Torpedo Theater Agenda

 • Kop of Munt - reprise! - UITGESTELD

  zaterdag 28 maart 2020
  20:30
  € 13,50

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is deze voorstelling uitgesteld. We houden u op de hoogte.

  Twintig jaar verslaafd, nu elf jaar clean. Arjan brengt zijn levensverhaal in het theater.

  Kop of Munt

  Na elf jaar vergeving vragen en sorry zeggen, is het tijd om uit te reiken naar anderen. Om hen de spiegel voor te houden. Hoe een leven met twee gezichten ook twee waarheden kan bevatten. Om dit te begrijpen moeten we het eerst willen zien.

  Hij vergokte geld van anderen, tonnen in totaal. Schokkend, zeker als je een prominent politicus bent, met ook nog vooraanstaande rollen binnen kerk en andere stichtingen. Arjan van Essen heeft er binnen zijn godshuis schuldbelijdenis voor gedaan en onderwierp zich daarbuiten aan vijf jaar schuldsanering. En nu is het tijd voor ‘Kop of Munt’ een theaterproductie over zijn aangrijpende levensverhaal: de gokverslaafde die zichzelf speelt. Samen met Maretty van den Mosselaar brengt hij dit verhaal op de planken. De prèmiere van 'Kop of Munt' was in zijn woonplaats Gouda  binnen drie dagen uitverkocht. Ook voor de tweede voorstelling in december vlogen de kaarten de deur uit. Vandaag komt Kop of Munt voor de tweede keer naar het Torpedo Theater. 

   

  LET OP: KAARTEN VIA DEZE LINK.

 • CLUB FANTASMA - SPRING CLEANING - UITGESTELD

  zondag 29 maart 2020
  15:00
  € 10,00

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is deze voorstelling afgelast. We vragen hiervoor uw begrip.

  Spring Cleaning

 • Mussendoortje! De Mus op Instagram

  woensdag 1 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. Maar vanwege het corovirus digitaal: 

  Mussendoortjes!
  Vanaf vandaag iedere woensdag om 20:30 live vanaf de Mus Instagram: de Mus. Iets korter dan je van ons gewend bent, en de bar is geopend in je eigen keuken. Jij regelt de drankjes, wij het Mussendoortje!

  Het Mussendoortje van deze woensdag
  Alleen maar mooie acts voor onze quarantaine-mussen! Wisse Beets komt vertellen over zijn podcast Coby, waarin hij als amateurdetective op zoek gaat naar de Jordanese dichteres Coby. Myrthe en Femke vertellen over hun project “Quarantaine concerten”, waarbij ze op aanvraag serenades komen spelen. En Milou Mignon gaat ons instoppen met prachtige dromerige liedjes. Kijk live mee (20:30 - 21:00) via het enige echte Mus Instagram kanaal!

  Blijf ook op de hoogte via de Facebook-paginaElke woensdag, 20.30 uur.


 • Rottenberg&Witteman met NORALY BEYER - BIJ U THUIS VIA ZOOM

  donderdag 2 april 2020
  20:00
  € 0,00

  Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang. 
  De maandelijkse talkshow nu live op TorpedoTV!

  Log in en maak het live mee!
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09


  met: 
  NORALY BEYER
  over Suriname en Anton de Kom
   

  Noraly Beyer kennen we allemaal als voormalig presentator van het NOS Journaal. Voor de Grote Surinametentoonstelling in De Nieuwe Kerkschreef Noraly Beyer Anton de Kom, mijn vader, één van de Surinaamse theatermonologen, een initiatief van Stichting Julius Leeft!.
  Vanuit het perspectief van dochter Judith Allard-de Kom, horen we de geschiedenis van de Surinaamse verzetsheld en schrijver van Wij slaven van Suriname.

  Noraly Beyer is net teruggekeerd uit Suriname, waar ze de maand maart verbleef. Nu de corona crisis in Nederland het nieuws bepaalt en buitenlands nieuws maar mondjesmaat doordringt, willen we graag van haar weten hoe ze de situatie in Suriname beziet. En we spreken over Anton de Kom en zijn betekenis voor het bewustzijn over de koloniale geschiedenis van Suriname.

  Beyer is geboren op Curaçao uit Surinaamse ouders. Na de vroege dood van haar vader groeit ze als tiener op in Nederland, doet de Kweekschool in Den Haag, krijgt een beurs voor de kunstacademie in Parijs maar moet die inleveren wegens zwangerschap. In 1970 verhuist ze met man en kind naar Suriname. Ze wordt redacteur en nieuwslezer bij de Surinaamse Televisie Stichting. Na de Decembermoorden van 1982 keert ze terug naar Nederland en gaat verder met haar werk bij Radio Nederland Wereldomroep en de NOS. Sinds 2009 is ze freelance journalist en verbindt ze zich als researcher aan het theater, ze werkt o.a. voor het Noord Nederlands Toneel en staat soms zelf op de planken. Tegenwoordig is ze vooral actief in de kunst- en cultuursector als bestuurslid, adviseur, columnist en jurylid. 

  Ewa Chojecka zingt liederen, Betty Schuurman leest haar column en Pieter Klop speelt piano.

  Log in bij Torpedo TV!
  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur,
  einde 21.30 uur

  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.

   Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenbergvoor hun maandelijkse talkshow in het Torpedotheater in Amsterdam. In verband met de coronatoestand presenteren zij nu gedurende het samenscholingsverbod om beurten de talkshow voor Torpedo TV

 • SMOKING WORDS - BY RANDALL - AFGELAST

  maandag 6 april 2020
  20:20
  € 10,00

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is deze voorstelling afgelast.

  Randall april

  Tijdens Smoking Words neemt RANDALL u mee in zijn wereld. Zijn denkwereld is gevat, ontroerend en grappig. De drijfveer van zijn positieve manier van handelen en simpel blijven denken in het leven vormt de basis van zijn wereld. Wie O-Dog als entertainer kent, kent Randall nog niet! en heeft hem nooit horen dichten of spreken. Je ontmoet Randall, de rustige persoon achter zijn Positieve Energie die hij nu op een intieme, persoonlijke, manier zal delen. Na een jaar vol botbreuken was hij verplicht zich zelf Uit te zetten. Deze tijd van realiteit-checkups vol twijfels en weinig positiefs heeft hij verwerkt en verwoord. En dat resultaat kan iedereen voor het eerst horen in zijn theaterdebuut - intiem en positief in het kleinste theater van Nederland.

  www.positieveenergieonline.nl
  YouTube 'SMOKING WORDS'

 • Dagboek van een gek door Eddie Kagie - UITVERKOCHT en UITGESTELD

  dinsdag 7 april 2020
  20:30
  € 12,50

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is deze voorstelling uitgesteld. We houden u op de hoogte.

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST OF VOOR DE EXTRA VOORSTELLING VAN 30 APRIL.

  Eddie Kagie

  Eddie Kagie, al meer dan 40 jaar (cult)acteur in theater- film- en tv-producties. Vaak gecast als niet alledaags personage. Of wellicht juister gezegd: 'getypecast'. Hij is vooral in zijn elemant als solist met het voordragen van poëzie en monologen. Gaat daarin steeds nieuwe uitdagingen aan. Vandaar dat hij zich nu waagt aan het vertolken van Gogol's beroemde verhaal 'Dagboek van een gek'. In een mooie vertaling van Arie van der Ent en met gewaardeerd artistiek advies van Jacqueline Korevaar. Voor het eerst te beleven in de intieme setting van het Torpedo Theater. Wees erbij!

 • LIESJE SCHREUDERS: MULTATULI EN DE MAX HAVELAAR via ZOOM

  dinsdag 7 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Log in en maak het live mee!
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09


  Liesje

  In 2020 vieren we het tweehonderdste geboortejaar van Eduard Douwes Dekker (1820-1887), beter bekend als de schrijver Multatuli ('ik heb veel geleden'). 

  Multatuli staat inmiddels bekend als de man die de Nederlandse literatuur eigenhandig heeft gemoderniseerd en een einde heeft gemaakt aan het kolonialisme. Op beide claims valt het een en ander af te dingen, al zei de Indonesische Nobelprijswinnaar voor de literatuur Pramoedya Ananta Toer dat Douwes Dekker de stuwkracht was achter de bewustwording van Indonesische intellectuelen: ‘He killed colonialism.’

  Was het Multatuli’s bedoeling om met de publicatie van Max Havelaar in 1860 een einde te maken aan het koloniale bewind van Nederland op Java? Waarschijnlijk niet direct. Zijn expliciete doel was de verbetering van het lot van de Javanen, en eerherstel voor zichzelf. Hij was immers als assistent-resident in aanvaring gekomen met het bestuur van de kolonie, zijn superieuren en medewerkers. Gedwongen tot ontslag vormde hij zich – in nog geen zes weken tijd, zo luidt de legende – om tot schrijver. 

  In Max Havelaar geeft Multatuli een vlijmscherpe analyse van het Nederlandse koloniale bewind, de economische drijfveren achter dat bewind en de mentaliteit en culturele vormen die daarmee gepaard gaan. Hij geeft bovendien  een romantisch, nauwelijks verhuld autobiografisch portret van de rebelse eenling ‘Max Havelaar’ die als Napoleon dat bewind te lijf gaat. Én hij schrijft wat misschien de eerste (proto-)postmoderne roman in de Nederlandse letterkunde was.

  Met LIESJE SCHREUDERS gaan we in kort bestek maar interactief in op het leven van Douwes Dekker, op het Nederlandse kolonialisme en, vooral, op de betekenis van de Max Havelaar voor de Nederlandse cultuur. Met sprekende teksten, veel beeld- en filmmateriaal en, voor velen, een feest der herkenning. Gelegenheid tot discussie na afloop. 

   

  Log in bij Torpedo TV!

  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur,
  einde 21.30 uur

  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.