Torpedo Theater Agenda

 • GRANATE FESTIVAL - De wereld heeft gezicht verloren

  maandag 9 maart 2020
  20:00
  € 9,00

  Astrid Roemer

  Tijdens de Boekenweek organiseert Granate haar jaarlijks terugkerende festival: Granate Festival. Van 7 tot en met 15 maart presenteert Granate elke dag filmvertoningen, poëzievoordrachten en masterclasses. Voor haar festival nodigt Granate kunstenaars uit die met hun woorden en beelden maatschappelijke thema’s durven aan te kaarten. Daarbij kiest Granate voor oude en nieuwe films waarin poëzie een hoofdrol speelt: films die poëzie als leidraad gebruiken, documentaires of portretten over rebelse of dwarse stijliconen in de poëzie, films over de maatschappelijke relevantie van poëzie.

  Het festival is in samenwerking met de OBA, Theater de Omval, Kriterion, De Uitkijk, Torpedo Theater, FC Hyena, Cavia, Stichting DocDoc, Pakhuis de Zwijger, Oxville, De Meervaart, het Amsterdams Marionettentheater en de OBA.

  De Wereld heeft gezicht verloren (2015)

  'Schrijven is de wetenschap van het intieme' – een uitspraak van de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid Roemer (69). Zij kreeg als eerste auteur van Caraïbische oorsprong, de P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde 2016 uitgereikt. In complete afzondering trok ze vijftien jaar lang rond met haar laptop, haar kat en een rugzak. In documentaire De wereld heeft gezicht verloren, vernoemd naar haar gelijknamige boek, wist de recent overleden Cindy Kerseborn haar te vinden en kreeg haar aan de praat.

  Haar gedichten hebben een prominente rol in de film en worden voorgedragen door haarzelf maar ook door zangeressen Izaline Calister en Sabrina Starke. De film geeft aandacht aan een belangrijk thema uit haar werk: het taboe op de Surinaamse Decembermoorden in 1982. Daarnaast schrijft Roemer veelvuldig over de vrouwelijke identiteit. Als vrouw en ook nog eens als zwarte vrouw, ervaart ze die vooral als problematisch. In de jaren 80 werd ze gezien als voorvechtster van het feminisme; lesbische vrouwen beschouwden haar als rolmodel.

  De charismatische Roemer vertelt in De wereld heeft gezicht verloren over poëzie, over zichzelf als zwarte vrouw en over Nederland en Suriname in een kwetsbaar portret.

  Regisseur: Cindy Kerseborn
  Programma: Poëtische inleiding van Stokely Dichtman en na de film is er tijd voor een Q&A met Raymi Sambo.
  Taal van de film: Nederlands

  Facebook
  Website

   

  LET OP: tickets koop je via deze link.

 • Theater gereserveerd

  maandag 9 maart 2020
  10:00
  € 0,00

  Project Breitner Academie 10-16 uur. Geen kaarten beschikbaar.

 • Theater gereserveerd

  dinsdag 10 maart 2020
  10:00
  € 0,00

  Project Breitner Academie 10-16 uur. Geen kaarten beschikbaar.

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis met BOB ROOYENS

  dinsdag 10 maart 2020
  20:30
  € 11,00
  'De Fellini onder de televisieregisseurs'

  Bob Rooyens
  Bob Rooyens (Rotterdam, 17 maart 1940) is een internationaal bekende Nederlandse programmamaker, televisieregisseur, producent en musicus. Hij begon zijn carrière als regisseur/producer/scenarioschrijver bij de AVRO, en ontwikkelde en regisseerde een breed scala programma's, van documentaires en muziekprogramma's tot populaire spelshows: Moef Ga Ga, Citroentje met suiker, de Liesbeth-List-Show, Wedden dat..?, Kinderen voor Kinderen, Love Letters, Mini-playbackshow en Doet-ie 't of doet-ie 't niet. 

  Al snel valt zijn manier van regisseren met onconventionele vormgeving ook internationaal op. Een Rooyens-programma heeft een eigen, herkenbare signatuur. Voor de Duitse televisie maakte hij muziekspecials met onder anderen David Bowie en Jimi Hendrix. Bob Rooyens werd in binnen- en buitenland bekroond. Tijdens de uitreiking van de Gouden Beelden in 2004 ontving hij de Carrière-award voor zijn gehele oeuvre.

  Niet alleen schuift Bob ROOYENS zelf aan bij presentator Stef LOKIN, we doen ook een fraaie greep uit Bob's royale beeldarchief en is er als altijd levende muziek, van onder anderen Pieter KLOP.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef Lokin, Jan Jaap Kassies, Sjaak Roodenburg, Jan Hovers en Danny Nooy. Techniek: Harrie Janssen.

 • De Mus op woensdag 11 maart

  woensdag 11 maart 2020
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

   

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

 • Theater gereserveerd

  donderdag 12 maart 2020
  19:00
  € 0,00

  Geen kaarten beschikbaar.

 • Bert Wagenaar van Kreveld - Geen tijd om dood te gaan! (the revival)

  vrijdag 13 maart 2020
  20:30
  € 10,00
  Liedjes, poëzie, bespiegelingen en interactie. Wat een geluk dat we nog leven!

  Bert

  'Geen tijd om dood te gaan'...: Het leven kan vaak zo mooi zijn, maar onder welke voorwaarden? 

  In ‘Geen tijd om dood te gaan’ maakt Bert WAGENAAR VAN KREVELD het publiek medeplichtig aan zijn bestaansrecht op het podium. ‘Scherp en liefdevol’ slingert hij liedjes, poëzie en filosofische bespiegelingen de zaal in. Misschien krijgt u het gevoel dat u even moet gaan verzitten. Om het leven van een andere kant te bekijken. Als u ooit een boodschap bij hem heeft achtergelaten kunt u deze nu misschien weer komen ophalen.

  Bert Wagenaar van Kreveld begon in 1988 op de Toneelschool van Amsterdam. Studeerde af als Hispanist aan de UvA in 1995 en in 2005 als theatermaker aan de theateropleiding Selma Susanna, waar hij onder andere les kreeg van Rob Chrispijn en Peter Kann. Van 2004 tot en met 2009 tourde hij onder andere met de solo-voorstellingen ‘Hoogspanning’ en ‘Planeet Bert’.

  Peter KANN is de componist en pianist van alle muziek in de voorstelling. Geboren in Canada, groeide hij vanaf zijn 13e op in Nederland.  Hij studeerde in 1986 af aan de compositieopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

  Meer Bert op: www.bookbert.com 
  en op www.youtube.com/bookbert