Torpedo Theater Agenda

 • Bert Wagenaar van Kreveld - Geen tijd om dood te gaan! (the revival)

  vrijdag 13 maart 2020
  20:30
  € 10,00
  Liedjes, poëzie, bespiegelingen en interactie. Wat een geluk dat we nog leven!

  Bert

  'Geen tijd om dood te gaan'...: Het leven kan vaak zo mooi zijn, maar onder welke voorwaarden? 

  In ‘Geen tijd om dood te gaan’ maakt Bert WAGENAAR VAN KREVELD het publiek medeplichtig aan zijn bestaansrecht op het podium. ‘Scherp en liefdevol’ slingert hij liedjes, poëzie en filosofische bespiegelingen de zaal in. Misschien krijgt u het gevoel dat u even moet gaan verzitten. Om het leven van een andere kant te bekijken. Als u ooit een boodschap bij hem heeft achtergelaten kunt u deze nu misschien weer komen ophalen.

  Bert Wagenaar van Kreveld begon in 1988 op de Toneelschool van Amsterdam. Studeerde af als Hispanist aan de UvA in 1995 en in 2005 als theatermaker aan de theateropleiding Selma Susanna, waar hij onder andere les kreeg van Rob Chrispijn en Peter Kann. Van 2004 tot en met 2009 tourde hij onder andere met de solo-voorstellingen ‘Hoogspanning’ en ‘Planeet Bert’.

  Peter KANN is de componist en pianist van alle muziek in de voorstelling. Geboren in Canada, groeide hij vanaf zijn 13e op in Nederland.  Hij studeerde in 1986 af aan de compositieopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

  Meer Bert op: www.bookbert.com 
  en op www.youtube.com/bookbert
 • GRANATE FESTIVAL - Verloop van jaren - AFGELAST

  zaterdag 14 maart 2020
  20:00
  € 9,00

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze voorstelling afgelast. We vragen hiervoor uw begrip.

  Remco Campert

  Tijdens de Boekenweek organiseert Granate haar jaarlijks terugkerende festival: Granate Festival. Van 7 tot en met 15 maart presenteert Granate elke dag filmvertoningen, poëzievoordrachten en masterclasses. Voor haar festival nodigt Granate kunstenaars uit die met hun woorden en beelden maatschappelijke thema’s durven aan te kaarten. Daarbij kiest Granate voor oude en nieuwe films waarin poëzie een hoofdrol speelt: films die poëzie als leidraad gebruiken, documentaires of portretten over rebelse of dwarse stijliconen in de poëzie, films over de maatschappelijke relevantie van poëzie.

  Het festival is in samenwerking met de OBA, Theater de Omval, Kriterion, De Uitkijk, Torpedo Theater, FC Hyena, Cavia, Stichting DocDoc, Pakhuis de Zwijger, Oxville, De Meervaart, het Amsterdams Marionettentheater en de OBA.

   

  Verloop van jaren (2016)

  Zonder schrijven geen bestaan. In de documentaire Verloop van jaren – Dichter bij Remco Campert volgt regisseur John Albert Jansen de romancier, columnist en, in de eerste plaats, dichter een jaar lang.

  Schrijver Remco Campert ziet zichzelf in de allereerste plaats als dichter, ook al is hij wellicht bekender van zijn columns, verhalen en publieke optredens. Daarin heeft hij een zorgvuldig beeld van zichzelf geschapen als een charmant zondagskind, dat bij iedereen geliefd is. Maar wie is hij echt? Verloop van jaren gaat over weemoed, vergankelijkheid en de naderende dood en de poëzie als levenselixer. 'Ik wil de dood voorblijven. Zolang ik schrijf, leef ik.'

  Regisseur: John Albert Jansen
  Programma: Een poëtische inleiding van Hagar Peeters en na de film is er tijd voor een Q&A met regisseur John Albert Jansen.
  Taal van de film:  Nederlands

  Facebook
  Website

   

  Let op: tickets koop je via deze link

 • DOEN MOET JE DOEN! - UITGESTELD

  zondag 15 maart 2020
  15:00
  € 15,00

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze voorstelling afgelast. We vragen hiervoor uw begrip.      

  Theatraal liedprogramma door Nien Besselink en Sjoerd Brouwer. 
  Ik heb genoten van jullie optreden. Dol komisch en muzikaal heel sterk! (Bezoeker over De Tiende van Nien) 


  Doen 

  Als je iets graag wilt doen, doe het dan ook. Laat je door niets en niemand tegenhouden... ook niet door jezelf. Inspiratiebron voor deze voorstelling is Jacquelien de Savornin Lohman, die eind vorig jaar overleed. Zij begon op haar zeventigste met het maken van cabaretprogramma’s en werd zo de oudste cabaretière van Nederland. Haar lijflied Doen moet je doen! is de titel van het nieuwe programma van Nien en Sjoerd, waarbij het publiek wordt meegevoerd langs juweeltjes uit het kleinkunstrepertoire, van Annie M.G. Schmidt, Jasperina de Jong, Adèle Bloemendaal tot Jules de Corte. Sommige bekend, andere minder bekend. 
   
  Nien en Sjoerd hebben elkaar in 2009 ontmoet, toen ze meewerkten aan het programma Natuurlijk Nederlands. Sindsdien zijn ze blijven samenwerken en hebben ze veel opgetreden. Na Zing dan, Zin om te zingen, De tiende van Nien en Lef is Doen moet je doen! hun vijfde liedprogramma. 
   
  Ze treden op in kleine theaters, bij feesten, huisconcerten en zorgcentra. Inmiddels hebben ze zo'n negentig liedjes op hun repertoire staan. 
   
  Laat je verrassen en kom kijken en luisteren! 
   
  Voor meer info: www.hetluisterlied.nl

 • Het Schrijfkabinet met Christine OTTEN en Martin Michael DRIESSEN - UITGESTELD

  dinsdag 17 maart 2020
  20:30
  € 10,00

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze voorstelling afgelast. We vragen hiervoor uw begrip.      

  Christine en Martin Michael

  Het Schrijfkabinet is een maandelijks programma over de kunst van het schrijven en de raadselen van het schrijverschap. Twee schrijvers vertellen hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. Zo weten we inmiddels dat Marjolijn van Heemstra haar gedichtenbundel Meer hoef dan voet schreef in een nagebouwde spaceshuttle op een tentoonstelling over de ruimte(vaart), dat Walter van den Berg zijn boeken voor de TV schrijft, en dat Tommy Wieringa het liefst in een boom ging zitten toen zijn boek Joe Speedboot uitkwam. Van Arjen van Veelen kwam de gouden tip om altijd schoenen aan te trekken voordat je begint met schrijven.
  Vandaag zijn Christine OTTEN (roman Een van ons) en Martin Michael DRIESSEN (schelmenroman De Heilige) de hoofdgasten. Als altijd levert de Schrijversvakschool De Debutant, deze keer dichteres Dorien DE WIT, belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver of iemand anders die uw aandacht verdient en speelt Pieter KLOP piano. 
  Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige maar warmhartige presentatrices en interviewsters Femke BALJET en Marieke de GROOT.

 • De Mus op woensdag 18 maart - UITGESTELD

  woensdag 18 maart 2020
  20:15
  € 6,50

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze voorstelling afgelast. We vragen hiervoor uw begrip.

   

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Ruth Elings

  kleinkunst · betovert met woorden én klanken

  Sholeh Rezazadeh 

  schrijver · verwacht debuut bij ambo/anthos · el hizjra literatuurprijs 2019

  Teun Grondman

  huismus-ikant · swingt je het theater in

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  Meer informatie over deze aflevering volgt maar reserveren kan alvast...

 • USA MusicTrails, een muzikale reisgids - MARC STAKENBURG - UITGESTELD

  dinsdag 24 maart 2020
  20:30
  € 12,50

  Om verspreiding van het coronavrirus tegen te gaan is deze voorstelling afgelast. Wij vragen hiervoor uw begrip.

  Music Trails

  Wortels van de muziek
  Een virtuele muzikale reis in beeld en geluid die de toeschouwer meevoert door de geschiedenis van de popmuziek, het land Amerika en de tijd. De wortels van de jazz, blues, rock-’n-roll, soul en country zijn terug te vinden in het diepe zuiden met als ankerplaatsen New Orleans, Memphis en Nashville. Slavernij en rassensegregatie spelen daarin een essentiële rol.

  We gaan naar het noorden waar de blues in Chicago elektrisch wordt, naar New York waar de folk floreert en Detroit die met Motown de wereld laat dansen.
  Als laatste naar Los Angeles en San Francisco waar de hippies en de rockmuziek opbloeien.
  Het is een reis gekleurd door krankzinnige verhalen, tragische voorvallen en grote triomfen, diepe armoede en plotselinge weelde.

  Met onder andere Robert Johnson, Johnny Cash, Muddy Waters en Elvis, maar ook met Bruce Springsteen, Michael Jackson en The Rolling Stones. 

  Marc  Marc Stakenburg

  Marc was ruim dertig jaar lang presentator voor de KRO-radio en werkte voor de zenders 1, 2, 3, 5, en 6. De bekendste programma’s die hij maakte waren het Theater van het Sentiment en Leidsekade Live. Hij komt al vele jaren veelvuldig in Amerika en publiceert juli 2019 zijn tweede boek: ‘MusicTrails USA, een muzikale reisgids’, over de geschiedenis van de Amerikaanse muziek. Over dit onderwerp geeft hij lezingen en begeleidt muziekreizen door de Verenigde Staten. Op de Rockacademie in Tilburg werkt hij als docent muziekgeschiedenis en was te zien in theatervoorstellingen met hetzelfde onderwerp.

  Als radiopresentator werd Marc Stakenburg bekroond met de Gouden Radioring en de Zilveren Reissmicrofoon.

   


 • De Mus op woensdag 25 maart - UITGESTELD

  woensdag 25 maart 2020
  20:15
  € 6,50

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze voorstelling afgelast. We vragen hiervoor uw begrip.      

   

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  Meer informatie over deze aflevering volgt maar reserveren kan alvast...