Torpedo Theater Agenda

 • Music Night: Jesse LaFave & Rachel Reese

  zaterdag 12 oktober 2019
  20:30
  € 0,00

  Kom zaterdag 12 oktober GRATIS naar de Music Night met Rachel Reese & Jesse LaFave! Stap binnen, geniet van de prachtige Americana van dit muzikale duo uit Austin, TX en laat na afloop je waardering blijken dmv een vrijwillige bijdrage.

  Jesse & Rachel

  Rachel Reese wordt vaak vergeleken met Sheryl Crow en Brandi Carlile want Rachel weeft haar songs met een oprechtheid en popgevoeligheid zoals alleen maar de Midwest scene kan combineren. Bovendien geeft zij met haar soulvolle stem vertrouwen en kwetsbaarheid weer in haar songs. Haar teksten zijn puur en doeltreffend.

  De down to earth songs op haar nieuwe album WEST hebben de juiste country spirit. Met het zorgvuldige gitaarwerk dat tussen haar woorden is te horen, doen de tracks opmerkelijk eerlijk aan terwijl het zich ontvouwt op een manier die absoluut perfect aanvoelt. Geen enkel detail wordt gemist, want ze creëert een heel universum dat diep meeslepend en volledig uitgewerkt is. Haar teksten spreken over hoe een eenvoudig "sorry" niet altijd kan en mag werken. Soms is het gewoon tijd om iemand te laten gaan om door te gaan naar grotere en betere dingen. Door voor zo'n beslissing te kiezen, kan Rachel Reese met een enorm zelfvertrouwen zingen terwijl het nummer het concept van eigenwaarde onderzoekt.

  Met "WEST" blijkt Rachel Reese een meesterverteller te zijn, iemand die mensen die vastzitten in een doodlopende relatie inspiratie geeft om hun omstandigheden te verlaten.

  https://soundcloud.com/rachelreesemusic/sets/west-ep-3-1-2019/s-xh4fu

  Rachel zal worden vergezeld door haar partner Jesse LaFave, geen onbekende in muziek! Jesse verdiende zijn stappen lang geleden ...... speelde gitaar sinds de leeftijd van 10 en opgegroeid en ondergedompeld in muziek, zoals zijn oom, de in Nederland gerespecteerde Austin muzikant / singer-songwriter Jimmy LaFave. Na het vroegtijdige overlijden van Jimmy LaFave in mei 2017, stapte Jesse over naar de studio-manager van de legendarische locatie in South Austin, Cedar Creek Recording, waar alle albums van Jimmy werden opgenomen. De studio was het huis van vele legendarische albums van Texas evenals Jerry Jeff Walker, Uncle Tupelo, Kevin Welch, Shawn Colvin, onze eigen JW Roy en veel anderen.

  Nu staat Jesse als veelzijdig muzikant en producer zelf aan het roer en samen zullen zij zorgen voor een avond in het Torpedo Theater  vol met Americana music uit Austin/Texas.

 • SMOKING WORDS - by RANDALL

  maandag 14 oktober 2019
  20:20
  € 0,00

  Zaal open: 20:00. LET OP: kaarten alleen via deze link van EVENTBRITE.

  Randall

  Tijdens Smoking Words neemt RANDALL u mee in zijn wereld. Zijn denkwereld is gevat, ontroerend en grappig. De drijfveer van zijn positieve manier van handelen en simpel blijven denken in het leven vormt de basis van zijn wereld. Wie O-Dog als entertainer kent, kent Randall nog niet! en heeft hem nooit horen dichten of spreken. Je ontmoet Randall, de rustige persoon achter zijn Positieve Energie die hij nu op een intieme, persoonlijke, manier zal delen. Na een jaar vol botbreuken was hij verplicht zich zelf Uit te zetten. Deze tijd van realiteit-checkups vol twijfels en weinig positiefs heeft hij verwerkt en verwoord. En dat resultaat kan iedereen voor het eerst horen in zijn theaterdebuut - intiem en positief in het kleinste theater van Nederland.

  www.positieveenergieonline.nl
  YouTube 'SMOKING WORDS'


 • Theater gereserveerd

  maandag 14 oktober 2019
  18:00
  € 0,00

  18:00 - 19:30. Geen kaarten beschikbaar.

 • Het Schrijfkabinet met Marian DONNER en Gerda BLEES

  dinsdag 15 oktober 2019
  20:30
  € 10,00
  Francoise Sagan
  Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. Twee schrijvers vertellen hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. Zo weten we inmiddels dat Marjolijn van Heemstra haar gedichtenbundel Meer hoef dan voet schreef in een nagebouwde spaceshuttle op een tentoonstelling over de ruimte(vaart), dat Walter van den Berg zijn boeken voor de TV schrijft, en dat Tommy Wieringa het liefst in een boom ging zitten toen zijn boek Joe Speedboot uitkwam. Van Arjen van Veelen kwam de gouden tip om altijd schoenen aan te trekken voordat je begint met schrijven.
  Vandaag zijn Marian DONNER ('Zelfverwoestingsboek') en Gerda BLEES ('Aan doodgaan dachten we niet'; 'Dwaallichten') te gast. Als altijd is er De Debutant (geleverd door de Schrijversvakschool), belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver of iemand anders die uw aandacht verdient, speelt Pieter KLOP piano, en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige maar warmhartige presentatrices en interviewsters Femke BALJET en Marieke de GROOT.

  Meer informatie over deze aflevering volgt maar reserveren kan alvast.

 • De Mus op woensdag 16 oktober

  woensdag 16 oktober 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater.

  20.00 uur • 6,50 euro


   

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

  Meer informatie over deze aflevering volgt maar reserveren kan alvast...

 • Jaap Vriend: Negen Open Deuren

  donderdag 17 oktober 2019
  20:00
  € 0,00

  De omgeving van de mens is de medemens, dichtte Jules Deelder. En niets is minder waar. Het is de kern van het theatercollege ‘Negen open deuren’, hoe overleef ik de menselijke jungle, van Jaap Vriend.

  In dit interactieve, leerzame maar vooral leuke college met daarin veel persoonlijk lief en leed, neemt JAAP VRIEND van de Vrijwilligersacademie je mee langs negen open deuren, die 'alleen nog even ingetrapt hoeven worden'. Ze staan symbool voor 9 communicatielessen zoals grenzen stellen, nee zeggen (nee!) en luisteren (wat zeg je?), die overal uitstekend van pas kunnen komen.

  Geen overbodige luxe in dit leven, waarin je je elke dag rot communiceert!

  ‘Negen open deuren’ is de tweede theatervoorstelling van Jaap Vriend. Klik hier voor een korte impressie van zijn eerste programma. Jaap is communicatietrainer bij de Vrijwilligersacademie en theatermaker en in dit college komen die twee stromingen mooi samen.

  GEEN OPENBARE KAARTVERKOOP. EEN VOORSTELLING VAN DE VRIJWILLIGERSACADEMIE.

 • Repetitie

  donderdag 17 oktober 2019
  10:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.