan dat beter dan in het Torpedo Theater, zouden we daar bijna aan toevoegen. Kortom, zorg dat je erbij bent - of om met Google Translate te spreken: déan cinnte go bhfuil tú ann!  

  Luister en kijk:

  ‘Regards’ – Danny Guinan
  ‘Warning’ – Danny Guinan
  Radio 1: ‘Kunststof’ (interview Danny door Frénk van der Linden)

   

 • Marcel Harteveld: Weet ik veel (try out)

  maandag 6 mei 2019
  20:30
  € 10,00

  Marcel Harteveld

  Je kunt ‘m kennen! Als een van het duo Harteveld & Fretz, of omdat je Soldaat van Oranje – De Musical hebt gezien. Ook speelde hij in Danni Lowinski en SpangaS en bovendien was hij kandidaat bij De Beste Singer-songwriter van Nederland. 

  Het komend seizoen werkt hij aan nieuwe liedjes, nieuwe verhalen, nieuwe grappen.. op weg naar een nieuwe avondvullende voorstelling. In drie porties op maandagavonden in het knusse Torpedo Theater. En wat daar uiteindelijk uit moet komen? Weet ik veel!

  Ook op maandag 4 maart & maandag 8 april!

   

  Foto: Julian Freyberg

 • Rottenberg&Witteman met BETTE DAM - UITVERKOCHT

  dinsdag 7 mei 2019
  20:00
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang elke maand in het Torpedo Theater.

  Rottenberg en Witteman

  Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenberg voor hun maandelijkse talkshow in het Torpedo Theater in Amsterdam. Op hun eigen prettige wijze ontvangen zij inspirerende schrijvers en kunstenaars en halen verborgen verhalen op; er is muziek, zang, dichtkunst en opinie.

  Op zoek naar de vijand

  BETTE DAM kon in 2006 als beginnend journalist mee op een persreis naar Kamp Holland in Uruzgan. Daar ervoer ze dat het onmogelijk was te begrijpen wat er daadwerkelijk speelde in Afghanistan. Ze besloot terug te gaan, maar dan als zelfstandig  verslaggever en raakte in de ban van het land. In 2009 verscheen Expeditie Uruzgan over president Hamid Karzai, waarin zij de gecompliceerde structuur en geschiedenis van Afghanistan voor leken inzichtelijk maakte.

  Voor de in Kollummerzwaag geboren politicologe was de fascinatie voor Afghanistan nog lang niet ten einde. Ze vestigde zich in Kabul en werkte als correspondent voor NRC, Wereldomroep, Vrij Nederland en The Guardian.

  Na 11 september 2001 werden de Afghaanse Taliban al snel beschouwd als de  voornaamste vijand in de war on terror. Was die vooronderstelling wel terecht, vroeg zij zich af. In haar nieuwe boek Op zoek naar de vijand  toont zij hoe de taliban van potentiële bondgenoot tot te vernietigen vijand werden gemaakt, welke bijdrage de media daaraan leverden en welke gevolgen dit nog steeds heeft voor Afghanistan en de toenemende terreurdreiging wereldwijd. Zij doet verslag van haar adembenemende zoektocht naar het verhaal van de mysterieuze talibanleider moellah Omar die haar naar de gevaarlijkste delen van Afghanistan voerde. Dam reconstrueert als eerste westerse journalist het leven van Omar en doet baanbrekende ontdekkingen over een regime waar vele aannames over bestaan, maar waar weinig concreet onderzoek naar gedaan is.

  Bette Dam geldt als rolmodel voor een nieuwe generatie journalisten: onafhankelijk en doortastend. Hoe doe je dat als westerse vrouw in een zo andere cultuur, in een land in oorlog?

  Actrice Betty Schuurman leest haar column, Jan van der Kar speelt piano en er is live muziek van Ed Bahonie.

 • De Mus op woensdag 8 mei

  woensdag 8 mei 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open.

  Met deze woensdag:

  Frédérique Arnold
  theatersolo oma fred • kleinkunst • oud & wijs

  Merel Corduwener
  polderpolonaise • boek • illustratieve ontdekkingstocht

  Cortijn Tonkes
  cabaret • beeldende wervelwind

  Teun Grondman
  huismus-ikant • vingervlug op de piano

  Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link

 • Music Night: Marlene Bakker zingt Gronings

  donderdag 9 mei 2019
  20:00
  € 10,00

  Wat is dit níét normaal mooi..! (Daniël Lohues)

  Marlene Bakker

  Marlene is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Haar prachtige stem en eigen werk bezorgen haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene.  Marlene's debuutalbum RAIF is landelijk inmiddels al veelgeprezen en ontving een lovende recensies in onder andere Heaven Popmagazine en de MusicMaker. “Tot nu toe wat mij betreft het beste album van 2018”, zei Frits Spits op NPO Radio 1 in zijn programma De Taalstaat. 

  De single ‘Waarkhanden’ gaat over terug gaan naar je roots na lang te zijn weggeweest. Heimwee en angst om terug te keren zijn vermengd in dit lied waarbij je kan concluderen dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

  Ook zij die de taal niet machtig zijn, zullen worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek. Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring waarin Marlene zingt over de magie van het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse indiepop.

   

  Check dit! Prachtig hoe zij het Gronings verklankt! (Nynke Laverman)

  Haar warme, soulvolle stemgeluid brengt de haast poëtisch klinkende dialectpopteksten op zo’n manier dat je het echt gelooft. Niet de zangacrobatiek, maar het verhalen vertellen staat voorop. Dit, gecombineerd met het Gronings, vormt een gouden duo. (3voor12Groningen)

  Het dialect van Bakker is een compleet andere, bijna mythische taal. Het publiek is vanavond vanaf de eerste noot dan ook gelijk muisstil.(Live recensie Eindhoven Rockcity)

   Haar zoete stem weet je op filmische wijze mee te nemen op een reis door het Grunningse platteland. Bakker weet namelijk op de een of andere manier van elk nummer een soort schilderij te maken, waarbij de band een perfect wit palet vormt en zij vervolgens met elke zin meer kleur geeft. (Live recensie 3voor12)

  Ze betovert en krijgt het voor elkaar om met een voor vele vreemde taal een intieme show neer te zetten. (Live recensie OOR)

  Het Gronings van Bakker is melancholisch mooi en het geeft haar liedjes een mysterieus laagje. Ze ontroert stevig met beeldende, droef-poëtische liedjes, zoals het prachtige Waarkhanden. (Live recensie The Daily Indie)