Torpedo Theater Agenda

 • Salon des Chansons - M.Ô: JAZZ ET JAVA

  maandag 21 oktober 2019
  20:00
  € 10,00

  M.O.

  Maandelijks chansonprogramma, gepresenteerd door Christophe CHAPLET. Voor de pauze: chansons à la carte met Christophe. Na de pauze: chansons door zijn gasten. Dat zijn deze keer

  Muriel: Zang en soft percussie 
  Olivier: Gitaar, vocals

  Een duo uit de buurt van Parijs. Chansons van alle soorten voor alle uren van de dag en van de nacht. 

  Un duo venu des environs de Paris.
  Chansons de toutes les sortes pour toutes les heures du jour et de la nuit.

  Het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN. 

 • Moskou op sterk water. Door De Warme Winkel.

  dinsdag 22 oktober 2019
  19:00
  € 0,00

  ‘Wie zich wil laten overrompelen door Moskou op sterk water stopt hier met lezen.’ de Volkskrant****

  DWW
  (Fotograaf: Sofie Knijff)

  Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar is nu vol overgave gecapituleerd.
  Dit najaar wordt ergens in het centrum van Amsterdam wederom de exclusieve, grensverleggende voorstelling Moskou op sterk water gespeeld, naar het boek van Venedikt Jerofejev. Een ode aan de vrijheid en een aanval op hapklaar entertainment en de schoongeveegde, op winstmaximalisatie gerichte stad.

  Er zijn zeer weinig plaatsen beschikbaar, reserveren geschiedt door MOSKOU te sturen naar +31 97 014 202 063. Prijs: De helft van je leeftijd.

  Deze boekbewerking is een ijkpunt.’ NRC Handelsblad****

  Een voorstelling van Vincent RIETVELD en Ward WEEMHOFF. Speciale gast: Carel HELDER.

 • FeminisMUS

  woensdag 23 oktober 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.barry de bruin • anne chris van doesburg

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

 • DE DUO's - JP den Tex en Klaas ten Holt

  donderdag 24 oktober 2019
  20:00
  € 10,00

  JP en Klaas

  De Duo’s is een maandelijks terugkerend muzikaal interviewprogramma (elke vierde donderdag van de maand), waarin JP den Tex één van zijn favoriete artiesten ‘uithoort’ en zijn/haar carrière tegen het licht houdt.  Een nieuw format waarin bijna ‘en passant’ mooie muziek wordt gemaakt. Zowel verzoeknummers van JP (voor de gast) als spannende, onverwachte duetten. De eerste aflevering – met als gast acteur/zanger Jim de Groot - werd door het publiek warm onthaald.

  Op donderdag 24 oktober is componist/auteur/singer-songwriter en gitarist Klaas ten Holt als tweede aan de beurt. Als schrijver werd hij bekend door zijn columns in Het Parool, die hij in 2012 overnam van zijn door alvleesklierkanker getroffen echtgenote Bibian Harmsen. In zijn boek “De complete weduwnaar” (uitgeverij Podium) deed hij later op aangrijpende wijze verslag van de voortijdige dood van zijn vrouw en de gevolgen daarvan voor hem en hun kinderen. Met Bibian maakte Klaas ook popmuziek. Zij speelde basgitaar en hij gitaar, samen zongen en speelden ze in de indie-band “Emma Peel”. Hun verfijnde en oorspronkelijke popliedjes zullen op 24 oktober zeker aan de orde komen.

  Daarnaast is Klaas ook componist van ‘serieuze’ muziek, zo schreef hij de opera “Where The Cross Is Made” en de liedcyclus “De Ballade van de Gasfitter” - geïnspireerd op de intrigerende sonnetten van de dichter Gerrit Achterberg. Als filmcomponist was hij o.a. verantwoordelijk voor de score van de dramaserie “Zwarte Sneeuw” en de bioscoopfilm “De Passievrucht”. In zijn debuutroman “Hotel Alfabet” (Podium, 2018) is het hoofdpersonage - ene Adriaan Hoorndrager - ook een componist die het alleen moet zien te rooien. Maar deze keer is het een man die is verlaten door zijn vriendin. Ten Holt laat Hoorndrager vastlopen in de sneeuw in de Transsylvanische Alpen in Roemenië, waar ze nog weten wat winter is…

  Kortom, een heerlijk veelzijdige gast om de herfst mee in te zetten. Het belooft weer een mooie intense avond te worden!

 • Theater gereserveerd

  donderdag 24 oktober 2019
  17:30
  € 0,00

  17:30 - 19:15. Geen openbare kaartverkoop.

 • Moskou op sterk water. Door De Warme Winkel.

  vrijdag 25 oktober 2019
  19:00
  € 0,00

  ‘Wie zich wil laten overrompelen door Moskou op sterk water stopt hier met lezen.’ de Volkskrant****

  DWW
  (Fotograaf: Sofie Knijff)

  Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar is nu vol overgave gecapituleerd.
  Dit najaar wordt ergens in het centrum van Amsterdam wederom de exclusieve, grensverleggende voorstelling Moskou op sterk water gespeeld, naar het boek van Venedikt Jerofejev. Een ode aan de vrijheid en een aanval op hapklaar entertainment en de schoongeveegde, op winstmaximalisatie gerichte stad.

  Er zijn zeer weinig plaatsen beschikbaar, reserveren geschiedt door MOSKOU te sturen naar +31 97 014 202 063. Prijs: De helft van je leeftijd.

  Deze boekbewerking is een ijkpunt.’ NRC Handelsblad****

  Een voorstelling van Vincent RIETVELD en Ward WEEMHOFF. Speciale gast: Carel HELDER.

 • KATHRYN CLAIRE TRIO : harmonische indie-folk

  zaterdag 26 oktober 2019
  20:30
  € 12,50

  Kathryn

  Kathryn Claire groeide op tussen de bergen, bossen en rivieren van de Amerikaanse westkust. Maar haar roots liggen in Nederland. Bijna 80 jaar geleden stapte haar opa Jan Muller op de boot naar Amerika, met zijn viool en een koffer vol kleren. Kathryn leerde muziek maken op haar opa's Nederlandse viool en schreef al gauw haar eigen liedjes, eerst op de viool, later ook op akoestische gitaar. Die viool staat tegenwoordig nog steeds centraal in haar muziek, samen met haar glasheldere stem. 

  Kathryn Claire combineert invloeden uit haar klassieke achtergrond en haar rijke ervaring in traditionele folkmuziek en heeft zo een heel eigen geluid ontwikkeld: harmonische indie-folk. Eerlijke, poëtische teksten en bevlogen vioolpartijen waar de muzikaliteit vanaf spat. Samen met bassist Allen Hunter en violist Sid Ditson speelt Kathryn geweldige eigen nummers en vioolcomposities. 

  Bassist Allen Hunter speelt al 20 jaar met songwriters en bands uit de omgeving van zijn woonplaats Portland. De laatste 10 jaar tourt hij internationaal met de rockband Eels waarmee hij onder meer op Rock Werchter en in Paradiso stond.

  Sid Ditson is een violist die graag verschillende stijlen onderzoekt en mixt. De verscheidenheid die Sid op het podium en in de studio brengt, is uniek. Van klassiek, indie, bluegrass tot Keltisch, Sid brengt het met diepte en expressie. Muziekmaken zit Sid zo in het bloed dat het speelplezier er van alle kanten af straalt.

  Het trio van Kathryn Claire, Allen Hunter en Sid Ditson brengt een heel eigen stijl van poëtische teksten en gepassioneerde vioolpartijen waarbij genres naadloos in elkaar overgaan.

  *** 

  With her violin and voice at the center of her music, Kathryn Claire weaves together stories and melodies rooted in her classical and traditional musical background while infusing each song and composition with an energy and electricity that is palpable. Her musicality and joy on stage is infectious. Honest and poetic writing, crystalline vocals, impassioned violin compositions, and an ability to move seamlessly across genres, are the hallmark of Kathryn Claire's original and diverse sound. Utilizing the immense talent of her trio featuring Allen Hunter on bass, and Sid Ditson on violin, Kathryn Claire delivers her own unique brand of harmonic indie-folk music.

  Allen Hunter has been playing live and recording with Portland area songwriters and bands for the past 20 years and has been touring internationally for the past 10 years with LA-based band, Eels. He has also recorded with the Eels on Vagrant Records, Michael Dean Damron & Thee Loyal Bastards on Rosa Records, Black Angel, James Low, Alan Charing, The Vibrasonics, Jim Mesi to name a few.  

  Sid Ditson has been playing violin since childhood.  Sid loves to explore the sometimes irreverent blend of fiddle and violin styles, and brings to the stage and studio a versatility with the instrument that is truly unique. Classical, indie, bluegrass, Celtic and improv are all a part of Sid’s pallet, along with an exquisite tone and depth of expression.  Sid is often caught grinning while playing, finding it impossible to hide the immense joy that music brings.