Torpedo Theater Agenda

 • De Mus op woensdag 9 oktober

  woensdag 9 oktober 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

   

  Met deze 9e oktober:

  Powerpointkaraoke
  Onbekende slides • nieuwe deelnemers • improvisatiewedstrijd

  Sandra Kaas
  Maakt absurdistische kostuums • surrealistische video's • performances

  Mus-eum
  Het kleinste museum in het kleinst theater van amsterdam!

  Berend Bonsema
  Cabaret • over de zoektocht naar succes • en geluk • en de zin van het leven

   

  Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam Story

  vrijdag 11 oktober 2019
  20:30
  € 16,00

  Jaap

  (Fotographer: Remco Mastenbroek)

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  Buy your tickets here (Eventbrite)

  or

  reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993
  (or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

  Wonderful, fun, informative show and a unique experience in the heart of Amsterdam! Highly recommend! Kate from the United States

 • Theater gereserveerd

  vrijdag 11 oktober 2019
  09:00
  € 0,00

  09:00-16:30. Geen kaarten beschikbaar. 

 • Music Night: Jesse LaFave & Rachel Reese

  zaterdag 12 oktober 2019
  20:30
  € 0,00

  Kom zaterdag 12 oktober GRATIS naar de Music Night met Rachel Reese & Jesse LaFave! Stap binnen, geniet van de prachtige Americana van dit muzikale duo uit Austin, TX en laat na afloop je waardering blijken dmv een vrijwillige bijdrage.

  Jesse & Rachel

  Rachel Reese wordt vaak vergeleken met Sheryl Crow en Brandi Carlile want Rachel weeft haar songs met een oprechtheid en popgevoeligheid zoals alleen maar de Midwest scene kan combineren. Bovendien geeft zij met haar soulvolle stem vertrouwen en kwetsbaarheid weer in haar songs. Haar teksten zijn puur en doeltreffend.

  De down to earth songs op haar nieuwe album WEST hebben de juiste country spirit. Met het zorgvuldige gitaarwerk dat tussen haar woorden is te horen, doen de tracks opmerkelijk eerlijk aan terwijl het zich ontvouwt op een manier die absoluut perfect aanvoelt. Geen enkel detail wordt gemist, want ze creëert een heel universum dat diep meeslepend en volledig uitgewerkt is. Haar teksten spreken over hoe een eenvoudig "sorry" niet altijd kan en mag werken. Soms is het gewoon tijd om iemand te laten gaan om door te gaan naar grotere en betere dingen. Door voor zo'n beslissing te kiezen, kan Rachel Reese met een enorm zelfvertrouwen zingen terwijl het nummer het concept van eigenwaarde onderzoekt.

  Met "WEST" blijkt Rachel Reese een meesterverteller te zijn, iemand die mensen die vastzitten in een doodlopende relatie inspiratie geeft om hun omstandigheden te verlaten.

  https://soundcloud.com/rachelreesemusic/sets/west-ep-3-1-2019/s-xh4fu

  Rachel zal worden vergezeld door haar partner Jesse LaFave, geen onbekende in muziek! Jesse verdiende zijn stappen lang geleden ...... speelde gitaar sinds de leeftijd van 10 en opgegroeid en ondergedompeld in muziek, zoals zijn oom, de in Nederland gerespecteerde Austin muzikant / singer-songwriter Jimmy LaFave. Na het vroegtijdige overlijden van Jimmy LaFave in mei 2017, stapte Jesse over naar de studio-manager van de legendarische locatie in South Austin, Cedar Creek Recording, waar alle albums van Jimmy werden opgenomen. De studio was het huis van vele legendarische albums van Texas evenals Jerry Jeff Walker, Uncle Tupelo, Kevin Welch, Shawn Colvin, onze eigen JW Roy en veel anderen.

  Nu staat Jesse als veelzijdig muzikant en producer zelf aan het roer en samen zullen zij zorgen voor een avond in het Torpedo Theater  vol met Americana music uit Austin/Texas.

 • SMOKING WORDS - by RANDALL

  maandag 14 oktober 2019
  20:20
  € 0,00

  Zaal open: 20:00. LET OP: kaarten alleen via deze link van EVENTBRITE.

  Randall

  Tijdens Smoking Words neemt RANDALL u mee in zijn wereld. Zijn denkwereld is gevat, ontroerend en grappig. De drijfveer van zijn positieve manier van handelen en simpel blijven denken in het leven vormt de basis van zijn wereld. Wie O-Dog als entertainer kent, kent Randall nog niet! en heeft hem nooit horen dichten of spreken. Je ontmoet Randall, de rustige persoon achter zijn Positieve Energie die hij nu op een intieme, persoonlijke, manier zal delen. Na een jaar vol botbreuken was hij verplicht zich zelf Uit te zetten. Deze tijd van realiteit-checkups vol twijfels en weinig positiefs heeft hij verwerkt en verwoord. En dat resultaat kan iedereen voor het eerst horen in zijn theaterdebuut - intiem en positief in het kleinste theater van Nederland.

  www.positieveenergieonline.nl
  YouTube 'SMOKING WORDS'


 • Theater gereserveerd

  maandag 14 oktober 2019
  18:00
  € 0,00

  18:00 - 19:30. Geen kaarten beschikbaar.

 • Het Schrijfkabinet met Marian DONNER en Gerda BLEES

  dinsdag 15 oktober 2019
  20:30
  € 10,00
  Francoise Sagan
  Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. Twee schrijvers vertellen hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. Zo weten we inmiddels dat Marjolijn van Heemstra haar gedichtenbundel Meer hoef dan voet schreef in een nagebouwde spaceshuttle op een tentoonstelling over de ruimte(vaart), dat Walter van den Berg zijn boeken voor de TV schrijft, en dat Tommy Wieringa het liefst in een boom ging zitten toen zijn boek Joe Speedboot uitkwam. Van Arjen van Veelen kwam de gouden tip om altijd schoenen aan te trekken voordat je begint met schrijven.
  Vandaag zijn Marian DONNER ('Zelfverwoestingsboek') en Gerda BLEES ('Aan doodgaan dachten we niet'; 'Dwaallichten') te gast. Als altijd is er De Debutant (geleverd door de Schrijversvakschool), belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver of iemand anders die uw aandacht verdient, speelt Pieter KLOP piano, en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige maar warmhartige presentatrices en interviewsters Femke BALJET en Marieke de GROOT.

  Meer informatie over deze aflevering volgt maar reserveren kan alvast.