Torpedo Theater Agenda

 • Podcastclub: THE DECA TAPES

  donderdag 13 juni 2019
  20:00
  € 8,00

  Deca Tapes

  Tien mensen zitten opgesloten in één ruimte hier ver vandaan. Wat doen ze daar? Wat is hun verhaal? Daar kom je langzaam achter in The Deca Tapes, de eerste podcast van Lex Noteboom. Op 13 juni - de allerlaatste podcastclub van dit seizoen! - vertelt hij over het maken van deze spannende fictiepodcast.

  De Podcastclub is de avond voor podcastfans, makers en bingeluisteraars. Een boekenclub, maar dan voor podcasts. Iedere maand staat een andere podcast centraal. Stel je vragen aan de maker, uit je lof en kritiek en praat na met medepodcastfanaten. Daar wil je bijhoren! Luister ook naar de Podcastclub Podcast.

  Podcastclub is de club voor podcastfans, makers en bingeluisteraars. Een soort boekenclub, maar dan voor podcasts dus. In deze podcast hoor je de opnames van de avonden waarin steeds een andere podcast centraal staat. Daar wil je bij horen! Volg de Podcastclub op Facebook of Twitter en luister hier naar eerdere afleveringen van De Podcastclub.

   


 • Vom Ku’damm bis zum Leidseplein - BENNO BERLIN & SJOERD BROUWER

  zaterdag 15 juni 2019
  20:00
  € 16,00

  Chansons und Kabarett-Stücke der 20er und 30er Jahre aus Berlin und Amsterdam

  Benno en Sjoerd

  Wie waren sie produktiv die Chansonkomponisten und -schreiber in den Kabarettkellern der Weimarer Zeit. Unermüdlich lieferten sie immer neues Material für die Diseusen und Chansonniers auf den vielen Bühnen der großen Stadt Berlin. Und nicht nur dort, auch in den anderen europäischen Metropolen waren die kleinen Revuen immens populär. Die Kabaretttheater in Amsterdam waren voll. Und es war nicht nur Masse, sondern es war vor allem geistreich, tief und äußerst witzig.

  In ihrem ersten gemeinsamen Programm bringen Benno Berlin und Sjoerd Brouwer diesen Geist und die Begeisterung dieser besonderen Zeit mit Schwung und Verve auf die Bühne. Kommen, sehen, dabei sein!

  ***

  Wat waren ze productief, de componisten en schrijvers van chansons die werkten voor de cabaretkelders ten tijde van de Weimarrepubliek. Onvermoeibaar leverden ze steeds weer nieuw materiaal aan voor de diseuses en chansonniers die de vele Berlijnse podia bevolkten. Maar niet alleen daar, ook in de andere Europese metropolen genoot het kleine revuetheatergenre een enorme populariteit. De cabarettheaters in Amsterdam zaten continu vol met publiek dat genoot van  spitsvondige teksten, diepzinnigheid en enorm veel humor.

  In hun eerste gezamenlijke programma brengen Benno Berlin en Sjoerd Brouwer de geestigheid en geestdrift van deze bijzondere tijd met schwung en verve op de bühne.

  Komt dat zien, komt dat zien! En horen natuurlijk...

 • Duo Stefanov & Friends (Bulgarije)

  zondag 16 juni 2019
  20:00
  € 15,00

  Duo Stefanov

  Het DUO STEFONOV speelt de authentieke muziek van Bulgarije, een land waar het westen ophoudt en het oosten begint. Van feestelijke bruidsmuziek tot de liederen van het Rodopegebergte, van plattelandsritmes tot oriëntaalse melodieën: het is muziek om van te genieten en om in te verdwalen.

  Al 20 jaar geven Yvan en Radka Stefanov les in respectievelijk gadulka en meerstemmige zang aan het conservatorium van Plovdiv, een tempel van traditionele Bulgaarse muziek. Nu zijn ze voor het eerst in Amsterdam, met een repertoire dat het hart raakt en de voeten in beweging brengt.

  ***   

  The DUO STEFANOV plays music that makes you travel and challenges your emotions. They bring you the authentic music from Bulgaria, a country where the West ends and the East begins.

  From the festive wedding dances, to the songs of the Rodhopes mountains, from the countryside rhythms to the oriental melodies, it is music to enjoy and get lost.

  Over the past 20 years, Yvan and Radka Stefanov have been teaching (respectively) gadulka and polyphonic singing at the Conservatorium of Plovidiv – a ‘temple’ when it’s about the traditional Bulgarian music.

  For the first time in Amsterdam, they offer a traditional repertoire full of grace and charm. The result is a powerful and moving concert that hits the guts and tickles the feet.  

   

 • LIEVEN TAVERNIER - UITVERKOCHT

  dinsdag 18 juni 2019
  20:30
  € 15,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Lieven

  Luister naar zijn Fanfare van honger en dorst en je begrijpt waarom LIEVEN TAVERNIER een van de grote zonen van Vlaanderen genoemd wordt. 'De Amerikanen hebben Dylan? Wel, wij hebben Lieven Tavernier.'

  Lieven schreef liedjes voor onder anderen THÉ LAU, JENNY AREAN en GERARD VAN MAASAKKERS, leeft een tamelijk teruggetrokken bestaan en treedt vanavond voor het eerst in Amsterdam op. Dat doet hij samen met multi-instrumentalist GIJS HOLLEBOSCH (gitaar, dobro, slide, mandoline, lapsteel) en het belooft een onvergetelijke avond te worden.

  Zoals HENNY VRIENTEN het zegt: 'Je hebt baas boven baas, maar de grootste baas van het Nederlandstalige lied is zonder twijfel Lieven Tavernier.' Dus!

 • Theater gereserveerd

  woensdag 19 juni 2019
  16:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • KIJKCLUB#18 met de Amsterdamse schouwartsen Joris Stomp en Harry van Venrooij - UITVERKOCHT

  donderdag 20 juni 2019
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Maandelijkse avond in het Torpedo Theater voor liefhebbers van ontdekkingen

  Schouwartsen

  Als er iemand overlijdt en er is maar de geringste aanwijzing dat het om een misdaad gaat, dan wordt er een forensisch arts bij geroepen, een schouwarts. Die onderzoekt ter plekke het lichaam van de overledene en de omstandigheden waaronder de dood optrad.

  Schouwartsen onderzoeken ook huiselijk geweld, seksueel geweld, rijden onder invloed, al het onwettelijk gedrag dat sporen nalaat in en op het lichaam.

  Joris Stomp en Harry van Venrooij laten zien hoe ze onderzoeken. Waar letten ze op? Volgen ze een protocol? Hoe ziet een dwaalspoor eruit? Ooit gehoord van het gatenkaasmodel?

  ‘Is er iets niet, dat er wel zou moeten zijn?’

  ‘Voor een leek zijn een zweer een kogelgat niet te onderscheiden.’

  ‘De politie is veel professioneler geworden’

  Veel vragen die allemaal worden beantwoord vanavond.

   

  De Kijkclub is: Hans Aarsman, Yvonne Grootenboer, Carel Helder en Claudia Sola.

  MUZIEK: PIETER KLOP

   


   


   


 • Club Fantasma - Zomereditie

  vrijdag 21 juni 2019
  20:30
  € 10,00

  Club Fantasma Zomereditie 2019