Torpedo Theater Agenda

 • Rottenberg&Witteman met Sarah Sylbing en Ester Gould - UITVERKOCHT

  donderdag 2 januari 2020
  20:00
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Sylbing en Gould

  Rottenberg&Witteman trappen het nieuwe jaar af met twee topgasten: Sarah Sylbing en Ester Gould, gelauwerde documentairemakers, de vrouwen achter de serie Schuldig (2016) waarin ze een aantal bewoners uit de Vogelbuurt in Amsterdam Noord langdurig volgden in hun strijd om het bestaan. Een wereld waarin schulden en een gebrek aan geld alle aandacht en energie opsleurpen, een wereld bevolkt door deurwaarders, hulpverleners en schuldeisers, maar ook een wereld met mensen vol veerkracht en overlevingskunst.

  Sylbing en Gould wonnen met de serie niet alleen alle journalistieke prijzen die er te winnen zijn, maar openden tegelijk de ogen van beleidsmakers en publiek. Ze ontketenden een nationale discussie. Nu zitten ze midden in het maakproces van nieuwe serie: over de toenemende kansenongelijkheid in het onderwijs. 

  Voor iedereen die niet op wintersport of naar de Bahama’s gaat: de leukste nieuwjaarsreceptie vindt plaats op 2 januari in het Torpedo Theater. Live muziek, oude oliebollen en champagne zonder bruis, een nieuwjaarsduik in de Oudezijds en een proost op een toekomst vol voorspoed, gezondheid en welbehagen!

  Muziek: Maria Kraaijkamp en Pieter Klop

  (Zie: https://www.human.nl/schuldig/over-schuldig.html om alles terug te zien of te beluisteren) 

 • Love + Radio: Live in Amsterdam

  vrijdag 3 januari 2020
  19:00
  € 15,00

  THE EARLY SHOW IS SOLD OUT. BUT THERE ARE TICKETS AVAILABLE NOW FOR THE EXTRA, LATE SHOW AT 9:30 PM.
  eventbrite.com

  Love + Radio
  An intimate evening featuring brand new work from the singular and astounding Love + Radio podcast. Q+A with creator Nick van der Kolk to follow, and they're always a doozy.

  *
 • CONCIERTO FLAMENCO - UITVERKOCHT

  vrijdag 10 januari 2020
  20:30
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Yota en Yorgos

  Flamenco is het geluid van Anadalusië, door de 'cante' (zang) en de 'toque' (gitaar). In 2010 zette de UNESCO de flamenco op de culturele werelderfgoedlijst, en vanavond is de eerste van misschien wel een serie flamenco-avonden in uw favoriete mini-theater.
  Zang: Yota BARÓN
  Guitar: Yorgos VALIRIS
   
  ***
   
  Flamenco is the sound of Andalusia, through the 'cante' (singing) and the 'toque' (guitar). In 2010 UNESCO included this unique art form on the map of the World Intangible Heritage.
  Singing: Yota BARÓN (www.yotabaron.com / photo by Marjon Broeks)
  Guitar: Yorgos VALIRIS

   

  www.yotabaron.com
  photo Yota by Marjon Broeks
 • Theater gereserveerd

  zaterdag 11 januari 2020
  19:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Theater gereserveerd

  zondag 12 januari 2020
  19:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Theater gereserveerd

  maandag 13 januari 2020
  14:00
  € 0,00

  14:00 - 23:30. Geen kaarten beschikbaar.

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis - Max Tak - UITVERKOCHT

  dinsdag 14 januari 2020
  20:30
  € 11,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Max Tak

  Met Max Tak onder de bomen van het plein

  Op dinsdag 14 januari presenteert Stef Lokin een bijzondere editie van de nostalgische talkshow Van Huilenbroecks Pretpaleis.

  Wie was Max Tak?
  Violist in het Concertgebouworkest van Willem Mengelberg, componist van onsterfelijke liedjes als De gangen van het Concertgebouw en Onder de bomen van het plein, evenals van filmmuziek (o.a. Het meisje met de blauwe hoed) en de herkenningsmelodie van het AVRO-radioprogramma De bonte dinsdagavondtrein, dirigent van het Tuschinski-bioscooporkest, recensent, na de Tweede Wereldoorlog radio-correspondent in de Verenigde Staten èn pleitbezorger voor de Nederlandse muziek aldaar: Max Tak (1891-1967) was het allemaal.

  In Van Huilenbroecks Pretpaleis tekenen we samen met journalist Henk VAN GELDER aan de hand van bijzonder beeld- en geluidsmateriaal een portret van de veelzijdige Max Tak. Zo laten we fragmenten zien van het televisieprogramma Bomen met Tak uit 1964 waarin hij in een ‘Dit is uw leven’-setting wordt geïnterviewd door zijn goede vriend Alex de Haas. Daarin komt een aantal collega’s onder wie Toon Hermans, Willy Alberti en Bob Scholte aan het woord. De beelden bieden een unieke kijk in een onbekend stuk theater- en omroepgeschiedenis. 

  Uiteraard wordt op deze avond o.a. zijn beroemde nummer Onder de bomen van het plein live ten gehore gebracht - Henk KREUKNIET is de zanger.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Jan HOVERS, Danny NOOY en Harrie JANSSEN.