Torpedo Theater Agenda

 • Kleinkunstmiddag: Maria Kraaijkamp, Annemarie Brijder & Bettina Vlot

  zondag 8 december 2019
  15:00
  € 7,50

  Drie aanstormende kleinkunsttalenten spelen hun programma in uw favoriete minitheater. Even reserveren dus!

  Maria

  MARIA KRAAIJKAMP – Alles onder controle
  Maria Kraaijkamp zingt liedjes om haar angsten te overwinnen, haar neuroses te bezweren en om de ondraaglijkheid van de dagelijkse sleur het hoofd te bieden. Lachend de treurigheid verbijten, laat dat maar aan Maria over!

  ANNEMARIE BRIJDER – Nooit alleen
  Van online daten tot het NOS-journaal, en van darmbacteriën tot de dood. Annemarie Brijder zingt over alles wat ze niet snapt. Met haar ontwapenende liedjes doet ze opgewekt pogingen de wereld een beetje beter te begrijpen. Maar dat lukt lang niet altijd. Met humor, lichtheid en hier en daar een felle uithaal neemt ze haar publiek mee in haar zoektocht.

  BETTINA VLOT - Toch niet te doen
  Bettina Vlot vindt het leven vaak niet te doen. Want dan wil ze een croissantje, maar ja, is het geen zaterdag. Of ze komt moe thuis en dan ligt de bank vol met vrienden van haar man. En die krant kan ze maar beter gewoon in de brievenbus laten liggen. Maar ja, ze is er nu eenmaal. Dus ze probeert er toch iets van te maken.

  Presentatie: EWA CHOJECKA

   

 • Theater gereserveerd

  zondag 8 december 2019
  20:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Groningse gedichten over heur moeke en Groningse liedjes

  maandag 9 december 2019
  20:30
  € 10,00

  Aafke

  In hartje Amsterdam een avond over de poëzie van Groningen. Aafke STEENHUIS treedt op met Groningse verhalen en gedichten, Winfried VEENKER met Groningse liedjes en gitaarmuziek. Op het scherm: tekeningen van Aafke.

  Aafke Steenhuis woont al bijna een halve eeuw in Amsterdam, als journaliste, schrijfster en schilder. Na de dood van haar moeder in 2018 kwam haar eerste taal, Het Gronings, in alle hevigheid en onontkoombaar opzetten. Een reeks Groningse gedichten was het resultaat, die zojuist onder de titel Mien moeke gepubliceerd zijn. De verhalende gedichten gaan over het leven van haar moeder in Delfzijl en Zuidhorn, en over Aafke haar eigen jeugd. Het boek is geïllustreerd met paginagrote tekeningen van Aafke. Het Gronings wordt ter plekke vertaald. 

  Winfried VEENKER ging voor de muziek naar Amsterdam. De Groningse liedjes van zijn ouders nam hij mee. Hij speelde jaren voor kinderen. Samen met Jan Sleumer vormt hij het duo Mokumer Molleboon. Hij speelt viool en accordeon in Trio Trabant, muziek uit Zuid-West Zigeunie, en vertaalt Hongaars, Roemeens en de taal van de zigeuners in het Gronings.  

  In de pauze en na afloop is de dichtbundel te koop.

  aafkesteenhuis.nl
  triotrabant.nl
  duomokumermolleboon.nl
 • Van Huilenbroecks Pretpaleis - Kann den Liebe Sünde Sein: Zarah Leander - UITVERKOCHT

  dinsdag 10 december 2019
  20:30
  € 11,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Zarah Leander

  Zarah Stina Hedeberg (1907-1981), alias ZARAH LEANDER, was een gevierd kind- en revuesterretje in haar geboorteland Zweden toen ze in de dertiger jaren werd ontdekt door de Duitse filmindustrie UFA. Gedurende de Tweede Wereldoorlog was zij met haar zware zwoele zangstem – Leander was een contra-alt - een nazi-icoon van wereldformaat, met liedjes als ‘Der Wind hat Mir ein Lied Erzählt, ‘Er heisst Waldemar’ en ’Kann denn Liebe Sünde Sein’. In 1943 vluchtte ze terug naar Zweden, maar afstand van het gedachtegoed van de Nazi’s heeft ze nooit genomen.

  Presentator Stef Lokin ontvangt zanger/conferencier BENNO BERLIN en pianist SJOERD BROUWER. Zij zijn gespecialiseerd in repertoire uit de jaren dertig en weten alles over leven en werk van deze donkerharige diva. Vanavond brengen zij talloze liedjes van haar ten gehore. Maar ook is cabaretier, tekstdichter en theatermaker GEORGE GROOT te gast, die deel uitmaakte van cabaretgroep Don Quishocking. Groot was al als jongetje gefascineerd door Leander en maakte ooit een programma over haar.
  Natuurlijk is er weer veel fraai beeldmateriaal.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG en Harrie JANSSEN.

 • De Mus op woensdag 11 december

  woensdag 11 december 2019
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. Van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open.

  Deze woensdag 11 december is alweer de al-ler-laatste Mus van het seizoen. Mus het dus niet deze week!

  Programma:

  Powerpointkaraoke
  improvisie • onbekende slides • onbekend thema
   
  Abel Tuinstra
  folky • funky • vergeet ook niet te rocken • muziek
      
  Henk Bovekerk
  schrijver • verhalen • teksten • meningen
      
  Teun Grondman
  huismus-ikant • vingervlug op de piano

  Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

 • Theater gereserveerd

  zaterdag 14 december 2019
  19:00
  € 0,00

  Op uitnodiging.

 • Feest van het Licht

  zondag 15 december 2019
  15:00
  € 0,00

  Feest van het Licht

  Een poëzie- en muziekmiddag, gepresenteerd door Miriam AL en Merik van der TORREN. Met optredens van Vera JONGEJAN en andere leden van schrijfgroep de Klus, Pom WOLFF, Joke KAVIAAR, Lucienne KOHLER en Hein HEIJNEN.
  Toegang gratis.

  Muziek: Frank Paavo Jazzpainter.