Torpedo Theater Agenda

 • Van Huilenbroecks Pretpaleis - RIAN VERHOEVEN en het Merwedeplein - via ZOOM

  dinsdag 14 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Log in en maak het thuis live mee via TORPEDO TV! De toegang is gratis, maar reserveer wel even je plekje via reserveren@torpedotheater.nl. VOL = VOL!

   Merwedeplein

  Anne Frank werd door haar dagboek wereldwijd het ultieme symbool van de Holocaust. Dat dagboek kreeg ze op haar 13e verjaardag cadeau, toen ze nog een onbekommerd tienerbestaan leidde op het Merwedeplein in Amsterdam. Dat plein was slechts een paar jaar eerder gereed gekomen, pal achter de ‘Wolkenkrabber’, als parel van Berlages ‘Plan Zuid’. In korte tijd vestigde zich een bonte mengeling van Nederlandse en Duitse bewoners in de voor die tijd comfortabele appartementen. 

  Het afgelopen najaar verscheen het boek 'Anne Frank was niet alleen' waarin Rian VERHOEVEN het dagelijks leven van de bewoners van het Merwedeplein schetst in de periode 1933-1945.
  In een om meerdere redenen bijzondere editie van Van Huilenbroecks Pretpaleis gaat Stef LOKIN uitgebreid in gesprek met de auteur. Voor deze gelegenheid komt het Torpedo Theater, thuisbasis van de Van Huilenbroeckers, vandaag wegens de Coronacrisis bij je thuis.

  Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa en wordt gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Jan HOVERS, Danny NOOY en Harrie JANSSEN.

  LET OP: de toegang is gratis, maar reserveer wel even je plekje via reserveren@torpedotheater.nl. Als je gereserveerd hebt ben je zeker van toegang tot de voorstelling. Iedereen die niet gereserveerd heeft wordt eerst in een wachtkamer geplaatst en krijgt alleen toegang als er nog ruimte is. VOL = VOL!!

  'Inloop' vanaf 20.00 uur, aanvang talkshow 20.30 uur, einde 21.30 uur
  Log in op
  https://zoom.us/j/739822305?pwd=aFE5Y0YrU1BEVGtqYisvU2JvQ0d1QT09
  Meeting ID: 739 822 305
  Password: torpedo

  Als je via zoom.us eerst even Zoom downloadt, gaat het aanmelden wat sneller.

  Anzicht Merwedeplein

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Mussendoortje! De Mus op Instagram

  woensdag 15 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. Maar vanwege het corovirus digitaal: 

  Mussendoortjes!
  Vanaf vandaag iedere woensdag om 20:30 live vanaf de Mus Instagram: de Mus. Iets korter dan je van ons gewend bent, en de bar is geopend in je eigen keuken. Jij regelt de drankjes, wij het Mussendoortje! Alleen op het echte Mus Instagram kanaal!

  Blijf ook op de hoogte via de Facebook-paginaElke woensdag, 20.30 uur. 

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Een mooie Portugese avond met FADOpelos2

  vrijdag 17 april 2020
  20:30
  € 10,00

  FADOpelos2

  Het duo FADOpelos2 bestaat uit Iris FEIJEN (zang) en Tiago LAGEIRA (gitaar).

  Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fado. Zelfs zonder de taal te begrijpen raakte de muziek haar zo, dat ze zelf fado is gaan zingen. En zeldzaam mooi, zoals we vorig jaar al in het Torpedo Theater hebben mogen horen.  
  Tiago komt uit Portugal en wilde graag met Iris de fado ten gehore brengen in Nederland. 
  Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat. Laat u meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij het spel tussen stem en gitaar.

  website

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • Mussendoortje! De Mus op Instagram

  woensdag 22 april 2020
  20:30
  € 0,00

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. Maar vanwege het corovirus digitaal: 

  Mussendoortjes!
  Vanaf vandaag iedere woensdag om 20:30 live vanaf de Mus Instagram: de Mus. Iets korter dan je van ons gewend bent, en de bar is geopend in je eigen keuken. Jij regelt de drankjes, wij het Mussendoortje! Alleen op het echte Mus Instagram kanaal!

  Blijf ook op de hoogte via de Facebook-paginaElke woensdag, 20.30 uur. 

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • ROOIE JOS EN DE FOUTE BAND - OVER DE ROOIE

  vrijdag 24 april 2020
  20:00
  € 10,00
  Over de Rooie

  Rooie Jos is een bescheiden cultheld uit de documentaire Foute Vrienden uit 2010, van Roy Dames. Na het winnen van een paar belangrijke prijzen werd de documentaire veelvuldig op internet bekeken en besproken. Vooral bij studenten werden de mannen culthelden.

  Met anekdotes van de afgelopen 40 jaar heeft Rooie Jos met zijn Foute Band een theatershow samengesteld, waarin sketches afgewisseld worden met zelfgeschreven nummers.

  Er staat een nieuwe, afsluitende documentaire klaar om dit najaar gepresenteerd te worden. In zijn geheel in de bioscoop en ook als korte serie (3 afleveringen van 50 minuten) op NPO3.

  Rooie Jos staat garant voor een avond onvervalste Amsterdamse humor, onderwerpen die je aan het denken zetten en een stevige portie muziek.


  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam Story

  zaterdag 25 april 2020
  20:30
  € 16,00

  Jaap

  (Fotographer: Remco Mastenbroek)

  Imagine Anne Frank would meet Rembrandt. What would they discuss? Well, why not the place where they lived: Amsterdam. It is the starting point of a sparkling one man theatre show, in which Jaap Vriend tells the intriguing story of the rise of Amsterdam.

  In the Torpedo Theatre, Amsterdam smallest but most beautiful venue, Jaap Vriend leaves the beaten track of tulips, joints and clogs. Instead he narrates the town's most important historical moments like the miracle of Amsterdam, intertwined with the inspiring biographies of influential inhabitants such as Rembrandt, Spinoza and Anne Frank. Vriend will add a local touch through personal experiences and songs about his beloved Amsterdam.

  In this show curious visitors or inhabitants of Amsterdam are able to travel through the Amsterdam ages, meet its world-famous celebrities and locations and learn why this world village is known as the most tolerant city in the world.

  Duration 60 minutes. In English. Free Classic Amsterdam Café Snacks.

  Jaap Vriend
  Jaap Vriend is a stage performer. He is known for his attracting way of storytelling, his sense of humour and his improvisation abilities. He lives and works in Amsterdam and is fluent in English.

  Buy your tickets here (Eventbrite)

  or

  reserve your tickets by sending an email to reserveren@torpedotheater.nl or call 020-4284993
  (or click on the red field on the right)

  or

  first watch the promo.

   

  Some reviews:

  Fantastic performance. Very intelligently written piece, original and creative! Would highly recommend it. Tati from Ireland

  The stories about the city that surrounds you gave us the chance to experience the city from a new angle. We can warmly recommend visiting Jaap's funny, entertaining and informative show. Torsten from Germany

  We really enjoyed Jaap's show! The atmosphere in the theatre with live piano music is really great! Recommended to everyone who wants to spend a nice night out and who wants to learn more about Amsterdam. Pato from Argentina

  Wonderful, fun, informative show and a unique experience in the heart of Amsterdam! Highly recommend! Kate from the United States

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis
 • De Mus op woensdag 29 april

  woensdag 29 april 2020
  20:15
  € 6,50

  Reserveer voor de Mus

  De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

  Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

  Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

  Meer informatie over deze aflevering volgt maar reserveren kan alvast...

  • (0)
  • Facebook
  • TwitThis