Torpedo Theater Agenda

 • Rottenberg&Witteman met HANSJE VAN HALEM

  donderdag 3 oktober 2019
  20:00
  € 10,00

  Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang elke maand in het Torpedo Theater.

  Rottenberg en Witteman

  Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenberg voor hun maandelijkse talkshow in het Torpedo Theater. Op hun eigen prettige wijze ontvangen zij inspirerende schrijvers en kunstenaars en halen verborgen verhalen oper is muziek, zang, dichtkunst en opinie.

  Hansje van Halem ziet zichzelf vooral als boekvormgever, maar als grafisch ontwerper beperkt zij zich geenszins tot alleen het boek en het platte vlak. Van ontwerpen op de millimeter (die postzegel kennen we allemaal!) tot groot en driedimensionaal voor de openbare ruimte, Hansje weet iedere keer een vorm te vinden voor hele andere materialen dan inkt en papier. Haar opdrachtgevers zijn bijzondere uitgevers als De Buitenkant, woningbouwvereniging Ymere en Lowlands dat ze inmiddels drie jaar van polsbandjes, affiches, website tot tenten en podia, van een geheel nieuw design voorziet. Haar ontwerpen ontstaan onderzoekend, de basis is altijd het schetsen uit de hand en experimenteren op de computer. Lijnen worden draden, draden worden letters, lijnen worden hallucinerende patronen en kunnen uitgroeien tot psychedelische bewegende landschappen. Dat ze als kind van haar oma leerde kantklossen, komt haar nog steeds goed van pas.

  Met Pieter Klop aan de piano en live optreden van cabaretière Femke van Asselt.

 • Workshop Humor In Speeches

  vrijdag 4 oktober 2019
  14:00
  € 75,00

  'De pen is machtiger dan het zwaard, maar de lach is machtiger dan de pen.' Deze apocriefe uitspraak van Confucius vormt het motto van de workshop Humor In Speeches. Samen nemen we een kijkje in de machinekamer van de lach: hoe breek je het ijs voor een groot publiek? Welke rol spelen Waarheid en Pijn? Hoe breek je zelfcensuur af, en bouw je zelfspot op? En hoe zorg je dat jouw kernboodschap krachtiger overkomt door het gebruik van humor?We gaan natuurlijk niet alleen praten over humor, we gaan er ook mee aan de slag. Met humoristische voorbeelden van Grote Sprekers, inhakers en ijsbrekers, en praktische opdrachten voor eenieder. 

  *

  De workshop wordt gegeven door Simon Groen en Michiel Eijsbouts. Simon is presentatiecoach bij Speak To Inspire en maakt humoristische filmpjes, o.a. voor Klokhuis. Michiel is voormalig tonproater, schrijft grappen voor televisie (o.a. Beste Vrienden Quiz) en is actief bij De Speld Live.

  Gastheer van deze middag is Rutger Mollee.
   
  *
  De bijdrage voor deelname bedraagt € 75,-, aanmelden kan via info@speaktoinspire.nlTot dan!
 • Theater gereserveerd

  vrijdag 4 oktober 2019
  19:30
  € ??,??

  Kaarten op uitnodiging.

 • Opname clip

  zondag 6 oktober 2019
  11:00
  € ??,??

  11-16. Geen kaarten beschikbaar.

 • SMOKING WORDS - by RANDALL

  maandag 7 oktober 2019
  20:20
  € ??,??

  Twee sessies: aanvang 20:20 en 22:10.
  LET OP: alle shows gaan op 5 oktober 20:20 in de verkoop - alleen via deze link van EVENTBRITE.

  Randall
  (Fotograaf: Marco Borsato)

  Tijdens Smoking Words neemt RANDALL u mee in zijn wereld. Zijn denkwereld is gevat, ontroerend en grappig.
  De drijfveer van zijn positieve manier van handelen en simpel blijven denken in het leven vormt de basis van zijn wereld. Wie O-Dog als entertainer kent, kent Randall nog niet! en heeft hem nooit horen dichten of spreken.
  Je ontmoet Randall, de rustige persoon achter zijn Positieve Energie die hij nu op een intieme, persoonlijke, manier zal delen.
  Na een jaar vol botbreuken was hij verplicht zich zelf Uit te zetten. Deze tijd van realiteit-checkups vol twijfels en weinig positiefs heeft hij verwerkt en verwoord. En dat resultaat kan iedereen voor het eerst horen in zijn theaterdebuut - intiem en positief in het kleinste theater van Nederland.

  www.positieveenergieonline.nl
  YouTube 'SMOKING WORD'

  Smoking Words


 • Van Huilenbroecks Pretpaleis: Jacques Klöters & Koos Speenhoff - UITVERKOCHT

  dinsdag 8 oktober 2019
  20:30
  € 11,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Speenhoff

  Vandaag presenteert Stef Lokin een extra feestelijke editie van de nostalgische talkshow Van Huilenbroecks Pretpaleis. Het is namelijk de 50e keer dat het programma in het Torpedo Theater te zien is! En daar hoort een interessant onderwerp met een boeiende verteller bij en niet te vergeten een zanger die als geen ander thuis is in dit repertoire. 

  Een van de vroegste singer-songwriters uit het Nederlands theateramusement was Rotterdammer KOOS (J.H) SPEENHOFF (1869-1945). Een BN’er zouden we nu zeggen. Hij was de bestverkopende plaatartiest van zijn tijd en ook zijn bundels met liedjes waren erg populair. Speenhoff was een chroniqueur van zijn tijd. In dit jaar waarin 100 jaar vrouwenkiesrecht gevierd wordt, zong hij zijn ‘Spotlied op de vrije vrouwen’:

   Wat men voor een eeuw niet kende
  waar men toen nog niet aan dacht
  't Is de vrije vrouwenbende
  't Is de derde soort geslacht
  't Zijn geen mannen, 't zijn geen vrouwen
  't Is geen vlees en 't is geen vis
  Wie met zo'n model gaat trouwen
  trouwt met zijn begrafenis

  Veel latere artiesten staken zijn liedjes in een nieuwe jas, denk maar aan het schrijnende ‘Afscheidsbrief van een lelijk meisje’ in de versie van Adèle Bloemendaal of het ontroerende ‘De eerste klant’ gezongen door Wim Sonneveld. Maar ook ‘Dorussie’, ‘De schutters’, ‘Brief van een moeder aan haar zoon’ en vele andere liedjes behoren tot het erfgoed van ons Nederlandse lied.

  Publicist, presentator en cabaretier JACQUES KLÖTERS is kenner van het Nederlands Theateramusement. Hij maakte deel uit van cabaretgroep Don Quishocking en werkte mee aan voorstellingen van o.a. Jenny Arean, Karin Bloemen en Lenette van Dongen. Op de radio presenteert hij al jaren het veelbeluisterde programma ‘De Sandwich’. Momenteel werkt hij aan een biografie over Speenhoff. Aan de hand van bijzonder beeld- en geluidmateriaal vertelt hij over leven en werk van een van de grondleggers van ons cabaret.

  Toen zorgde Speenhoff voor opschudding door zijn volstrekt ‘nieuwe, geestige, gevoelige’ en vaak messcherpe teksten over allerhande taboe-onderwerpen; zanger-acteur BAS GREVELINK en zangeres ANNE VAN VLERKEN laten oude tijden herleven. Gitaar: EVA AUKES. Piano: PIETER KLOP.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN.

 • De Mus op woensdag 9 oktober

  woensdag 9 oktober 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

   

  Met deze 9e oktober:

  Powerpointkaraoke
  Onbekende slides • nieuwe deelnemers • improvisatiewedstrijd

  Sandra Kaas
  Maakt absurdistische kostuums • surrealistische video's • performances

  Mus-eum
  Het kleinste museum in het kleinst theater van amsterdam!

  Berend Bonsema
  Cabaret • over de zoektocht naar succes • en geluk • en de zin van het leven

   

  Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.