Torpedo Theater Agenda

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis: ‘De mens achter de jazz’ met Rudie Kagie - UITVERKOCHT

  dinsdag 14 mei 2019
  20:30
  € 11,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Oók voor niet-jazzliefhebbers          

  Kagie=

  Wie werkte per voorstelling van Wim Sonneveld een fles jenever weg, gaf componist Harry Bannink een klap, ontpopte zich als spiderman, begon iedere dag met een pilsje, werd bedelmonnik en eindigde in de goot?  

  Het boek JAZZVOGELS: de sterkste story’s uit de swingpolder (2018) lijkt een hilarische ontdekkingstocht langs de rafelranden van de Nederlandse jazzscene, maar is zoveel meer: een fascinerend kijkje in dat bijzondere genre dat wel patent lijkt te hebben op eigenzinnige persoonlijkheden: de jazz. Het werd dan ook geschreven door een van onze beste (onderzoeks-) journalisten, per definitie op zoek naar wat ons drijft.

  Op dinsdag 14 mei ontvangt presentator Stef Lokin in ‘Van Huilenbroecks Pretpaleis’ journalist, redacteur en schrijver RUDIE KAGIE (1950). 

  Kagie was jarenlang redacteur van weekblad Vrij Nederland en is hoofdredacteur van het magazine van Sociëteit De Kring, co-oprichter van opiniekrant Argus en medewerker van het Jazz Bulletin. Hij publiceerde talloze boeken over diverse maatschappelijk onderwerpen, waaronder ouderparticipatie, de relatie tussen werken en gezondheid, de mystificaties van Boudewijn Büch, eenoudergezinnen, Suriname, de SP, het verhaal achter Ella Fitzgerald, de kinderbescherming, werkomstandigheden van buitenlandse arbeiders, het succes van zanger Marco Borsato, muziek & censuur en de heilstaat Albanië.

  Ook te gast is pianist, bassist en componist JAN HUYDTS (1937), die met alle ‘jazzvogels’ heeft samengewerkt. Huydts speelde bas bij Toon Hermans en was orkestleider-pianist/arrangeur van de befaamde tweede one-man-show van Wim Sonneveld, ‘De Wim en Ina-show’ (1967-1970) met Ina van Faassen. Huydts componeerde veel bekende liedjes van Sonneveld, waaronder ‘Sinds donderdag de tiende’, ‘Deze vrouw’ en ‘Josefien’. Maar hij deed nog veel meer. Hij maakte ontelbare tournees in diverse samenstellingen door Europa, trad op met o.a. Toon van Vliet, Ado Broodboom, Theo Loevendie, Herman Schoonderwalt en Arend Nijenhuis en maakte platen met o.a. Tony Vos/Greetje Kauffeld, Pim Jacobs, Chris Hinze en Wim Overgaauw.

  'Bewondering voor hun muziek was niet het belangrijkste criterium dat ik hanteerde bij het samenstellen van deze bundel. Het zijn wél allemaal kunstenaars die een verhaal vertellen dat iets zegt over hun gloriejaren, hoe ze pasten in de tijdgeest, binnen welke context ze furore maakten.'

  Natuurlijk is er weer mooi beeldmateriaal en swingende livemuziek. TUFFY VOS, dochter van saxofonist en producer TONY VOS, komt zingen, pianist LEO BOUWMEESTER begeleidt haar en PIETER KLOP speelt piano.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH, Harrie JANSSEN en Sylvester HOOGMOED.

 • De Mus op woensdag 15 mei

  woensdag 15 mei 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link

 • Jan Klaassen Academie

  donderdag 16 mei 2019
  12:00
  € ??,??

  Afsluiting cursus. Kaarten op uitnodiging.

 • KIJKCLUB #17: DE KLEINE HANS 2019 - UITVERKOCHT

  donderdag 16 mei 2019
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Kleine Hans 2019

  Maandelijkse avond in het Torpedo Theater voor liefhebbers van ontdekkingen

  Vanavond: De KIJKCLUB ontvangt de WINNAAR van de KLEINE HANS 2019.

  De Kleine Hans is een prijs voor fotografie die zonder genade en bescheidenheid niet tot stand zou zijn gekomen.

  De Kleine Hans is in 2007 opgericht door Hans Wolf, Hans van der Meer, Hans Samsom, Hans Aarsman en Hans Eijkelboom.

  Wie de gelukkige is, en waarom, houden we nog even voor ons. De voltallige jury zal aanwezig en aanspreekbaar zijn. De winnaar schuift aan.

  Het uitverkoren werk wordt uitgebreid getoond en besproken.
  We maken er een
  feestelijke avond van met traditiegetrouw toepasselijke hapjes.

  De Kijkclub is:
  Hans Aarsman, Yvonne Grootenboer, Carel Helder en Claudia Sola.

  MUZIEK: PIETER KLOP

   

 • IK DAPHNE GAKES - TRY OUT - UITVERKOCHT

  vrijdag 17 mei 2019
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE VOORSTELLING VAN 25 MEI.

  Daphne

  Het boek ‘Ik Jan Cremer’ zette begin jaren zestig Nederland op zijn kop. Cremer kleurde buiten de lijntjes met een stoer jongensverhaal dat ging over seks, rock & roll en de wereld ontdekken. Daphne Gakes (1985) was dertien toen ze ‘Ik Jan Cremer’ onbedoeld vond, ze las het met rode oortjes. Haar leek Jan Cremer zijn veel interessanter dan haar moeder zijn. En dat was het ook!

  De voorstelling toont de weg naar volwassen worden. Daphne geeft een inkijk in haar weg door voor te lezen uit haar dagboeken, die vol staan met seks, drugs en rock & roll. Ze vergelijkt haar leven met de dagboeken van haar moeder die vol staan met rust, reinheid en regelmaat. Agerend tegen de opkomende preutsheid van onze truttige samenleving komt Daphne erachter dat ze iets aan het bewijzen is wat niet van haar is. Als ze op dertig jarige leeftijd wordt opgepakt vanwege het stelen van zalm vraagt ze zich af of haar ogenschijnlijke vrije leven wel zo vrij is. Met de grenzeloze mentaliteit van Jan Cremer als voorbeeld, blijkt op eigen benen staan moeilijker dan verwacht.

   

  Website
  Facebook

   

 • Theater gereserveerd

  zaterdag 18 mei 2019
  19:00
  € ??,??

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Theater gereserveerd

  zondag 19 mei 2019
  19:00
  € ??,??

  Geen kaarten beschikbaar.