Torpedo Theater Agenda

 • Mussendoortje! De Mus op Instagram

  woensdag 1 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. Maar vanwege het corovirus digitaal: 

  Mussendoortjes!
  Vanaf vandaag iedere woensdag om 20:30 live vanaf de Mus Instagram: de Mus. Iets korter dan je van ons gewend bent, en de bar is geopend in je eigen keuken. Jij regelt de drankjes, wij het Mussendoortje!

  Het Mussendoortje van deze woensdag
  Alleen maar mooie acts voor onze quarantaine-mussen! Wisse Beets komt vertellen over zijn podcast Coby, waarin hij als amateurdetective op zoek gaat naar de Jordanese dichteres Coby. Myrthe en Femke vertellen over hun project “Quarantaine concerten”, waarbij ze op aanvraag serenades komen spelen. En Milou Mignon gaat ons instoppen met prachtige dromerige liedjes. Kijk live mee (20:30 - 21:00) via het enige echte Mus Instagram kanaal!

  Blijf ook op de hoogte via de Facebook-paginaElke woensdag, 20.30 uur.


 • Rottenberg&Witteman met NORALY BEYER - BIJ U THUIS VIA ZOOM

  donderdag 2 april 2020
  20:00
  € 0,00

  Rottenberg&Witteman, vrolijkheid met diepgang. 
  De maandelijkse talkshow nu live op TorpedoTV!

  Log in en maak het live mee!
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09


  met: 
  NORALY BEYER
  over Suriname en Anton de Kom
   

  Noraly Beyer kennen we allemaal als voormalig presentator van het NOS Journaal. Voor de Grote Surinametentoonstelling in De Nieuwe Kerkschreef Noraly Beyer Anton de Kom, mijn vader, één van de Surinaamse theatermonologen, een initiatief van Stichting Julius Leeft!.
  Vanuit het perspectief van dochter Judith Allard-de Kom, horen we de geschiedenis van de Surinaamse verzetsheld en schrijver van Wij slaven van Suriname.

  Noraly Beyer is net teruggekeerd uit Suriname, waar ze de maand maart verbleef. Nu de corona crisis in Nederland het nieuws bepaalt en buitenlands nieuws maar mondjesmaat doordringt, willen we graag van haar weten hoe ze de situatie in Suriname beziet. En we spreken over Anton de Kom en zijn betekenis voor het bewustzijn over de koloniale geschiedenis van Suriname.

  Beyer is geboren op Curaçao uit Surinaamse ouders. Na de vroege dood van haar vader groeit ze als tiener op in Nederland, doet de Kweekschool in Den Haag, krijgt een beurs voor de kunstacademie in Parijs maar moet die inleveren wegens zwangerschap. In 1970 verhuist ze met man en kind naar Suriname. Ze wordt redacteur en nieuwslezer bij de Surinaamse Televisie Stichting. Na de Decembermoorden van 1982 keert ze terug naar Nederland en gaat verder met haar werk bij Radio Nederland Wereldomroep en de NOS. Sinds 2009 is ze freelance journalist en verbindt ze zich als researcher aan het theater, ze werkt o.a. voor het Noord Nederlands Toneel en staat soms zelf op de planken. Tegenwoordig is ze vooral actief in de kunst- en cultuursector als bestuurslid, adviseur, columnist en jurylid. 

  Ewa Chojecka zingt liederen, Betty Schuurman leest haar column en Pieter Klop speelt piano.

  Log in bij Torpedo TV!
  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur,
  einde 21.30 uur

  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.

   Creatieve duizendpoot en bladenmaker Marciel Witteman bundelt de krachten en levenslust met programmamaker en anchorwoman Sandra Rottenbergvoor hun maandelijkse talkshow in het Torpedotheater in Amsterdam. In verband met de coronatoestand presenteren zij nu gedurende het samenscholingsverbod om beurten de talkshow voor Torpedo TV

 • SMOKING WORDS - BY RANDALL - AFGELAST

  maandag 6 april 2020
  20:20
  € 10,00

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is deze voorstelling afgelast.

  Randall april

  Tijdens Smoking Words neemt RANDALL u mee in zijn wereld. Zijn denkwereld is gevat, ontroerend en grappig. De drijfveer van zijn positieve manier van handelen en simpel blijven denken in het leven vormt de basis van zijn wereld. Wie O-Dog als entertainer kent, kent Randall nog niet! en heeft hem nooit horen dichten of spreken. Je ontmoet Randall, de rustige persoon achter zijn Positieve Energie die hij nu op een intieme, persoonlijke, manier zal delen. Na een jaar vol botbreuken was hij verplicht zich zelf Uit te zetten. Deze tijd van realiteit-checkups vol twijfels en weinig positiefs heeft hij verwerkt en verwoord. En dat resultaat kan iedereen voor het eerst horen in zijn theaterdebuut - intiem en positief in het kleinste theater van Nederland.

  www.positieveenergieonline.nl
  YouTube 'SMOKING WORDS'

 • Dagboek van een gek door Eddie Kagie - UITVERKOCHT en UITGESTELD

  dinsdag 7 april 2020
  20:30
  € 12,50

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is deze voorstelling uitgesteld. We houden u op de hoogte.

  DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST OF VOOR DE EXTRA VOORSTELLING VAN 30 APRIL.

  Eddie Kagie

  Eddie Kagie, al meer dan 40 jaar (cult)acteur in theater- film- en tv-producties. Vaak gecast als niet alledaags personage. Of wellicht juister gezegd: 'getypecast'. Hij is vooral in zijn elemant als solist met het voordragen van poëzie en monologen. Gaat daarin steeds nieuwe uitdagingen aan. Vandaar dat hij zich nu waagt aan het vertolken van Gogol's beroemde verhaal 'Dagboek van een gek'. In een mooie vertaling van Arie van der Ent en met gewaardeerd artistiek advies van Jacqueline Korevaar. Voor het eerst te beleven in de intieme setting van het Torpedo Theater. Wees erbij!

 • LIESJE SCHREUDERS: MULTATULI EN DE MAX HAVELAAR via ZOOM

  dinsdag 7 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Log in en maak het live mee!
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09


  Liesje

  In 2020 vieren we het tweehonderdste geboortejaar van Eduard Douwes Dekker (1820-1887), beter bekend als de schrijver Multatuli ('ik heb veel geleden'). 

  Multatuli staat inmiddels bekend als de man die de Nederlandse literatuur eigenhandig heeft gemoderniseerd en een einde heeft gemaakt aan het kolonialisme. Op beide claims valt het een en ander af te dingen, al zei de Indonesische Nobelprijswinnaar voor de literatuur Pramoedya Ananta Toer dat Douwes Dekker de stuwkracht was achter de bewustwording van Indonesische intellectuelen: ‘He killed colonialism.’

  Was het Multatuli’s bedoeling om met de publicatie van Max Havelaar in 1860 een einde te maken aan het koloniale bewind van Nederland op Java? Waarschijnlijk niet direct. Zijn expliciete doel was de verbetering van het lot van de Javanen, en eerherstel voor zichzelf. Hij was immers als assistent-resident in aanvaring gekomen met het bestuur van de kolonie, zijn superieuren en medewerkers. Gedwongen tot ontslag vormde hij zich – in nog geen zes weken tijd, zo luidt de legende – om tot schrijver. 

  In Max Havelaar geeft Multatuli een vlijmscherpe analyse van het Nederlandse koloniale bewind, de economische drijfveren achter dat bewind en de mentaliteit en culturele vormen die daarmee gepaard gaan. Hij geeft bovendien  een romantisch, nauwelijks verhuld autobiografisch portret van de rebelse eenling ‘Max Havelaar’ die als Napoleon dat bewind te lijf gaat. Én hij schrijft wat misschien de eerste (proto-)postmoderne roman in de Nederlandse letterkunde was.

  Met LIESJE SCHREUDERS gaan we in kort bestek maar interactief in op het leven van Douwes Dekker, op het Nederlandse kolonialisme en, vooral, op de betekenis van de Max Havelaar voor de Nederlandse cultuur. Met sprekende teksten, veel beeld- en filmmateriaal en, voor velen, een feest der herkenning. Gelegenheid tot discussie na afloop. 

   

  Log in bij Torpedo TV!

  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur,
  einde 21.30 uur

  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.

 • Mussendoortje! De Mus op Instagram

  woensdag 8 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. Maar vanwege het corovirus digitaal: 

  Mussendoortjes!
  Vanaf vandaag iedere woensdag om 20:30 live vanaf de Mus Instagram: de Mus. Iets korter dan je van ons gewend bent, en de bar is geopend in je eigen keuken. Jij regelt de drankjes, wij het Mussendoortje! Alleen op het echte Mus Instagram kanaal!

  Blijf ook op de hoogte via de Facebook-paginaElke woensdag, 20.30 uur. 

 • Dokter John’s Kunst Café presenteert: MODERNE KUNST via ZOOM #4

  donderdag 9 april 2020
  20:00
  € 10,00

  Krysztof

  Log in en maak het live mee!
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09

  'Waar is het goed voor?' 'Dat kan mijn kleine zusje ook.' 'Linkse hobby.' En: 'Is het kunst of kan het weg?' Het zijn kreten die de moderne kunst als futiel, raar of elitair wegzetten.

  We gaan op zoek naar een omschrijving van kunst. Niet naar de definitie van kunst, want die bestaat niet. We nemen de canon van de westerse kunst vanaf ca. 1950 door, maar het blijft niet bij de canon alleen. Ook onbekende kunstenaars en kunstwerken komen aan de orde. Daarnaast nemen we diverse hedendaagse stromingen en technieken onder de loep: video-, computer- en performancekunst. En natuurlijk komt de vraag ter sprake: 'Waar is het allemaal goed voor?’

  Uw gids, drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin, studeerde kunstgeschiedenis en Franse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, Paris IV-Sorbonne en de Jagielloński in Krakau.

  Dit is de vierde van 5 avonden over moderne kunst. Topavondjes, eerlijk gezegd. En elke avond is afzonderlijk te bezoeken. Vanavond: NIEUWE TECHNIEKEN.

  Log in bij Torpedo TV!
  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur,
  einde 21.30 uur

  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.