Torpedo Theater Agenda

 • Argus-debat: Rusland & de MH17

  donderdag 4 juli 2019
  17:00
  € ??,??

  Kees VAN DER PIJL & Jan VAN BENTHEM

  Kees van der Pijl is emeritus-hoogleraar 'International relations' aan de universiteit van Sussex. Hij heeft diverse boeken op zijn naam staan, vorig jaar publiceerde hij  Flight MH17, Ukraine and the New Cold War. Prism of Disaster. Het boek kreeg weinig aandacht in Nederland, een gevolg meent hij zelf (en anderen) van het afwijkende geluid dat hij laat horen. Hij is, om het voorzichtig uit te drukken, niet overtuigd door het materiaal dat het Joint Investigation Team (JIT) aandraagt.

   Jan van Benthem is redacteur buitenland van het Nederlands Dagblad en is een van de meest ingevoerde journalisten waar het gaat om het MH17-onderzoek en de aanloop daartoe.

  Gespreksleider John Jansen VAN GALEN zal zien te vermijden dat de discussianten zich verliezen in onnavolgbare details en is niet bang het gesprek wat breder te trekken. Wie had er belang bij het neerhalen van het toestel, wat zijn de achtergronden van de westerse politiek ten opzichte van Rusland?

  De weerslag van het debat wordt afgedrukt in de Argus van 23 juli. Toegang gratis. Na afloop een glaasje en wellicht verbroedering, toch zeker op het persoonlijke vlak.

   

  Argus

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam Story

  vrijdag 5 juli 2019
  20:30
  € 16,00

  When Anne Frank met Rembrandtas

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  Buy your tickets here (Eventbrite)

  or

  Reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

  Wonderful, fun, informative show and a unique experience in the heart of Amsterdam! Highly recommend! Kate from the United States

 • Theater gereserveerd

  vrijdag 19 juli 2019
  20:00
  € ??,??

  Geen openbare verkoop.

 • Theater gereserveerd

  zondag 21 juli 2019
  18:00
  € ??,??
 • Theater gereserveerd

  zondag 21 juli 2019
  18:00
  € ??,??
 • Theater gereserveerd

  donderdag 1 augustus 2019
  17:00
  € ??,??

  Geen kaarten beschikbaar.

 • When Anne Frank met Rembrandt - The Amsterdam Story

  vrijdag 9 augustus 2019
  20:30
  € 16,00

  When Anne Frank met Rembrandt

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  Buy your tickets here (Eventbrite)

  or

  reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993
  (or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

  Wonderful, fun, informative show and a unique experience in the heart of Amsterdam! Highly recommend! Kate from the United States