Torpedo Theater Agenda

 • Moskou op sterk water. Door De Warme Winkel.

  vrijdag 25 oktober 2019
  19:00
  € 0,00

  ‘Wie zich wil laten overrompelen door Moskou op sterk water stopt hier met lezen.’ de Volkskrant****

  DWW
  (Fotograaf: Sofie Knijff)

  Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar is nu vol overgave gecapituleerd.
  Dit najaar wordt ergens in het centrum van Amsterdam wederom de exclusieve, grensverleggende voorstelling Moskou op sterk water gespeeld, naar het boek van Venedikt Jerofejev. Een ode aan de vrijheid en een aanval op hapklaar entertainment en de schoongeveegde, op winstmaximalisatie gerichte stad.

  Er zijn zeer weinig plaatsen beschikbaar, reserveren geschiedt door MOSKOU te sturen naar +31 97 014 202 063. Prijs: De helft van je leeftijd.

  Deze boekbewerking is een ijkpunt.’ NRC Handelsblad****

  Een voorstelling van Vincent RIETVELD en Ward WEEMHOFF. Speciale gast: Carel HELDER.

 • KATHRYN CLAIRE TRIO : harmonische indie-folk

  zaterdag 26 oktober 2019
  20:30
  € 12,50

  Kathryn

  Kathryn Claire groeide op tussen de bergen, bossen en rivieren van de Amerikaanse westkust. Maar haar roots liggen in Nederland. Bijna 80 jaar geleden stapte haar opa Jan Muller op de boot naar Amerika, met zijn viool en een koffer vol kleren. Kathryn leerde muziek maken op haar opa's Nederlandse viool en schreef al gauw haar eigen liedjes, eerst op de viool, later ook op akoestische gitaar. Die viool staat tegenwoordig nog steeds centraal in haar muziek, samen met haar glasheldere stem. 

  Kathryn Claire combineert invloeden uit haar klassieke achtergrond en haar rijke ervaring in traditionele folkmuziek en heeft zo een heel eigen geluid ontwikkeld: harmonische indie-folk. Eerlijke, poëtische teksten en bevlogen vioolpartijen waar de muzikaliteit vanaf spat. Samen met bassist Allen Hunter en violist Sid Ditson speelt Kathryn geweldige eigen nummers en vioolcomposities. 

  Bassist Allen Hunter speelt al 20 jaar met songwriters en bands uit de omgeving van zijn woonplaats Portland. De laatste 10 jaar tourt hij internationaal met de rockband Eels waarmee hij onder meer op Rock Werchter en in Paradiso stond.

  Sid Ditson is een violist die graag verschillende stijlen onderzoekt en mixt. De verscheidenheid die Sid op het podium en in de studio brengt, is uniek. Van klassiek, indie, bluegrass tot Keltisch, Sid brengt het met diepte en expressie. Muziekmaken zit Sid zo in het bloed dat het speelplezier er van alle kanten af straalt.

  Het trio van Kathryn Claire, Allen Hunter en Sid Ditson brengt een heel eigen stijl van poëtische teksten en gepassioneerde vioolpartijen waarbij genres naadloos in elkaar overgaan.

  *** 

  With her violin and voice at the center of her music, Kathryn Claire weaves together stories and melodies rooted in her classical and traditional musical background while infusing each song and composition with an energy and electricity that is palpable. Her musicality and joy on stage is infectious. Honest and poetic writing, crystalline vocals, impassioned violin compositions, and an ability to move seamlessly across genres, are the hallmark of Kathryn Claire's original and diverse sound. Utilizing the immense talent of her trio featuring Allen Hunter on bass, and Sid Ditson on violin, Kathryn Claire delivers her own unique brand of harmonic indie-folk music.

  Allen Hunter has been playing live and recording with Portland area songwriters and bands for the past 20 years and has been touring internationally for the past 10 years with LA-based band, Eels. He has also recorded with the Eels on Vagrant Records, Michael Dean Damron & Thee Loyal Bastards on Rosa Records, Black Angel, James Low, Alan Charing, The Vibrasonics, Jim Mesi to name a few.  

  Sid Ditson has been playing violin since childhood.  Sid loves to explore the sometimes irreverent blend of fiddle and violin styles, and brings to the stage and studio a versatility with the instrument that is truly unique. Classical, indie, bluegrass, Celtic and improv are all a part of Sid’s pallet, along with an exquisite tone and depth of expression.  Sid is often caught grinning while playing, finding it impossible to hide the immense joy that music brings.  

 • Boekpresentatie Erik Nieuwenhuis

  zaterdag 26 oktober 2019
  15:00
  € 0,00

  Kaarten op uitnodiging.

  Erik Nieuwenhuis

 • Opname clip

  zaterdag 26 oktober 2019
  11:00
  € 0,00

  11-14 uur. Geen kaarten beschikbaar.

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam Story

  zondag 27 oktober 2019
  15:00
  € 16,00

  Jaap

  (Fotographer: Remco Mastenbroek)

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  Buy your tickets here (Eventbrite)

  or

  reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993
  (or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

  Wonderful, fun, informative show and a unique experience in the heart of Amsterdam! Highly recommend! Kate from the United States

 • SMOKING WORDS - by RANDALL

  maandag 28 oktober 2019
  20:20
  € 0,00

  Zaal open: 19:50. LET OP: kaarten alleen via deze link van EVENTBRITE.

  Randall

  Tijdens Smoking Words neemt RANDALL u mee in zijn wereld. Zijn denkwereld is gevat, ontroerend en grappig. De drijfveer van zijn positieve manier van handelen en simpel blijven denken in het leven vormt de basis van zijn wereld. Wie O-Dog als entertainer kent, kent Randall nog niet! en heeft hem nooit horen dichten of spreken. Je ontmoet Randall, de rustige persoon achter zijn Positieve Energie die hij nu op een intieme, persoonlijke, manier zal delen. Na een jaar vol botbreuken was hij verplicht zich zelf Uit te zetten. Deze tijd van realiteit-checkups vol twijfels en weinig positiefs heeft hij verwerkt en verwoord. En dat resultaat kan iedereen voor het eerst horen in zijn theaterdebuut - intiem en positief in het kleinste theater van Nederland.

  www.positieveenergieonline.nl
  YouTube 'SMOKING WORDS'

 • Moskou op sterk water. Door De Warme Winkel. UITVERKOCHT.

  dinsdag 29 oktober 2019
  19:00
  € 0,00

  ‘Wie zich wil laten overrompelen door Moskou op sterk water stopt hier met lezen.’ de Volkskrant****

  DWW
  (Fotograaf: Sofie Knijff)

  Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar is nu vol overgave gecapituleerd.
  Dit najaar wordt ergens in het centrum van Amsterdam wederom de exclusieve, grensverleggende voorstelling Moskou op sterk water gespeeld, naar het boek van Venedikt Jerofejev. Een ode aan de vrijheid en een aanval op hapklaar entertainment en de schoongeveegde, op winstmaximalisatie gerichte stad.

  Er zijn zeer weinig plaatsen beschikbaar, reserveren geschiedt door MOSKOU te sturen naar +31 97 014 202 063. Prijs: De helft van je leeftijd.

  Deze boekbewerking is een ijkpunt.’ NRC Handelsblad****

  Een voorstelling van Vincent RIETVELD en Ward WEEMHOFF. Speciale gast: Carel HELDER.