Torpedo Theater Agenda

 • De Mus op woensdag 25 maart - UITGESTELD

  woensdag 25 maart 2020
  20:15
  € 6,50

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze voorstelling afgelast. We vragen hiervoor uw begrip.      

   

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  Meer informatie over deze aflevering volgt maar reserveren kan alvast...

 • KIJKCLUB 22# | WIL ROEBROEKS | DE NEANDERTHALER ALS PROJECTIESCHERM - UITGESTELD

  donderdag 26 maart 2020
  20:30
  € 10,00

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze voorstelling afgelast. We vragen hiervoor uw begrip.

  Maandelijkse avond in het Torpedo Theater voor liefhebbers van ontdekkingen.

  Wil Roebroeks


  De avond van 16 januari met Wil Roebroeks was enerverend. Wil was enerverend, maar de zaal ook.

  Zoveel vragen, opmerkingen, inzichten.
  Opeens was het elf uur.

  En we waren nog maar op de helft.
  Daarom op
  26 maart Wil Roebroeks deel 2.

  Al in de prehistorie beoefenden mannen de jacht.
  Vrouwen verzamelden.
  Maar klopt dat wel? 
  Hoe efficiënt is die taakverdeling eigenlijk?

  Ook als je deel 1 gemist hebt, kun je makkelijk aanhaken bij Wils meeslepende betoog.

  Enkele onderwerpen die nog niet zijn besproken:
  -Hoe
  jaagden de Neanderthalers?
  -Kunnen we iets zeggen over de rolverdeling vrouwen-mannen?
  -Gebruikten Neanderthalers medische planten?
  -Hoe maakten ze vuur?
  -Wat kunnen we opmaken uit de jongste DNA-onderzoeken?

  ‘De Neanderthaler is een scherm waarop tot nu toe
  iedere tijd zichzelf heeft geprojecteerd.’

  Wil Roebroeks is autoriteit op het gebied van Neanderthalers.
  Aan de hand van een aantal casussen laat hij zien wat de valkuilen zijn in de interpretatie van archeologische vondsten.

  De Kijkclub is:
  Hans Aarsman, Yvonne Grootenboer, Carel Helder en Claudia Sola

   

 • De Avond van het Torpedo Theater - UITGESTELD

  vrijdag 27 maart 2020
  20:30
  € 12,50

  Om verpreiding van het coronavirus tegen te gaan is deze voorstelling naar 19 juni. We vragen hiervoor uw begrip.

  Wereldtheaterdag

  De WERELDTHEATERDAG (al vanaf 1961; dit jaar vallend op vrijdag 27 maart) mag dan minder bekendheid genieten dan het Nationaal Theaterweekend, maar daar komt verandering in met een ode aan het Torpedo Theater in de Sint Pieterspoortsteeg, die is vernoemd, wat niemand weet, naar pianist PIETER Klop. Hij laat voor deze gelegenheid de klep dicht en ontvangt een viertal begenadigde vertellers die nóg meer verklappen over wat niemand weet. Zoals Fons HESSELING, ooit verbonden aan de slagerij  op de hoek van de steeg en de gracht. Toen het bedrijf groeide, kon het uitbreiden in de steeg tot nr. 33. Wat nu theater is, was destijds de vriesruimte. Wim KERKHOVE, voormalig exploitant van de poppenkast op de Dam, haalt herinneringen op aan de periode dat de ruimte vanaf kaalslag werd omgetoverd tot poppentheater Pantijn. Schrijver en journalist Paul ARNOLDUSSEN werkte bij Het Parool en brengt de periode van het Parool Theater tot leven, tot het moment dat Carel HELDER het aandurfde om door te starten met het Torpedo Theater... En Bas GREVELINK zingt natuurlijk een theaterlied! 

  Hapjes. Live muziek. Beste bier van Amsterdam.

 • Kop of Munt - reprise! - UITGESTELD

  zaterdag 28 maart 2020
  20:30
  € 13,50

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is deze voorstelling uitgesteld. We houden u op de hoogte.

  Twintig jaar verslaafd, nu elf jaar clean. Arjan brengt zijn levensverhaal in het theater.

  Kop of Munt

  Na elf jaar vergeving vragen en sorry zeggen, is het tijd om uit te reiken naar anderen. Om hen de spiegel voor te houden. Hoe een leven met twee gezichten ook twee waarheden kan bevatten. Om dit te begrijpen moeten we het eerst willen zien.

  Hij vergokte geld van anderen, tonnen in totaal. Schokkend, zeker als je een prominent politicus bent, met ook nog vooraanstaande rollen binnen kerk en andere stichtingen. Arjan van Essen heeft er binnen zijn godshuis schuldbelijdenis voor gedaan en onderwierp zich daarbuiten aan vijf jaar schuldsanering. En nu is het tijd voor ‘Kop of Munt’ een theaterproductie over zijn aangrijpende levensverhaal: de gokverslaafde die zichzelf speelt. Samen met Maretty van den Mosselaar brengt hij dit verhaal op de planken. De prèmiere van 'Kop of Munt' was in zijn woonplaats Gouda  binnen drie dagen uitverkocht. Ook voor de tweede voorstelling in december vlogen de kaarten de deur uit. Vandaag komt Kop of Munt voor de tweede keer naar het Torpedo Theater. 

   

  LET OP: KAARTEN VIA DEZE LINK.

 • CLUB FANTASMA - SPRING CLEANING - UITGESTELD

  zondag 29 maart 2020
  15:00
  € 10,00

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze voorstelling afgelast. We vragen hiervoor uw begrip.

  Spring Cleaning

 • Mussendoortje! De Mus op Instagram

  woensdag 1 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. Maar vanwege het corovirus digitaal: 

  Mussendoortjes!
  Vanaf vandaag iedere woensdag om 20:30 live vanaf de Mus Instagram: de Mus. Iets korter dan je van ons gewend bent, en de bar is geopend in je eigen keuken. Jij regelt de drankjes, wij het Mussendoortje!

  Het Mussendoortje van deze woensdag
  Alleen maar mooie acts voor onze quarantaine-mussen! Wisse Beets komt vertellen over zijn podcast Coby, waarin hij als amateurdetective op zoek gaat naar de Jordanese dichteres Coby. Myrthe en Femke vertellen over hun project “Quarantaine concerten”, waarbij ze op aanvraag serenades komen spelen. En Milou Mignon gaat ons instoppen met prachtige dromerige liedjes. Kijk live mee (20:30 - 21:00) via het enige echte Mus Instagram kanaal!

  Blijf ook op de hoogte via de Facebook-paginaElke woensdag, 20.30 uur.


 • Rottenberg&Witteman met NORALY BEYER - BIJ U THUIS VIA ZOOM

  donderdag 2 april 2020
  20:00
  € 0,00

  Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang. 
  De maandelijkse talkshow nu live op TorpedoTV!

  Log in en maak het live mee!
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09


  met: 
  NORALY BEYER
  over Suriname en Anton de Kom
   

  Noraly Beyer kennen we allemaal als voormalig presentator van het NOS Journaal. Voor de Grote Surinametentoonstelling in De Nieuwe Kerkschreef Noraly Beyer Anton de Kom, mijn vader, één van de Surinaamse theatermonologen, een initiatief van Stichting Julius Leeft!.
  Vanuit het perspectief van dochter Judith Allard-de Kom, horen we de geschiedenis van de Surinaamse verzetsheld en schrijver van Wij slaven van Suriname.

  Noraly Beyer is net teruggekeerd uit Suriname, waar ze de maand maart verbleef. Nu de corona crisis in Nederland het nieuws bepaalt en buitenlands nieuws maar mondjesmaat doordringt, willen we graag van haar weten hoe ze de situatie in Suriname beziet. En we spreken over Anton de Kom en zijn betekenis voor het bewustzijn over de koloniale geschiedenis van Suriname.

  Beyer is geboren op Curaçao uit Surinaamse ouders. Na de vroege dood van haar vader groeit ze als tiener op in Nederland, doet de Kweekschool in Den Haag, krijgt een beurs voor de kunstacademie in Parijs maar moet die inleveren wegens zwangerschap. In 1970 verhuist ze met man en kind naar Suriname. Ze wordt redacteur en nieuwslezer bij de Surinaamse Televisie Stichting. Na de Decembermoorden van 1982 keert ze terug naar Nederland en gaat verder met haar werk bij Radio Nederland Wereldomroep en de NOS. Sinds 2009 is ze freelance journalist en verbindt ze zich als researcher aan het theater, ze werkt o.a. voor het Noord Nederlands Toneel en staat soms zelf op de planken. Tegenwoordig is ze vooral actief in de kunst- en cultuursector als bestuurslid, adviseur, columnist en jurylid. 

  Ewa Chojecka zingt liederen, Betty Schuurman leest haar column en Pieter Klop speelt piano.

  Log in bij Torpedo TV!
  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur,
  einde 21.30 uur

  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.

   Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenbergvoor hun maandelijkse talkshow in het Torpedotheater in Amsterdam. In verband met de coronatoestand presenteren zij nu gedurende het samenscholingsverbod om beurten de talkshow voor Torpedo TV