Torpedo Theater Agenda

 • SMOKING WORDS - by RANDALL

  maandag 7 oktober 2019
  20:20
  € 0,00

  Twee sessies: aanvang 20:20 en 22:10.
  LET OP: alle shows gaan op 5 oktober 20:20 in de verkoop - alleen via deze link van EVENTBRITE.

  Randall
  (Fotograaf: Marco Borsato)

  Tijdens Smoking Words neemt RANDALL u mee in zijn wereld. Zijn denkwereld is gevat, ontroerend en grappig.
  De drijfveer van zijn positieve manier van handelen en simpel blijven denken in het leven vormt de basis van zijn wereld. Wie O-Dog als entertainer kent, kent Randall nog niet! en heeft hem nooit horen dichten of spreken.
  Je ontmoet Randall, de rustige persoon achter zijn Positieve Energie die hij nu op een intieme, persoonlijke, manier zal delen.
  Na een jaar vol botbreuken was hij verplicht zich zelf Uit te zetten. Deze tijd van realiteit-checkups vol twijfels en weinig positiefs heeft hij verwerkt en verwoord. En dat resultaat kan iedereen voor het eerst horen in zijn theaterdebuut - intiem en positief in het kleinste theater van Nederland.

  www.positieveenergieonline.nl
  YouTube 'SMOKING WORD'

  Smoking Words


 • Van Huilenbroecks Pretpaleis: Jacques Klöters & Koos Speenhoff - UITVERKOCHT

  dinsdag 8 oktober 2019
  20:30
  € 11,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Speenhoff

  Vandaag presenteert Stef Lokin een extra feestelijke editie van de nostalgische talkshow Van Huilenbroecks Pretpaleis. Het is namelijk de 50e keer dat het programma in het Torpedo Theater te zien is! En daar hoort een interessant onderwerp met een boeiende verteller bij en niet te vergeten een zanger die als geen ander thuis is in dit repertoire. 

  Een van de vroegste singer-songwriters uit het Nederlands theateramusement was Rotterdammer KOOS (J.H) SPEENHOFF (1869-1945). Een BN’er zouden we nu zeggen. Hij was de bestverkopende plaatartiest van zijn tijd en ook zijn bundels met liedjes waren erg populair. Speenhoff was een chroniqueur van zijn tijd. In dit jaar waarin 100 jaar vrouwenkiesrecht gevierd wordt, zong hij zijn ‘Spotlied op de vrije vrouwen’:

   Wat men voor een eeuw niet kende
  waar men toen nog niet aan dacht
  't Is de vrije vrouwenbende
  't Is de derde soort geslacht
  't Zijn geen mannen, 't zijn geen vrouwen
  't Is geen vlees en 't is geen vis
  Wie met zo'n model gaat trouwen
  trouwt met zijn begrafenis

  Veel latere artiesten staken zijn liedjes in een nieuwe jas, denk maar aan het schrijnende ‘Afscheidsbrief van een lelijk meisje’ in de versie van Adèle Bloemendaal of het ontroerende ‘De eerste klant’ gezongen door Wim Sonneveld. Maar ook ‘Dorussie’, ‘De schutters’, ‘Brief van een moeder aan haar zoon’ en vele andere liedjes behoren tot het erfgoed van ons Nederlandse lied.

  Publicist, presentator en cabaretier JACQUES KLÖTERS is kenner van het Nederlands Theateramusement. Hij maakte deel uit van cabaretgroep Don Quishocking en werkte mee aan voorstellingen van o.a. Jenny Arean, Karin Bloemen en Lenette van Dongen. Op de radio presenteert hij al jaren het veelbeluisterde programma ‘De Sandwich’. Momenteel werkt hij aan een biografie over Speenhoff. Aan de hand van bijzonder beeld- en geluidmateriaal vertelt hij over leven en werk van een van de grondleggers van ons cabaret.

  Toen zorgde Speenhoff voor opschudding door zijn volstrekt ‘nieuwe, geestige, gevoelige’ en vaak messcherpe teksten over allerhande taboe-onderwerpen; zanger-acteur BAS GREVELINK en zangeres ANNE VAN VLERKEN laten oude tijden herleven. Gitaar: EVA AUKES. Piano: PIETER KLOP.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN.

 • De Mus op woensdag 9 oktober

  woensdag 9 oktober 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

   

  Met deze 9e oktober:

  Powerpointkaraoke
  Onbekende slides • nieuwe deelnemers • improvisatiewedstrijd

  Sandra Kaas
  Maakt absurdistische kostuums • surrealistische video's • performances

  Mus-eum
  Het kleinste museum in het kleinst theater van amsterdam!

  Berend Bonsema
  Cabaret • over de zoektocht naar succes • en geluk • en de zin van het leven

   

  Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam Story

  vrijdag 11 oktober 2019
  20:30
  € 16,00

  Jaap

  (Fotographer: Remco Mastenbroek)

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  Buy your tickets here (Eventbrite)

  or

  reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993
  (or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

  Wonderful, fun, informative show and a unique experience in the heart of Amsterdam! Highly recommend! Kate from the United States

 • Theater gereserveerd

  vrijdag 11 oktober 2019
  09:00
  € 0,00

  09:00-16:30. Geen kaarten beschikbaar. 

 • SMOKING WORDS - by RANDALL

  maandag 14 oktober 2019
  20:20
  € 0,00

  Zaal open: 20:00. LET OP: kaarten alleen via deze link van EVENTBRITE.

  Randall

  Tijdens Smoking Words neemt RANDALL u mee in zijn wereld. Zijn denkwereld is gevat, ontroerend en grappig. De drijfveer van zijn positieve manier van handelen en simpel blijven denken in het leven vormt de basis van zijn wereld. Wie O-Dog als entertainer kent, kent Randall nog niet! en heeft hem nooit horen dichten of spreken. Je ontmoet Randall, de rustige persoon achter zijn Positieve Energie die hij nu op een intieme, persoonlijke, manier zal delen. Na een jaar vol botbreuken was hij verplicht zich zelf Uit te zetten. Deze tijd van realiteit-checkups vol twijfels en weinig positiefs heeft hij verwerkt en verwoord. En dat resultaat kan iedereen voor het eerst horen in zijn theaterdebuut - intiem en positief in het kleinste theater van Nederland.

  www.positieveenergieonline.nl
  YouTube 'SMOKING WORDS'


 • Theater gereserveerd

  maandag 14 oktober 2019
  18:00
  € 0,00

  18:00 - 19:30. Geen kaarten beschikbaar.