Torpedo Theater Agenda

 • Theater gereserveerd

  zaterdag 11 januari 2020
  19:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Theater gereserveerd

  zondag 12 januari 2020
  19:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Theater gereserveerd

  maandag 13 januari 2020
  14:00
  € 0,00

  14:00 - 23:30. Geen kaarten beschikbaar.

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis - Max Tak - UITVERKOCHT

  dinsdag 14 januari 2020
  20:30
  € 11,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Max Tak

  Met Max Tak onder de bomen van het plein

  Op dinsdag 14 januari presenteert Stef Lokin een bijzondere editie van de nostalgische talkshow Van Huilenbroecks Pretpaleis.

  Wie was Max Tak?
  Violist in het Concertgebouworkest van Willem Mengelberg, componist van onsterfelijke liedjes als De gangen van het Concertgebouw en Onder de bomen van het plein, evenals van filmmuziek (o.a. Het meisje met de blauwe hoed) en de herkenningsmelodie van het AVRO-radioprogramma De bonte dinsdagavondtrein, dirigent van het Tuschinski-bioscooporkest, recensent, na de Tweede Wereldoorlog radio-correspondent in de Verenigde Staten èn pleitbezorger voor de Nederlandse muziek aldaar: Max Tak (1891-1967) was het allemaal.

  In Van Huilenbroecks Pretpaleis tekenen we samen met journalist Henk VAN GELDER aan de hand van bijzonder beeld- en geluidsmateriaal een portret van de veelzijdige Max Tak. Zo laten we fragmenten zien van het televisieprogramma Bomen met Tak uit 1964 waarin hij in een ‘Dit is uw leven’-setting wordt geïnterviewd door zijn goede vriend Alex de Haas. Daarin komt een aantal collega’s onder wie Toon Hermans, Willy Alberti en Bob Scholte aan het woord. De beelden bieden een unieke kijk in een onbekend stuk theater- en omroepgeschiedenis. 

  Uiteraard wordt op deze avond o.a. zijn beroemde nummer Onder de bomen van het plein live ten gehore gebracht - Henk KREUKNIET is de zanger.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Jan HOVERS, Danny NOOY en Harrie JANSSEN.

 • De Mus op woensdag 15 januari

  woensdag 15 januari 2020
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Ninekdote 

  Betovert met woorden • storytelling • poëzie

  De kunst van het worden

  Leora Kannekens • Het Lief Dagboek • docu 

  Rozemarijn 

  Huismus-ikant • swingt je het theater in

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

  Meer informatie over deze aflevering volgt maar reserveren kan alvast...

 • Kijkclub #21 - WIL ROEBROEKS | DE NEANDERTHALER ALS PROJECTIESCHERM - UITVERKOCHT

  donderdag 16 januari 2020
  20:30
  € 10,00

  Maandelijkse avond in Torpedotheater voor liefhebbers van ontdekkingen. DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

   Kijkclub 21
  Krassen op de vloer van Gorham’s Cave, Gibraltar

   Tot de helft van de vorige eeuw golden Neanderthalers als dommekrachten. Praten was er niet bij, ze gromden maar wat naar elkaar in hun grotten. Door onderzoek is dat beeld afgebrokkeld. We weten dat ze niet altijd in grotten huisden. Praten deden ze waarschijnlijk ook.

  ‘Vuur is het enige dat ons van
  andere dieren onderscheidt.’

  Met de huidige datering- en DNA-technieken kunnen archeologische hypotheses beter worden onderbouwd, maar het blijft oppassen geblazen. Nooit zul je weten wat je niet weet. Altijd dreig je je eigen tijd en leefomstandigheden te projecteren op die van een ander.

  Al in de prehistorie beoefenden mannen de jacht. Vrouwen verzamelden. 
  Maar klopt dat wel? Hoe efficiënt is die taakverdeling eigenlijk?

  Wil Roebroeks is autoriteit op het gebied van Neanderthalers. Aan de hand van een aantal casussen laat hij zien wat de valkuilen zijn in de interpretatie van archeologische vondsten. Hoe onderzoek je de schaarse sporen vuurgebruik, honderdduizenden jaren geleden? Valt er iets toetsbaars te zeggen over de pas ontdekte 44.000 jaar oude ‘jachtscene’ in Sulawesi?  En passant komt ook de enorme vooruitgang in onze kennis van het diepe verleden aan bod.

  ‘De Neanderthaler is een scherm waarop tot nu toe
  iedere tijd zichzelf heeft geprojecteerd.’

  De Kijkclub is: Hans Aarsman, Yvonne Grootenboer, Carel Helder en Claudia Sola. Piano: Pieter Klop.

 • Carel HELDER & Jeroen ZIJLSTRA: NOG ÉÉN KEER HARDOP - DEFINITIEF DE LAATSTE - UITVERKOCHT

  vrijdag 17 januari 2020
  20:00
  € 15,00

  LAATSTE VAN EEN SERIE AFSCHEIDSVOORSTELLINGEN. DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Carel Helder & Jeroen Zijlstra

  'Carel Helder is een schrijver met uiterst gevoelige zintuigen, hij hoort en ziet dingen waar anderen gemakkelijk aan voorbij gaan. Zijn verhalen bezitten de geheimzinnige kracht om je beurtelings te ontroeren en aan het lachen te maken.’  - Tommy Wieringa 

  CAREL HELDER kunt u kennen als barkeeper van het Torpedo Theater. Maar, zou Lou de Jong gezegd hebben: er is meer. Als schrijver en performer (soort van) trad Helder op op festivals (Oerol, De Zwarte Cross, Crossing Border, Lowlands), in cafés (’t Blaauwhooft bijvoorbeeld), bibliotheken, studentenhuizen, muziekzalen en theaters (Paradiso, het Willem Wilmink Theater, De Rode Hoed, De Kleine Komedie). Nog Eén Keer Hardop is zijn laatste keer op het podium, een best of-voorstelling. Niks dramatisch: daarna gaat hij, zoals hij zelf zegt, ‘weer eens verderop kijken’. Dat heeft hij vaker gedaan. Bent u er nooit bij geweest: dit is uw enige kans dus. Heeft u het vaker gehoord: kom gewoon voor de gezelligheid. Of voor JEROEN ZIJLSTRA natuurlijk, want de muziek in Nog Eén Keer Hardop is van hem. Niet dat Zijlstra ermee ophoudt, integendeel. Die gaat gewoon door met toeren. Maar het past gewoon heel goed samen. Nog even kijken wat de kranten van hem zeggen?  

  ‘De teksten zijn tijdloos, de muziek is ingenieus.’ – de Volkskrant
  ‘Zijlstra maakt als voormalig zeeman mooi gebruik van maritieme metaforen en schept met zijn fonkelende trompet een bluesy sfeer’. – NRC Handelsblad

  2 man. 30 kaartjes. Gratis feestelijke hapjes. Het beste bier van Amsterdam.