Torpedo Theater Agenda

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis - Max Tak - UITVERKOCHT

  dinsdag 14 januari 2020
  20:30
  € 11,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Max Tak

  Met Max Tak onder de bomen van het plein

  Op dinsdag 14 januari presenteert Stef Lokin een bijzondere editie van de nostalgische talkshow Van Huilenbroecks Pretpaleis.

  Wie was Max Tak?
  Violist in het Concertgebouworkest van Willem Mengelberg, componist van onsterfelijke liedjes als De gangen van het Concertgebouw en Onder de bomen van het plein, evenals van filmmuziek (o.a. Het meisje met de blauwe hoed) en de herkenningsmelodie van het AVRO-radioprogramma De bonte dinsdagavondtrein, dirigent van het Tuschinski-bioscooporkest, recensent, na de Tweede Wereldoorlog radio-correspondent in de Verenigde Staten èn pleitbezorger voor de Nederlandse muziek aldaar: Max Tak (1891-1967) was het allemaal.

  In Van Huilenbroecks Pretpaleis tekenen we samen met journalist Henk VAN GELDER aan de hand van bijzonder beeld- en geluidsmateriaal een portret van de veelzijdige Max Tak. Zo laten we fragmenten zien van het televisieprogramma Bomen met Tak uit 1964 waarin hij in een ‘Dit is uw leven’-setting wordt geïnterviewd door zijn goede vriend Alex de Haas. Daarin komt een aantal collega’s onder wie Toon Hermans, Willy Alberti en Bob Scholte aan het woord. De beelden bieden een unieke kijk in een onbekend stuk theater- en omroepgeschiedenis. 

  Uiteraard wordt op deze avond o.a. zijn beroemde nummer Onder de bomen van het plein live ten gehore gebracht - Henk KREUKNIET is de zanger.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Jan HOVERS, Danny NOOY en Harrie JANSSEN.

 • De Mus op woensdag 15 januari

  woensdag 15 januari 2020
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Ninekdote 

  Betovert met woorden • storytelling • poëzie

  De kunst van het worden

  Leora Kannekens • Het Lief Dagboek • docu 

  Rozemarijn 

  Huismus-ikant • swingt je het theater in

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

  Meer informatie over deze aflevering volgt maar reserveren kan alvast...

 • Kijkclub #21 - WIL ROEBROEKS | DE NEANDERTHALER ALS PROJECTIESCHERM - UITVERKOCHT

  donderdag 16 januari 2020
  20:30
  € 10,00

  Maandelijkse avond in Torpedotheater voor liefhebbers van ontdekkingen. DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

   Kijkclub 21
  Krassen op de vloer van Gorham’s Cave, Gibraltar

   Tot de helft van de vorige eeuw golden Neanderthalers als dommekrachten. Praten was er niet bij, ze gromden maar wat naar elkaar in hun grotten. Door onderzoek is dat beeld afgebrokkeld. We weten dat ze niet altijd in grotten huisden. Praten deden ze waarschijnlijk ook.

  ‘Vuur is het enige dat ons van
  andere dieren onderscheidt.’

  Met de huidige datering- en DNA-technieken kunnen archeologische hypotheses beter worden onderbouwd, maar het blijft oppassen geblazen. Nooit zul je weten wat je niet weet. Altijd dreig je je eigen tijd en leefomstandigheden te projecteren op die van een ander.

  Al in de prehistorie beoefenden mannen de jacht. Vrouwen verzamelden. 
  Maar klopt dat wel? Hoe efficiënt is die taakverdeling eigenlijk?

  Wil Roebroeks is autoriteit op het gebied van Neanderthalers. Aan de hand van een aantal casussen laat hij zien wat de valkuilen zijn in de interpretatie van archeologische vondsten. Hoe onderzoek je de schaarse sporen vuurgebruik, honderdduizenden jaren geleden? Valt er iets toetsbaars te zeggen over de pas ontdekte 44.000 jaar oude ‘jachtscene’ in Sulawesi?  En passant komt ook de enorme vooruitgang in onze kennis van het diepe verleden aan bod.

  ‘De Neanderthaler is een scherm waarop tot nu toe
  iedere tijd zichzelf heeft geprojecteerd.’

  De Kijkclub is: Hans Aarsman, Yvonne Grootenboer, Carel Helder en Claudia Sola. Piano: Pieter Klop.

 • Carel HELDER & Jeroen ZIJLSTRA: NOG ÉÉN KEER HARDOP - DEFINITIEF DE LAATSTE - UITVERKOCHT

  vrijdag 17 januari 2020
  20:00
  € 15,00

  LAATSTE VAN EEN SERIE AFSCHEIDSVOORSTELLINGEN. DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Carel Helder & Jeroen Zijlstra

  'Carel Helder is een schrijver met uiterst gevoelige zintuigen, hij hoort en ziet dingen waar anderen gemakkelijk aan voorbij gaan. Zijn verhalen bezitten de geheimzinnige kracht om je beurtelings te ontroeren en aan het lachen te maken.’  - Tommy Wieringa 

  CAREL HELDER kunt u kennen als barkeeper van het Torpedo Theater. Maar, zou Lou de Jong gezegd hebben: er is meer. Als schrijver en performer (soort van) trad Helder op op festivals (Oerol, De Zwarte Cross, Crossing Border, Lowlands), in cafés (’t Blaauwhooft bijvoorbeeld), bibliotheken, studentenhuizen, muziekzalen en theaters (Paradiso, het Willem Wilmink Theater, De Rode Hoed, De Kleine Komedie). Nog Eén Keer Hardop is zijn laatste keer op het podium, een best of-voorstelling. Niks dramatisch: daarna gaat hij, zoals hij zelf zegt, ‘weer eens verderop kijken’. Dat heeft hij vaker gedaan. Bent u er nooit bij geweest: dit is uw enige kans dus. Heeft u het vaker gehoord: kom gewoon voor de gezelligheid. Of voor JEROEN ZIJLSTRA natuurlijk, want de muziek in Nog Eén Keer Hardop is van hem. Niet dat Zijlstra ermee ophoudt, integendeel. Die gaat gewoon door met toeren. Maar het past gewoon heel goed samen. Nog even kijken wat de kranten van hem zeggen?  

  ‘De teksten zijn tijdloos, de muziek is ingenieus.’ – de Volkskrant
  ‘Zijlstra maakt als voormalig zeeman mooi gebruik van maritieme metaforen en schept met zijn fonkelende trompet een bluesy sfeer’. – NRC Handelsblad

  2 man. 30 kaartjes. Gratis feestelijke hapjes. Het beste bier van Amsterdam.

 • DOEN MOET JE DOEN - LAATSTE KAARTEN

  zaterdag 18 januari 2020
  20:00
  € 15,00

  Theatraal liedprogramma door Nien Besselink en Sjoerd Brouwer.
   
  Ik heb genoten van jullie optreden. Dol komisch en muzikaal heel sterk! (Bezoeker over De Tiende van Nien) 

  Doen 

  Als je iets graag wilt doen, doe het dan ook. Laat je door niets en niemand tegenhouden... ook niet door jezelf. Inspiratiebron voor deze voorstelling is Jacquelien de Savornin Lohman, die eind vorig jaar overleed. Zij begon op haar zeventigste met het maken van cabaretprogramma’s en werd zo de oudste cabaretière van Nederland. Haar lijflied Doen moet je doen! is de titel van het nieuwe programma van Nien en Sjoerd, waarbij het publiek wordt meegevoerd langs juweeltjes uit het kleinkunstrepertoire, van Annie M.G. Schmidt, Jasperina de Jong, Adèle Bloemendaal tot Jules de Corte. Sommige bekend, andere minder bekend. 
   
  Nien en Sjoerd hebben elkaar in 2009 ontmoet, toen ze meewerkten aan het programma Natuurlijk Nederlands. Sindsdien zijn ze blijven samenwerken en hebben ze veel opgetreden. Na Zing dan, Zin om te zingen, De tiende van Nien en Lef is Doen moet je doen! hun vijfde liedprogramma. 
   
  Ze treden op in kleine theaters, bij feesten, huisconcerten en zorgcentra. Inmiddels hebben ze zo'n negentig liedjes op hun repertoire staan. 
   
  Laat je verrassen en kom kijken en luisteren! 
   
  Voor meer info: www.hetluisterlied.nl

 • Salon des Chansons: Les Bonbons de Babette vertolken Michel Legrand - UITVERKOCHT

  maandag 20 januari 2020
  20:00
  € 10,00

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST.

  Babette

  Les Bonbons de Babette, een groep rondom zangeres Babette VERHOEF, brengt een verrassende mix van jazz en Franse chansons - een programma rond componist, pianist en zanger Michel Legrand.

  Met nieuwe liedjes!

  Avec:
  Babette VERHOEF – zang
  Thomas WINTER ANDERSEN – bas
  Sjoerd BROUWER - piano

  Maandelijkse chansonavond. Presentatie en chansons à la carte: Christophe CHAPLET. Het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN. 


 • Het Schrijfkabinet met P.F. THOMÉSE en FEN VERSTAPPEN

  dinsdag 21 januari 2020
  20:30
  € 10,00

  Deze voorstelling was eerder gepland op 12 december 2019. Reserveren kan weer.

  Thomese en Verstappen

  Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. Twee schrijvers vertellen hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. Zo weten we inmiddels dat Marjolijn van Heemstra haar gedichtenbundel Meer hoef dan voet schreef in een nagebouwde spaceshuttle op een tentoonstelling over de ruimte(vaart), dat Walter van den Berg zijn boeken voor de TV schrijft, en dat Tommy Wieringa het liefst in een boom ging zitten toen zijn boek Joe Speedboot uitkwam. Van Arjen van Veelen kwam de gouden tip om altijd schoenen aan te trekken voordat je begint met schrijven.
  Vandaag zijn P.F. THOMÉSE (Zuidland, Schaduwkind, Vaderliefde) en Fen VERSTAPPEN (Moeder af) de hoofdgasten. Als altijd levert de Schrijversvakschool  De Debutant, deze keer Dorien DIJKHUIS, belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver of iemand anders die uw aandacht verdient en speelt Pieter KLOP piano. 
  Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige maar warmhartige presentatrices en interviewsters Femke BALJET en Marieke de GROOT.